• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Spora igra na normalnom FPSu

kuvacwOw**

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.08.2019.
Poruka
137
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i3-2120
Motherboard:
FUJITSU D2990-A1
RAM:
2+4gb 1333mhz Samsung/Patriot
VGA & cooler:
RX550 Gigabyte
Display:
SyncMaster S19B300
HDD:
SSD: BioStar S100 Series 120gb/HDD: WD-2500AAKX-073CA1 250gb
Sound:
A4Tech A4 HS-50
Case:
Fujitsu e-400
PSU:
Fujitsu NPS-250MB A
Mice & keyboard:
Razer Deathadder 3.5G/A4Tech x7 g800v
Internet:
Oko 40/10, SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro & Google Chrome
Pozdrav, u skoro svim igrama desava mi se da igra nekad samo uspori iako nemam FPS dropove, najvise igram CSGO i tu mi je jedno 80% vremena tako, a cini mi se da nikad nije dovoljno glatka igra i da je uvek usporena. Pokusavao sam sva podesavanja, razne programe, druge drajvere i tweakove u svemu i svacemu, siguran sam da nije do ikakvog softwarea te sam 100% siguran da je problem u hardveru. Manje vise sam siguran da je do graficke (PNY GT 630), menjao sam RAM, iskljucivao/ukljucivao HT, ali mi je opet isto. Kada koristim integrisanu (Intel HD 2000) igre (normalno manje zahtevnije) su mi radile neuporedivo bolje. Evo za primer CS 1.6, sa diskretnom grafickom imam ovaj problem koji sam naveo gore, a sa integrisanom radi kako treba. Koliko se secam, na Stress Testu sam imao oko 85 stepeni najvise, ali uglavnom je isla od 80-81 pa do najcesce 84. Isto tako i u Kombustoru. U CSGOu nekad dodje do 80 stepeni, ali uglavnom je u srednjim sedamdesetim. Pokusao sam u Nvidia Inspectoru i da underclockujem i da undervoltujem kartu (pokusao sam i u MSI Afterburneru da je underclockujem), ali opet je isto, a kada pokusam da je undervoltujem koristeci jedan od onih profila, kada kliknem Apply resetuje mi se na default. Najvise me zanima sta bih mogao da pokusam da je nekako malo jos izguram, planiram da zamenim pastu, ne znam da li ima jos nesto sto bih mogao da pokusam?

kuvacwOw**

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.08.2019.
Poruka
137
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i3-2120
Motherboard:
FUJITSU D2990-A1
RAM:
VGA & cooler:
RX550 Gigabyte
Display:
SyncMaster S19B300
HDD:
Sound:
A4Tech A4 HS-50
Case:
Fujitsu e-400
PSU:
Fujitsu NPS-250MB A
Mice & keyboard:
Internet:
Oko 40/10, SBB
OS & Browser:
Znam da nisam lepo objasnio, ali stvarno ne znam kako bih drugacije xD, valjda se moze razumeti...

kuvacwOw**

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.08.2019.
Poruka
137
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i3-2120
Motherboard:
FUJITSU D2990-A1
RAM:
VGA & cooler:
RX550 Gigabyte
Display:
SyncMaster S19B300
HDD:
Sound:
A4Tech A4 HS-50
Case:
Fujitsu e-400
PSU:
Fujitsu NPS-250MB A
Mice & keyboard:
Internet:
Oko 40/10, SBB
OS & Browser:
Palo mi je na pamet da kazem jos par stvari: ne secam se tacno cifara, ali secam se da je latency bio poprilicno "All over the place" a s' obzirom da je input lag osetan i mnogo visi nego sto bi trebao da bude, pretpostavljam da je zbog toga?? Takodje, primecujem da me ljudi vide pre nego sto ja vidim njih, na 64ticka, 128ticka, kada hostujem ili udjem na server, testirao sam i sa prijateljem koji igra na 50 FPSa tako da sumnjam da je zbog toga, sto se tice neta sve je u redu, komande sve full sto bi se reklo. Nekad mi se desava (i to ne samo u CSGO) da mi se modeli ni ne prikazuju dok ne pocnu da pucaju u mene, a nekad cak ni tad, mada to bas retko. Ne znam sta bih jos trebao da navedem, ako bi vam jos sta pomoglo?

kuvacwOw**

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.08.2019.
Poruka
137
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i3-2120
Motherboard:
FUJITSU D2990-A1
RAM:
VGA & cooler:
RX550 Gigabyte
Display:
SyncMaster S19B300
HDD:
Sound:
A4Tech A4 HS-50
Case:
Fujitsu e-400
PSU:
Fujitsu NPS-250MB A
Mice & keyboard:
Internet:
Oko 40/10, SBB
OS & Browser:
Instalirao sam opet Nvidia Inspector i sad mogu da smanjim voltazu, to mi je izgleda resilo problem.

kuvacwOw**

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.08.2019.
Poruka
137
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i3-2120
Motherboard:
FUJITSU D2990-A1
RAM:
VGA & cooler:
RX550 Gigabyte
Display:
SyncMaster S19B300
HDD:
Sound:
A4Tech A4 HS-50
Case:
Fujitsu e-400
PSU:
Fujitsu NPS-250MB A
Mice & keyboard:
Internet:
Oko 40/10, SBB
OS & Browser:
Ali me i dalje zanima da li mogu jos nesto da uradim sem da zamenim termalnu. :thumb:
Izvinite na silnim odgovorima.

