Sayber
Newcomer
- Učlanjen(a)
- 21.12.2019.
- Poruka
- 2
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Pozdrav svima, sklapam konfiguraciju mladjem bratu i nakon nekoliko dana pretrazivanja interneta, naisao sam na ovaj odlican forum gde mogu videti misljenja o domacem trzistu.
Kupovina konfiguracije ce ici preko neke od domacih radnji, jer je jedina opcija na rate, pa prema tome sam istrazivao par radnji, Gigatron ne, za Baito ima komentara da su dobri, Monitor System da je odlican i najzad Emmi kao verovatni izbor, jer imaju nize cene i radnju u nasem gradu (Vranju), jer ja studiram u NS ne bih mogao pomoci, ako se javi problem.
Favorit bi bio Monitor System, ali ako ne gresim ne nude na 24 rate, roditelji su odbili ideju kes kredita (ili bar kupovine nekih delova preko KP-a). Mozete predloziti i druge randnje.
PC ce biti za gaming @1080 60fps, bez RGB, bez OC'a u planu trenutno, ciljam dugotrajnost 5 ~ 10 godina rada, pa zato moze malo i probiti max budzet.
Evo za sada moje razmisljanje, cene su iz Emmi, jer sam prvobitno koristio njihov konfigurator:
Hvala svima koji izdvoje vreme da procitaju, izvinite ako je dug tekst, forum je veoma interesantan i moze se dosta nauciti sto se tice generalnog znanja i konkretno naseg trzista.
Kupovina konfiguracije ce ici preko neke od domacih radnji, jer je jedina opcija na rate, pa prema tome sam istrazivao par radnji, Gigatron ne, za Baito ima komentara da su dobri, Monitor System da je odlican i najzad Emmi kao verovatni izbor, jer imaju nize cene i radnju u nasem gradu (Vranju), jer ja studiram u NS ne bih mogao pomoci, ako se javi problem.
Favorit bi bio Monitor System, ali ako ne gresim ne nude na 24 rate, roditelji su odbili ideju kes kredita (ili bar kupovine nekih delova preko KP-a). Mozete predloziti i druge randnje.
PC ce biti za gaming @1080 60fps, bez RGB, bez OC'a u planu trenutno, ciljam dugotrajnost 5 ~ 10 godina rada, pa zato moze malo i probiti max budzet.
Evo za sada moje razmisljanje, cene su iz Emmi, jer sam prvobitno koristio njihov konfigurator:
- CPU: Ryzen 2600 = 15 690 din -------------------------------------------------------------- dobra sredina za gaming i multitaskin
- MOBO: MSI AM4 B450 TOMAHAWK = 14 490 din --------------------------------------- prema komentarima dobar osnov za dalji upgrade i oc
- SSD: Samsung 860 EVO 250gb = 6 890 din ------------------------------------------------ uzecu hdd 500gb iz starog pc-ja, jer igra esports titlove 250 bi trebalo biti dovoljno
- RAM: DDR4 2x4gb 3200MHz Kingstone HyperX Fury CL16 = 6 490 din ----------------mislio sam 16, ali zbog budzeta ipak 8, bice dovoljno, pa kasnije moguci upgrade
- GPU: GTX 1660 Gigabyte SUPER OC 6gb = 34 590 din ------------------------------------ prema benchmarks imao sam dilemu izmedju RX580/590 (evo sad i RX5500) i Super
- PSU: LC Power LC600H-12 = 3 990 din ----------------------------------------------------- ovo bih mozda izmenio za Cooler M white series (6990din) ili neko sa 80+ bronze
- Case: Cyclops 5 = 3 390 din ------------------------------------------------------------------ generalna preporuka
Hvala svima koji izdvoje vreme da procitaju, izvinite ako je dug tekst, forum je veoma interesantan i moze se dosta nauciti sto se tice generalnog znanja i konkretno naseg trzista.