Pozdrav ljudi, novi sam član foruma, a na registraciju me potakla kupovina nove konfiguracije. Znam da ovdje ima mnogo stručnih ljudi koji mi mogu pomoći da napravim pravi izbor. Sa svojim osrednjim razumijevanjem PC komponenti i poznavanjem trenutne ponude na tržištu sastavio sam sljedeće:
- CPU: AMD Ryzen 7 2700X
- MB: ASUS Prime x470 Pro
- RAM: G.SKILL 16 GB Aegis DDR4 3000MHz CL15
- SSD M.2 PCIe 250GB Samsung 970 EVO
- PSU: Seasonic S12 II 620 W Bronze
- CASE: MS CYCLOPS V
Šta mislite o gore navedenom, da li bi nešto mijenjali u okviru budžeta koji je ravan cijeni konfiguracije koju sam sastavio?
Hard disk nisam naveo jer ga već imam, grafičku i još 16 GB RAMa ću dodati kasnije. U planu je GTX1060. Računar se uopšte neće koristiti za gaming, prvenstvena namjena mu je video editing i color gading. Takođe me interesuje da li bi ovo napajanje bilo ok kada bih dodao i pomenutu grafičku karticu. Mislim da bi, ali htio bih da mi to i neko stručniji potvrdi.
Kućište je nižeg cjenovnog ranga ali mi ono nije toliko bitno i ne igra mi presudnu ulogu.
Hvala svima unaprijed na pomoći i odgovorima.
- CPU: AMD Ryzen 7 2700X
- MB: ASUS Prime x470 Pro
- RAM: G.SKILL 16 GB Aegis DDR4 3000MHz CL15
- SSD M.2 PCIe 250GB Samsung 970 EVO
- PSU: Seasonic S12 II 620 W Bronze
- CASE: MS CYCLOPS V
Šta mislite o gore navedenom, da li bi nešto mijenjali u okviru budžeta koji je ravan cijeni konfiguracije koju sam sastavio?
Hard disk nisam naveo jer ga već imam, grafičku i još 16 GB RAMa ću dodati kasnije. U planu je GTX1060. Računar se uopšte neće koristiti za gaming, prvenstvena namjena mu je video editing i color gading. Takođe me interesuje da li bi ovo napajanje bilo ok kada bih dodao i pomenutu grafičku karticu. Mislim da bi, ali htio bih da mi to i neko stručniji potvrdi.
Kućište je nižeg cjenovnog ranga ali mi ono nije toliko bitno i ne igra mi presudnu ulogu.
Hvala svima unaprijed na pomoći i odgovorima.