Shox13

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.03.2020.
Poruka
34
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 2600 (Pinnacle Ridge 12nm)
Motherboard:
ASUS PRIME B450M-A
RAM:
GEIL DIMM 16GB (2x8GB kit) 2666MHz
VGA & cooler:
ATI Radeon RX 560 2GB
Case:
Alexander Weise Weiss C903 Black
Mice & keyboard:
MARVO M320 Scorpion & HAVIT HV-KB406L
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro
Pozdrav, u skoro svim igrama desava mi se da igra nekad samo uspori iako nemam FPS dropove, najvise igram CSGO i tu mi je jedno 80% vremena tako, a cini mi se da nikad nije dovoljno glatka igra i da je uvek usporena. Pokusavao sam sva podesavanja, razne programe, druge drajvere i tweakove u svemu i svacemu, siguran sam da nije do ikakvog softwarea te sam 100% siguran da je problem u hardveru. Manje vise sam siguran da je do graficke (PNY GT 630), menjao sam RAM, iskljucivao/ukljucivao HT, ali mi je opet isto. Kada koristim integrisanu (Intel HD 2000) igre (normalno manje zahtevnije) su mi radile neuporedivo bolje. Evo za primer CS 1.6, sa diskretnom grafickom imam ovaj problem koji sam naveo gore, a sa integrisanom radi kako treba. Koliko se secam, na Stress Testu sam imao oko 85 stepeni najvise, ali uglavnom je isla od 80-81 pa do najcesce 84. Isto tako i u Kombustoru. U CSGOu nekad dodje do 80 stepeni, ali uglavnom je u srednjim sedamdesetim. Pokusao sam u Nvidia Inspectoru i da underclockujem i da undervoltujem kartu (pokusao sam i u MSI Afterburneru da je underclockujem), ali opet je isto, a kada pokusam da je undervoltujem koristeci jedan od onih profila, kada kliknem Apply resetuje mi se na default. Najvise me zanima sta bih mogao da pokusam da je nekako malo jos izguram, planiram da zamenim pastu, ne znam da li ima jos nesto sto bih mogao da pokusam?
Zdravo druže, u istom periodu kad si pisao ovaj post takođe sam imao problema sa CS:GO.

Posle detaljnije istrage utvrdio sam da se to dešava samo u CS:GO, u dve igre koje igram nije bilo takvih problema.

Brisao sam STEAM,drajvere za grafiku (instalirao stare, nove), reinstalirao igru, pokušavao sve i na kraju odlučim da oborism sistem. Sve rešim instaliram sve sveže i vidi čuda nije bilo više problema.

Sumnjam da su nekim UPDATE-om nešto zeznuli, a takođe drug je imao sličnih problema ali njemu je ostao deo stare instalacije CS:GO na drugoj particiji. Formatiranjem te particije gde su bili "ostaci" CS:GO-a rešio je problem.

Ja definitivno ne znam šta je rešeno obaranjem sistema ali ti ovu drugu problematiku potvrđujem kako je drug moj rešio.

Nadam se da sam barem malo nešto pomogao.

Veliki pozdrav.

kuvacwOw**

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.08.2019.
Poruka
137
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i3-2120
Motherboard:
FUJITSU D2990-A1
RAM:
VGA & cooler:
RX550 Gigabyte
Display:
SyncMaster S19B300
HDD:
Sound:
A4Tech A4 HS-50
Case:
Fujitsu e-400
PSU:
Fujitsu NPS-250MB A
Mice & keyboard:
Internet:
Oko 40/10, SBB
OS & Browser:
Zdravo druže, u istom periodu kad si pisao ovaj post takođe sam imao problema sa CS:GO.

Posle detaljnije istrage utvrdio sam da se to dešava samo u CS:GO, u dve igre koje igram nije bilo takvih problema.

Brisao sam STEAM,drajvere za grafiku (instalirao stare, nove), reinstalirao igru, pokušavao sve i na kraju odlučim da oborism sistem. Sve rešim instaliram sve sveže i vidi čuda nije bilo više problema.

Sumnjam da su nekim UPDATE-om nešto zeznuli, a takođe drug je imao sličnih problema ali njemu je ostao deo stare instalacije CS:GO na drugoj particiji. Formatiranjem te particije gde su bili "ostaci" CS:GO-a rešio je problem.

Ja definitivno ne znam šta je rešeno obaranjem sistema ali ti ovu drugu problematiku potvrđujem kako je drug moj rešio.

Nadam se da sam barem malo nešto pomogao.

