Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Pa ne mozes tako da radis. Prvo moras da ides u bios da namestis da se bootje windows sa diska kojeg si kupio, onda pratis video koji sam ti poslao. Ali ako ne znas to da uradis onda bolje lepo otidji i plati nekome da ti to uradi veruj mi jeftinije ces proci nego da nesto ne zeznes.
Radis pogresno! Ne treba uopste da budes u windows, nego resetujes laptop, dok se pali laptop stiskas DEL dugne na tastaturi i tu ce da udje u bios.
Ali opet napominjem ako ne znas sta trebas da radis onda nemoj ni da pokusasvas jer mozes da napravis vise stete nego koristi.
Ako znas u bios da podesis da se windows ne bootuje sa hdd nego sa cd-a onda mozemo dalje da nastavimo ovu pricu ali ako ne znas onda opet kazem otidji u servis ili zovi nekoga ko zna da ti pokaze kako da udjes u bios i da to namestis sto ti treba.
znam da podesim da se bootuje na CD al meni je problem da ne bude nekog problema sa tim cd om i da se ne s***e nes
i dali nakon instalacije treba da vratim u bios da se ponovo bootuje od hdd?
Da treba. Mada ako u CD drajvu nema CD-a onda nece ni bootati odatle vec od sledeceg medija koji mu je po redu. Ali svakako je bolje da sam namestis nakon instalacije Windowsa ponovo na HDD da bude 1st boot. Vidi se da bas mnogo ne znas oko reinstalacije Windowsa pa je pozeljno da ipak das da ti to neko ljudski odradi.
Prvo ne možeš da formatiraš disk na kome je trenutno Windows iz samog windowsa zato ti izbacuje cannot format this volume moraš da digneš sistem preko nekog boot partition managera. Drugo nije problem da za dizanje sistema prvo bude ako ima te opcije u biosu fleška,DVD, pa Hard Disk već da na meniju bude hard disk na kome se nalaze boot fajlovi. Pogotovu ako imaš više čvrstih diskova i SSD na primer. Taj disk sa boot fajlovima mora da bude naznačen u biosu da bude na drugo mesto posle DVD-ija.