deSisti
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 23.05.2020.
- Poruka
- 13
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD 7800X3d
Motherboard:
B650 Elite AX V2 ICE
RAM:
Kingston Fury 32GB 6000 MHZ CL30
VGA & cooler:
Gigabyte EAGLE 3080Ti & Arctic freezer III 360
Display:
DELL 27" AW2720HFA 240Hz
HDD:
Kingston 1 TB
Sound:
Hyperx CLOUD III wireless
Case:
NZXT H6 Flow
PSU:
EVGA Supernova 850w
OS & Browser:
Win 11 Pro
Pozdrav svima, pre par dana mi se prvi put komp ugasio sam od sebe (gašenje full, ni jedna lampica ne svetli, nema ni RGB znači full shut down), upalio sam GoT igricu na steamu i u nekoj akciji se samo ugasio, generalno igram samo CS2, komp je star nekih 6 meseci (sem grafe, ona je polovna) nije bilo problema bukvalno nikakvih, za ono što meni treba on je vrh, ali ovo sada već postaje frustrirajuće jer je sada počeo da se gasi i u cs2, sinoć sam odigrao 4 gejma i na jednom se ugasio, posle je radilo sve normalno. Danas uzmem da testiram i ostale igre, PUBG (gašenje odma na start screen-u, upalim ponovo on se opet ugasi) Football manager 26 (tu me je dotuklo jer je to igrica koja može da se igra na veš mašini, igrao sam nekih sat vremena dok nije došao prvi meč, kako sam ga startovao odma me ugasio).
Odradio sam sledeće testove :
OCCT (cpu+ram) extreme mode
Furmark
Ram test
Ni na jednom se nije ugasio, temperature su bile skoro pa savršene, grafika je na 60c, hot spot 70, CPU je max stigao na 72c, a što se tiče ram testa trajao je 3 i po sata i sve je prošlo kako treba.
Bios je apdejtovan na poslednju verziju, upaljen je expo 1, svi drajveri su apdejtovani, cpu nije overklokovan niti je undervoltovan, takođe ni grafa.
Specifikacija :
CPU : AMD 7800X3D
MOBO : B650 AORUS Elite AX V2
RAM : Kingston 2x16GB (6000mhz, CL30)
GPU : Gigabyte EAGLE 3080ti
Hlađenje : Arctic freezer III 360 + 4 prism 120mm venta + 2 arctic 140mm
M2 : Kingston 1tb + Intel 512gb (ne znam oznake kapiram i da nije toliko bitno za ovu temu)
PSU : Evga Supernova G2 850w
Da li je neko imao isti problem, da li je rešio, šta činiti u ovoj situaciji?
Unapred sam svima zahvalan na svim odgovorima.
Odradio sam sledeće testove :
OCCT (cpu+ram) extreme mode
Furmark
Ram test
Ni na jednom se nije ugasio, temperature su bile skoro pa savršene, grafika je na 60c, hot spot 70, CPU je max stigao na 72c, a što se tiče ram testa trajao je 3 i po sata i sve je prošlo kako treba.
Bios je apdejtovan na poslednju verziju, upaljen je expo 1, svi drajveri su apdejtovani, cpu nije overklokovan niti je undervoltovan, takođe ni grafa.
Specifikacija :
CPU : AMD 7800X3D
MOBO : B650 AORUS Elite AX V2
RAM : Kingston 2x16GB (6000mhz, CL30)
GPU : Gigabyte EAGLE 3080ti
Hlađenje : Arctic freezer III 360 + 4 prism 120mm venta + 2 arctic 140mm
M2 : Kingston 1tb + Intel 512gb (ne znam oznake kapiram i da nije toliko bitno za ovu temu)
PSU : Evga Supernova G2 850w
Da li je neko imao isti problem, da li je rešio, šta činiti u ovoj situaciji?
Unapred sam svima zahvalan na svim odgovorima.
Prilozi
-
170,4 KB Pregleda: 8
-
130,7 KB Pregleda: 8