Bez namere da trolujem ali nije mi jasno/logicno-CPU jeste koriscen a cooler nije? A ako je koriscen drugi(bolji prepostavicu cooler)-kako nije OC, bar malo? Izvini ali nema bas logike...Koja je realna cena za koju moze da se proda polovan Ryzen 5 2600 koji nije overclockan i došo bi sa novim neotpakovanim kulerom?
Sigurno je korišćen neki bolji cooler od fabričkog, što je, na neki način, isto reklama/kompliment za prodavca i robu koju prodaje.ako je koriscen drugi(bolji prepostavicu cooler)
Ma, naravno; ova priča sa neotpakovanim/nekorišćenim ventilatorom je za one kupce kojima je i to interesantno; što bi se neko mlatio da čisti stari noctua hladnjak, kad ima nov, fabrički, nekorišćen...Meni kao kupcu je potpuno nebitno dal je cpu klokovan ili nije. Ili je koristio box kuler koji je mogao da ohladi cpu na iole normalnu temperaturu.
Zašto ovo nema logike? I ja koristim dosta kvalitetniji kuler od fabričkog, pa mi nije palo na pamet da išta čačkam oko CPU OC, pa čak i uopšte nemam nameru.A ako je koriscen drugi(bolji prepostavicu cooler)-kako nije OC, bar malo? Izvini ali nema bas logike...
Upravo tako.Zašto ovo nema logike? I ja koristim dosta kvalitetniji kuler od fabričkog, pa mi nije palo na pamet da išta čačkam oko CPU OC, pa čak i uopšte nemam nameru.
Kao prvo OC uopste ne mora da bude neki ekstremni-kod mene je samo zakljucan na 40multiplikator=4.0 Ghz i voltaza SPUSTENA na 1.320-fabricki "bez OC "je isla-sa fabriickim hladnjakom na 1, 45. I kako je takav fabricki setup bolji na "default"nego moj "overclock"? Takodje-bez OC-RAM Vam nece raditi na koliko treba....Itd. itd.Zašto ovo nema logike? I ja koristim dosta kvalitetniji kuler od fabričkog, pa mi nije palo na pamet da išta čačkam oko CPU OC, pa čak i uopšte nemam nameru.
Da////tolika je nauka ocistiti hladnjak-skinuti pastu alkoholom, izduvati prasinu kompresovanim vazduhom npr i malo cetkicom skinuti ostalo. Sve u svemu-ni 5 minuta posla. Da, najbolje je baciti cooler posle svake zamene paste ustvariMa, naravno; ova priča sa neotpakovanim/nekorišćenim ventilatorom je za one kupce kojima je i to interesantno; što bi se neko mlatio da čisti stari noctua hladnjak, kad ima nov, fabrički, nekorišćen...
Naravno da nije. Kao što nije ni teško pronaći logiku u tome zašto nije korišćen fabrički cooler.Da////tolika je nauka ocistiti hladnjak-skinuti pastu alkoholom, izduvati prasinu kompresovanim vazduhom npr i malo cetkicom skinuti ostalo. Sve u svemu-ni 5 minuta posla. Da, najbolje je baciti cooler posle svake zamene paste ustvari
A uzima se...? Da "svetli"? Mmmmda. OK . Znam da je duzi radni vek procesora-slicijum se bolje ponasa sa boljim hladjenjem, OK ali onda izjava kolege citiram"Meni kao kupcu je potpuno nebitno dal je cpu klokovan ili nije. Ili je koristio box kuler koji je mogao da ohladi cpu na iole normalnu temperaturu-nema smisla.Naravno da nije. Kao što nije ni teško pronaći logiku u tome zašto nije korišćen fabrički cooler.
Ne uzima se aftermarket cooler samo zbog overklokovanja. Kao što ne uzima svako računar da bi na njemu nešto radio ili se igrao.
Nekome računar dođe kao modni detalj, statusni simbol, ukras...
3000 serija je osetno bolja od 2000 serije isto kao kao sto je i 5000 u odnosu na 3000 seriju.I koliki su dobici 3600 vs 2600 ?