pnextremer
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 22.02.2018.
- Poruka
- 26
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Pozdrav ljudi, planiram kupovinu Ryzen-a 1200 i zanima me preporuka za matičnu ploču za oko desetak hiljada sa kojom ću moći da poteram overclock procesora i naravno memorije... Volim Gigabyte ali kako vidim slabo su u preporukama...

Procesor na toj maticnoj je Ryzen 1600 overklokovan na 3.8 sa voltazom 1.313v i sve je stabilno bez ikakvih problema, temperatura u idle ne prelazi 35 stepeni(kuler lc cc-120), uz gta v koji je jedino igran za sada, temperatura je oko 55 stepeni, max 60, mozda i dosta znaci sto u kucistu ima tri ventilatora 12 koja ubacuju vazduh, jedan 14 i jedan 12 koji izbacuju vazduh. Overklok sam uradio po preporuci na nekom stranom sajtu, nisam probao ni vise ni manje, nego kao sto mi je neko preporucio, sve je stabilno i ne diram nista vise. Ako nisi siguran u Gigabyte maticnu uzmi Asus ili MSI, jeste da su malo skuplje od 10 hiljada ali su jeftinije od Gaming 3 i izgleda bolje.
... I nisam mogao iznad 4.05ghz (1.42v ) jer bi voltaza pri Multi testu CINEBENCH r15 dropala instant na 1.32v i komp bi zabo.. Nisam neki strucnjak u vezi OC moguce da tebi to nece praviti problem posto ces da to radis na 1200 .Ja ovo pricam za svoj 1600 ryzen..Pozdrav