• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Saveti za Externi Hard Disk?

ease1

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
21.07.2016.
Poruka
29
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav svima!

Imam Verbatim 750gb externi hard disk, i zanima me da li mozete da mi kazete neke korisne savete kako da ocuvam moj hard disk i kako da mu odrzim ili cak sta vise produzim radni vek.

Posto se za nekih 10-15min ugreje, isto me zanima da li ima neki nacin da se nekako ohladi tokom rada ili barem da se manje greje dok radi.

Na kakvoj podlozi treba da ga drzim?
Da li da skinem plastiku sa gornjeg dela hard disk-a? Da li bi to pomoglo oko regulisanja toplote?

Posto uglavnom kopiram velike fajlove od 20gb pa sve do tipa 150gb xD Koliko dugo bi hard disk mogao radi, koliko je previse?

Uglavnom sve me zanima :D tako da bilo koja korisna informacija bi mi dobro dosla ^^

Hvala unapred!

Fallout 3

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.01.2015.
Poruka
800
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Milos
CPU & cooler:
Amd Phenom II x6 1055 t,Thermaltake Contac 21
Motherboard:
880 gm-e41 msi
RAM:
2x2 + 4gb
VGA & cooler:
Ati Powercolor 5750 +Amd Sapphire rx 480 8gb nitro
Display:
Samsung 26 inch
HDD:
500 gb wd blue+160 gb wd
Sound:
Genius SW-G2.1 1250 gx-gaming edition
Case:
Raidmax Monster II
PSU:
Fractal design Tesla R2 800 W gold
Optical drives:
Samsung
Mice & keyboard:
Genius maurus x mis a tastatura logitech deluxe verzija neka
Internet:
Jotel
OS & Browser:
Windows 8.1 i mozilla
Other:
no data :)
Pozdrav i tebi...Nema tu pravila koristis dok ne crkne ne moze svaki primerak od miliona koji su izasli iz fabrike da budu svi isti...
Normalno je da se malo greje...
Pa moze da radi koliko hoces :)...
Mozes da ga drzis na bilo kojoj podlozi tipa drvo plastika ne brini nista :)
Ne skidaj nikakvu plastiku sa tog harda da treba da se skine plastika sam proizvodjac bi to radio...

CyberKuryber

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
19.10.2010.
Poruka
39
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus M5A97 R2.0
RAM:
4x4Gb Silicon power @ 1600MHz
VGA & cooler:
R7 370 4Gb
Display:
Acer S240HLbid
HDD:
2X1Tb WD+250Gb SSD
Sound:
On board
PSU:
Cooler master 700w
Internet:
ADSL
OS & Browser:
XP,Win7,Ubuntu
Koliko ti se greje hard dok prebcujes,ja imam Toshibu Canvio od 2tb i ume prilicno da se zagreje ako duze vreme prebacuje nesto sa usb2 konektora dok sam primetio da se manje zagreva kada prebacujem preko usb3 konektora,znam da preko 3-ke brze prebacuje ali i ako vremenski isto radi opet se greje manje dok je na 3-ci.Jesi primetio isto kod tebe ili ja imam nekog filozofa od harda... :)

ease1

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
21.07.2016.
Poruka
29
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Koliko ti se greje hard dok prebcujes,ja imam Toshibu Canvio od 2tb i ume prilicno da se zagreje ako duze vreme prebacuje nesto sa usb2 konektora dok sam primetio da se manje zagreva kada prebacujem preko usb3 konektora,znam da preko 3-ke brze prebacuje ali i ako vremenski isto radi opet se greje manje dok je na 3-ci.Jesi primetio isto kod tebe ili ja imam nekog filozofa od harda... :)
iskreno nije mi jasno na sta tacno mislis kada kazes usb3 kao treci slot za usb ili sta nije mi jasno ja ga uglavnom drzim upaljen na prednji panel imam napred 2 usb porta ili ti slota na jednom su mi uvek sluske a na ovaj drugi stavim hard disk, flesh ili sta vec... zagreje se onako ne previse ali i dalje je toplo na dodir, jedno vreme sam snimao klipove direktno na njega xD radio je 4-5h bez prestanka i nije mu bilo nista jos sam koristio fraps tako je bilo oko 200gb na njemu 4 sata bez prestanka rada i nije mu bilo nista xD ali kasnije sam shvatio da je to bilo jako lose sto sam uradio xD ( nije bilo nikakve stete ali definitivno je moglo biti :D ) jedini ''savet'' koji bih ja mogao da kazem jeste da ako imas externi hard koji je onako tanak da kazem 5-10cm oni se brzo greju meni je receno da sam trebao da uzmem onaj kao neki koji je tipa 10-15 kao mala kutija i da oni rade bolje i da duze traju i da se manje greju :p

Vrh