Veliki pozdrav.
Zdravo, i meni se cini da je Valve nesto "zeznuo" tada, a i primecujem da se igra nakon svakog novog updatea u kom se fixaju neki bugovi ili dodaju neki feature-i (nisam mogao da se setim reci na srpskom, sta ces xd) igra nekad radi bolje, a nekad losije. Gledam cesto po forumima onda da vidim ljude koji imaju slicne probleme i primetio sam da se uglavnom problemi javljaju kod ljudi koji koriste starije procesore, a kod novijih su tu uglavnom Ryzen procesori.
Pretpostavljam da je to sa starijim procesorima do optimizacije, pokusao sam i da instaliram Win7 ali mi se cini kao da ima previseee bagova (sto me cudi jer kada sam ga koristio pre oko godinu dana, sve je radilo kako treba), a i nervira me to sto Amdovi drajveri (probao sam sve od cini mi se 17.5.2 do 20.2.2) imaju isti problem-nekad ne mogu da se otvore podesavanja koliko god puta end taskujem i ponovo otvaram podesavanja, opet nece. Onda moram da restartujem kompjuter, al ne bi mi ni to bio veliki problem da se ne desava svaki drugi put kad startujem komp.
Probao bih na Win8.1 jer dosta ljudi preporucuje za CS:GO, ali problem mi je to sto nema Amd drajvera za 8.1.
Razmisljao sam i da probam sa Linuxom, mada tu su ljudi oko svega pola-pola, nekima radi odlicno sve, nekima nista ne radi kako treba, a jedva da sam nasao hajmo reci 10ak razlicitih tema vezano za Linux i CS:GO pa ne bih ni znao koja je strana vecinska.
Promenio sam i graficku pre jedno 2-3 meseca, sad imam RX 550.
Vidim da ti imas RX 560, pa me zanima sta ti koristis od podesavanja i koji driver?
Najveca nedoumica mi je oko toga sto sa Radeon Anti-Lagom igra radi mnogo bolje, mnogo je vise "smooth", ali mi se cini kao da je igra manje responzivna ili nesto? Citao sam da bi Radeon Anti-Lag trebao da se koristi u igrama sa otprilike 60-90 fpsa, ali mi se cini kao da bez njega igra izgleda uzasno choppy.

Shox13

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.03.2020.
Poruka
34
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 2600 (Pinnacle Ridge 12nm)
Motherboard:
ASUS PRIME B450M-A
RAM:
GEIL DIMM 16GB (2x8GB kit) 2666MHz
VGA & cooler:
ATI Radeon RX 560 2GB
Case:
Alexander Weise Weiss C903 Black
Mice & keyboard:
MARVO M320 Scorpion & HAVIT HV-KB406L
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 Pro
Zdravo, i meni se cini da je Valve nesto "zeznuo" tada, a i primecujem da se igra nakon svakog novog updatea u kom se fixaju neki bugovi ili dodaju neki feature-i (nisam mogao da se setim reci na srpskom, sta ces xd) igra nekad radi bolje, a nekad losije. Gledam cesto po forumima onda da vidim ljude koji imaju slicne probleme i primetio sam da se uglavnom problemi javljaju kod ljudi koji koriste starije procesore, a kod novijih su tu uglavnom Ryzen procesori.
Pretpostavljam da je to sa starijim procesorima do optimizacije, pokusao sam i da instaliram Win7 ali mi se cini kao da ima previseee bagova (sto me cudi jer kada sam ga koristio pre oko godinu dana, sve je radilo kako treba), a i nervira me to sto Amdovi drajveri (probao sam sve od cini mi se 17.5.2 do 20.2.2) imaju isti problem-nekad ne mogu da se otvore podesavanja koliko god puta end taskujem i ponovo otvaram podesavanja, opet nece. Onda moram da restartujem kompjuter, al ne bi mi ni to bio veliki problem da se ne desava svaki drugi put kad startujem komp.
Probao bih na Win8.1 jer dosta ljudi preporucuje za CS:GO, ali problem mi je to sto nema Amd drajvera za 8.1.
Razmisljao sam i da probam sa Linuxom, mada tu su ljudi oko svega pola-pola, nekima radi odlicno sve, nekima nista ne radi kako treba, a jedva da sam nasao hajmo reci 10ak razlicitih tema vezano za Linux i CS:GO pa ne bih ni znao koja je strana vecinska.
Promenio sam i graficku pre jedno 2-3 meseca, sad imam RX 550.
Vidim da ti imas RX 560, pa me zanima sta ti koristis od podesavanja i koji driver?
Najveca nedoumica mi je oko toga sto sa Radeon Anti-Lagom igra radi mnogo bolje, mnogo je vise "smooth", ali mi se cini kao da je igra manje responzivna ili nesto? Citao sam da bi Radeon Anti-Lag trebao da se koristi u igrama sa otprilike 60-90 fpsa, ali mi se cini kao da bez njega igra izgleda uzasno choppy.
Zdravo drug,

Pa ovako, medi podešavanja sve na MID i ide to sasvim pristojno od 90ak do 140fps .

Ali kad igram WAR ZONE onda pada fps .

34199
34200

A što se tiče podešavanja grafičke sve je na DEF.

34198

Draver koristim stari ali ne znam da li da prebacim na novi. Prošli put kada sam prebacio na nove drajvere nije bilo baš kako treba. testiram ponovo pa javljam utiske.

A kod tebe kako sad radi ? P
Pozdrav

Vrh