• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

[Kućište] Raidmax Cobra Z recenzija-Nikola98

Nikola98

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.03.2015.
Poruka
6
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav svima,dobrodoslu na moju Raimax Cobra Z recenziju,uzivajte! :)

Uvod
Pred nama je jos jedan atraktivan proizvod americke kompanije Raidmax.U pitanju je kuciste Cobra Z Blue Edition koji se ne razlikuje bas mnogo od Red Edition-a.

Pakovanje i propratna oprema

Ovo kuciste nam dolazi u kartonskoj kutiji,koja na sebi ima utisnut logo kompanije,ilustrovanu sliku kucista i logo kucista i naravno,specifikacije.

Kuciste je zasticeno sa dva stiropora,sa gornje i donje strane, i platnenom vrecicom koja ga stiti od ogrebotina.

Sto se tice propratne opreme,uz kuciste dobijamo:

-3 vrste srafova;

-Odstojnik za maticnu plocu;

-PC Speaker;

-Vezice;

-Cicak trake;

-Sine za bezalatno montiranje HDD/SDD-a

Raidmax_CobraZ_156.jpgRaidmax_CobraZ_160.jpg

Spoljasnjost

Sto se tice spoljasnjosti,ljudi iz Raidmaxa su se dosta potrudili oko dizajna samog kuciste,sto je za svaku pohvalu jer kucista izgleda stvarno prelepo.

Sa prednje strane imamo 3x5.25'' poklopca za opticke uredjaje.Ispod toga se nalaze 1xUSB 2.0,1xUSB 3.0 i 2xHD Audio(dzek za slusalice i mikrofon),koji na sebi imaju gumenu zastitu koja se skida, i naravno Start i Retsrart dugme.

Ispod svega toga imamo plavu gravuru i iza nje 1x120mm LED ventilator koji,pomalo podsecujuci na transformerse,izgledaju odlicno,u sta se i sami mozete uveriti.

Nikola98

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.03.2015.
Poruka
6
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Sto se tiče bočnih strana,imamo prelep dizajn i izbočinu na obe strane,stim što sa desne strane imamo prozorčic.

Sa zadnje strane imamo 1x120mm ventilator koji dobijamo uz kućiste,2 rupe sa kederima za eksterno vodeno hlađenje,7 ventilisanih PCI slotova i mesto za postavljanje napajanja.

Stranice kućista su pričvrsćene šrafovima sa velikim glavama i poseduju ručke za lako skidanje stranice.

Sa donje strane imamo dva ventilaciona otvora sa filterima,jedan za napajanje,a drugi za 1x80 ili 1x120mm ventilator.

Na vrhu kućista imamo mesto za montiranje 2x120mm,2x140mm ili 1x180mm.Tu se nalaze i filteri za prašinu.

Kućiste stoji na plastičnim nogama visine 15.5mm i širine skoro 40mm.

Još jedna stvar koju je važno napomenuti je da se i prednja strana moze skinuti,povlačenjem donjeg dela ka napred.Po potrebi se može ugraditi jos jedan ventilator precnika 120mm.

Poslednja izmena:

Nikola98

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.03.2015.
Poruka
6
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Unutrašnjost

Kada se skine desna,bočna strana kućišta,upadljiv je plavi deo predviđen za matičnu ploču,koji u kombinaciji sa crnom bojom zaista lepo izgleda.Ima dovoljno prostora za ATX i MicroATX matičnu ploču(za koje je kućiste predviđeno).

U gornjem desnom uglu imamo mesta za tri 5.25” uređaja sa tool less mehanizmom za ugradnju.Ispod toga se nalaze podesivi kavezi za 2.5'' i 3.5'' HDD/SDD.Ima mesto za 4 uređaja,a po potrebi se mogu skinuti kako bi se stvorio prostor za vecu grafičku kartu.

Sa gornje leve strane se moze videti vec ugrađeni ventilator od 120mm,a tu se moze montirati i radijator za vodeno hlađenje od 120mm.

Pored i oko prostora za postavljanje matične ploče imamo 4 rupe za provlačenje kablova(cable management).Njihove dimenzije,kao i dimenzije prostora za montiranje kulera,prikazane su na sledećim slikama:

Za postavljanje napajanja ima sasvim dovoljno mesta,ali ukoliko želite da pored napajanja postavite ventilator precnika 80mm ili 120mm,onda se prostor za napajanje sužava,pa morate voditi računa o dimenzijama napajanja.

Svi kablovi su crni, a tu su USB 3.0, USB 2.0, HD Audio, kablovi za LED indikacju, power i reset i jedan 4pin za prednji ventilator

Evo kako kućište izgleda iznutra sa postavljenim komponentama:
Raidmax_CobraZ_132.jpgRaidmax_CobraZ_133.jpgRaidmax_CobraZ_136.jpgRaidmax_CobraZ_137.jpg

Raidmax_CobraZ_140.jpgRaidmax_CobraZ_141.jpgRaidmax_CobraZ_143.jpgRaidmax_CobraZ_147.jpg

Poslednja izmena:

Nikola98

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.03.2015.
Poruka
6
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Zaključak

Još par reči za sam kraj.Raidmax Cobra Z je atraktivno kućište,prelepog dizajna i boja.Funkcionalno je,ima prostor za čak 6 ventilatora,dovoljno prostora za kablove.Po mom mišljenju,moze se i te kako upoređivati sa drugim kućištima istog cenovnog ranga,sve čestitke Raidmaxu na dobro odrađenom poslu :)

Nadam se da vam se sviđa moja recenzija.Izvinjavam se ukoliko postoje neke gramatičke greške.Pozdrav! :)

Poslednja izmena:

Proka

Moderator
Učlanjen(a)
12.11.2010.
Poruka
1.558
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Prox