Cetax
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 04.09.2016.
- Poruka
- 30
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
ryzen 5 1600 OC at 3.9ghz ,212X cooler master
Motherboard:
B350 MSI Tomahawk
RAM:
16GB crosair 3200mhz (runing at 2800mhz)
VGA & cooler:
GTX 1060 6gb
Display:
LG 24MP59G - Samsug 22" (2008 )
HDD:
SSD kingston 250gb UV400, 1TB WD BLUE
Case:
Fractal Meshify C
PSU:
Chieftec 750w 85% bronze
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
G502 proteus spectrum gaming mouse, MS gaming keyboard
Internet:
Dasto Semtel ZONA
Poz ljudi!
Evo ovako,uzeo sam ryzen 5 1600 pre 20tak dana, i odlucio se (na osnovu drugih) da ga OC, vidio sam da mnogi s istim procesorom cak istom plocom dosežu od 3.- pa cak i do 4ghz ,dosta ih s stock coolerom...
Prije nisam nikad radio OC bilo kakav...
Znaci pratim njihov guide i procesor mi uopce ne zeli bootat, fanovi se pokrenu i sve al nema slike na monitoru,onda moram resetovati bios s jummperom!
Promjenio sam :
CPU ratio: na 37.00 (inace to znaci 3700mhz)
CPU core voltage: gurao sam cak 1.4v (ne preporucuju vise od 1.45)
Core performance boost: DISABLED
CPU NB/SoC voltage : isao sam do 1.0500v
Za ram sam koristio XMP profil 2 (radi bez problema na 3200mhz,tolika mi je i brzina ram-a)
Probao sam rucno overclocakt ram al nije bas bilo uspjesno pa sam vratio na XMP
LLC stavio sam na mod 3 to mi rekao neki na fb u ryzen grupi sto je radio OC,da ce mi pomoc da dosegnem OC s manje volta)
.
To bi bilo sve, a inace kad testiram stress test(Stock postavke procesora u biosu) aida64 ili prime95 temp mi dosegne 70°C max a procesor pokazuje (u ryzen master programu) da vrti na 3.4ghz ,sto je cudno jer bi inace trebao da "turbo" ili bosta na 3.6...
Neznam sta da radim,izgleda da sam dobio jako los procesor ili losu maticnu pa nemogu OC pa ni malo...
Evo ovako,uzeo sam ryzen 5 1600 pre 20tak dana, i odlucio se (na osnovu drugih) da ga OC, vidio sam da mnogi s istim procesorom cak istom plocom dosežu od 3.- pa cak i do 4ghz ,dosta ih s stock coolerom...
Prije nisam nikad radio OC bilo kakav...
Znaci pratim njihov guide i procesor mi uopce ne zeli bootat, fanovi se pokrenu i sve al nema slike na monitoru,onda moram resetovati bios s jummperom!
Promjenio sam :
CPU ratio: na 37.00 (inace to znaci 3700mhz)
CPU core voltage: gurao sam cak 1.4v (ne preporucuju vise od 1.45)
Core performance boost: DISABLED
CPU NB/SoC voltage : isao sam do 1.0500v
Za ram sam koristio XMP profil 2 (radi bez problema na 3200mhz,tolika mi je i brzina ram-a)
Probao sam rucno overclocakt ram al nije bas bilo uspjesno pa sam vratio na XMP
LLC stavio sam na mod 3 to mi rekao neki na fb u ryzen grupi sto je radio OC,da ce mi pomoc da dosegnem OC s manje volta)
.
To bi bilo sve, a inace kad testiram stress test(Stock postavke procesora u biosu) aida64 ili prime95 temp mi dosegne 70°C max a procesor pokazuje (u ryzen master programu) da vrti na 3.4ghz ,sto je cudno jer bi inace trebao da "turbo" ili bosta na 3.6...
Neznam sta da radim,izgleda da sam dobio jako los procesor ili losu maticnu pa nemogu OC pa ni malo...