• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Respawn-FAN control

Gorunn

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
28.05.2012.
Poruka
24
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Zverko
CPU & cooler:
[email protected]/RaijintekEreboss
Motherboard:
Asus z97-Sabertooth mark2
RAM:
16gb Kingston BLU
VGA & cooler:
ASUS gtx760 DC II
Display:
Dell
HDD:
Intel 335 (SSD) + 1TB WD
Sound:
Nja.
Case:
NZXT tempest EVO
PSU:
CoolerMaster v750
Optical drives:
Pioneer RW/DVD
Mice & keyboard:
G500s + Corsair k70 Cherry Brown MX
Internet:
Kabl10mbit
OS & Browser:
Win8.1 x64
Pozdrav,

Dakle respawn ovog topica/pitanja.

O chemu se zapravo radi, sad imam malo vremena da opisem celu situaciju posto nadjoh vremena :D

Uzete su dve NF-P14r Redux 1500 PWM da bih zamenio top 140mm fanove.Kako nisam mogao da ih vratim,(bar ne bez jako velikog cimanja) i kako sam trebao osobi koja mi ih donosi, da napomenem sta tacno da uzme(moja greska jelte) upadoh u slatke muke.

Posto je to jelte CPU fan,140mm 4pinski sa 120mm rupama, morao sam da izbusim 120mm rupe na kucistu, i na kraju sve to lepo montirao.

Momak sa foruma mi je pomogao sa kablovima(hvala josh jednom) ali sad postoji ona druga strana slatkih muka.

Sve je to lepo ali meni su te Noctua-e zakucane na 1500rpm-a posto su zakacene na molex.
Kako su NZXT-ovi bili na 700rpm-a, a ovi na 1500 primecuje se razlika u buci.Dovoljno da me pokrene da zamlislim o fan kontroli.(Kao sto rekoh vec jedan 4pinac je zauzet na plochi zbog CPU fan-a.

Dva tri pitanja :

1. Sta mi je chiniti?Na raspolaganju mi je eventualno jedan 4pinac na plochi.A moram ubosti te dve Noctua-e tj nekako ih iskontrolisati.

Prvo sam se vratio na topic i razmisljao o ovome(momak je okachi link)

http://www.dilershop.com/kupi/4-pin-female-to-dual-male-extension-split-cable-30cm-402607

Splitter, ok cini mi se kao ok solucija.Ali da li taj splitter kad ubodem u plochu na 4pin moze izdrzati te dve Noctua-e..tj dal ce ih u opste pokrenuti(zbog struje, tj napona pitam i sl)??

2. Razmisljao sam o Fan controleru, al videh da, prvo ih ima slabo kod nas, a opet mi treba 4pin-ski kontroleri.
Ili ja ne razumem osnovno gradivo :

Tipa nasao sam ovaj vrlo povoljno ali je za 3pin fan-ove :
http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=BB-000-AL

Kako premostiti tu barijeru, mozda ovako nechim :

http://www.moddiy.com/product_images/n/035/IMG_0636__97076_zoom.JPG

Verovatno negde jako greshim.Nadam se da ima neko jednostavno reshenje.
Pomagajte, dajte neki savet.Valjda je bolje da pitam kad vec ne znam nego da se pravim pametan :)

Hvala u napred ;)

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Pozdrav,

1. Sta mi je chiniti?Na raspolaganju mi je eventualno jedan 4pinac na plochi.A moram ubosti te dve Noctua-e tj nekako ih iskontrolisati.

Prvo sam se vratio na topic i razmisljao o ovome(momak je okachi link)

http://www.dilershop.com/kupi/4-pin-female-to-dual-male-extension-split-cable-30cm-402607

Splitter, ok cini mi se kao ok solucija.Ali da li taj splitter kad ubodem u plochu na 4pin moze izdrzati te dve Noctua-e..tj dal ce ih u opste pokrenuti(zbog struje, tj napona pitam i sl)??
Može izdržati 2 noctue bez problema - noctue troše manje od prosečnog venta, čak se takav kabel i dobija uz PWM Noctue Non Redux, a neki Noctua kuleri i koriste 2 venta.
http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=74&lng=en

sad vidim da u vip-u imaš 2x NA-YC1 4-pin Y-Cables 11.5cm, ispadne čak i jeftinije nego u dileru jer su 2x + je kvalitet tj original Noctua, jedino ako dužina problem imaju i produžni:3x NA-EC1 Extension Cables 30cm

Poslednja izmena:

Gorunn

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
28.05.2012.
Poruka
24
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Zverko
CPU & cooler:
[email protected]/RaijintekEreboss
Motherboard:
Asus z97-Sabertooth mark2
RAM:
16gb Kingston BLU
VGA & cooler:
ASUS gtx760 DC II
Display:
Dell
HDD:
Intel 335 (SSD) + 1TB WD
Sound:
Nja.
Case:
NZXT tempest EVO
PSU:
CoolerMaster v750
Optical drives:
Pioneer RW/DVD
Mice & keyboard:
G500s + Corsair k70 Cherry Brown MX
Internet:
Kabl10mbit
OS & Browser:
Win8.1 x64
Bah, reshio sam problem.Sve je tu nista mi drugo ne treba, posto je kabl koji sam bio uzeo reshio problem. Donekle.

Dok panj glupi(moja malenkost) se nije setio da stavi Fan control u BIOS-u na PWM, jelte posto je bio na Auto pa je zakucavao broj obrtaja na max.

Hvala ljudi na brzim odgovorima :)

Vrh