synchromatik
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 19.01.2016.
- Poruka
- 54
- Rezultat reagovanja
- 21
Moja konfiguracija
Vidim da na vec par tema guras KP i kontam te. Ali postoji i druga strana medalje u toj ustedi. Jeste da vecina daje validnu garanciju, jeste da je ta garancija ostvariva - ali povremeno se desi problem. Ili cekas (cekas po par meseci, ili nemaju istu pa nude zamene, ili prodavac ispari, ili te na neki drugi nacin zavlaci. Ja sam u poslednjih 5-6 godina vecinu komponenti uzeo na kp. Imao sam 3-4 reklamacije i svaka je na svoj nacin bila pain in the ass. Pravi prodavac se na KP-u poznaje posle reklamacije i zato svoj review ne dajem tamo odmah po kupovini, nego kad zakaze komponenta i koliko taj prodavac izadje u susret posle toga. Po prodaju si na KP dovidjenja i niko ti ne garantuje nista sem njihove dobre volje. U prodavnicama je isto ali bar mozes da udjes sa racunom i inspekcijom ako te zavlace.Covek nece KP. Tako da konfiguracija sa Ryzen 2600 otpada. Ili je bar ja ne vidim. Jer taj procesor kod nas kosta skoro 170 evra umesto da ga plati 130. Ne mogu, kad vidim da neko trazi izricito domace prodavncie smorim se i ne sklapa mi se konfa.
Neko bi jednostavno pre dao malo vise para nego da razmislja ko mu je iza poruka na KP i kad ce da zavrnu slavinu na grani tom istom prodavcu.