Grodos
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 31.07.2010.
- Poruka
- 3.203
- Rezultat reagovanja
- 443
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Kada sam rekao "pljuje", nisam ni mislio na tebe, čisto da nema ljutnje . Ali eto, i to da razjasnimo, povlačim reč "pljuje" i kažem "daje loše kritike"...ne znam kolko kosta CM690, ali mislim da je bolji izbor. Sto se sistema hladjenja tice, to po meni nije toliko bitno. dva dobro pozicionirana 120mm ventilatora zavrsavaju posao. Dodatna 4 nista nece promenuti, mozda stepen-dva uz 15+ dodatnih decibela buke. Onaj ventilator na dnu kucista pogotovo nicemu ne sluzi ako je prednji vec postavljen. Ni ona dva gore nisu najsretnija ako je postavljen jedan 120mm pozadi iza procesora i naponske sekcije. Lepo slozeni kablovi vise pomazu.
btw. Ne pljujem po kucistu, meni se svidja, cak mi nije ni ruzno i veoma mi se svidja sto je crno iznutra po defaultu. Sve sto kazem je to da je tesno i da su svi ti dodatni otvori za ventilatore mozda korisni, ali najcesce nisu potrebni.
Sto se cene tice, ona je svakako korektna uzevsi u obzir cene kucista kod nas, a i uopste. Ja sam prvi koji nikada nece dati vise od 100e za kuciste bez obzira na platu, plateznu moc isl. (stvar licnog principa, bez uvrede molim)
CM 690 kod nas je preko 90evra što ga čini skoro duplo skupljim! Da li je i duplo bolji, ne znam jer nisam imao priliku da ga probam a nisam imao ni keš da ga kupim (da sam imao toliko keša za kućište, uzeo bih CM HAF 912 Plus koji je čak i par evra jeftiniji). Meni donji vent baš odgovara jer trenutna grafička vrši disipaciju toplog vazduha u samo kućište a ne napolje tako da mi preusmeravanje tog toplog vazduha na vent CM 212+ super odgovara. Gornja dva jesu potencijalni overkill, ali jedan uduvava direktno na cpu kuler, dok je drugi pozicioniran da duva na memorijske slotove, što na kraju opet završi na ventu CM 212+ koji sve to prebacuje na 120-ku na kraju koja sav taj vazduh izbacuje napolje...
Da ne ispadne na kraju "ciganin hvali svoga konja", ima boljih kućišta ali neki od nas nemaju keš za ista...
Opet kažem, uskoro ubacujem modularnu napojnu pa kada uradim reviziju kabliranja, kačam fotke - možda će se neka mišljenja i promeniti.