• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Računar za 2K gaming

Vule

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2.008
Rezultat reagovanja
348
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 9800X3D / Arctic Liquid Freezer III 360 Pro
Motherboard:
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming Wi-Fi
RAM:
32GB Corsair DDR5-6000 CL30
VGA & cooler:
PowerColor 9070XT Red Devil Limited
Display:
Philips Evnia 34" OLED
HDD:
Kingston Fury Renegade 2+2 TB
Sound:
Edifier R2000BT + Edifier T5
Case:
Corsair Frame 4000D RS
PSU:
Corsair RM1000x PCIe5
Mice & keyboard:
SteelSeries APEX 9 TKL / SteelSeries Rival 5
Internet:
Yettel 1000/500
Ja kad bi uzimao 9070xt isao bih sa sapphire nitro + najbolje hladjenje a i dizajn je bolestan :D
Nije ništa bolje hlađenje od drugih najboljih modela, sve je to u stepen dva gore dole, mana kod nje je što ima 12vhpwr konektor koji ljudi generalno ne vole i koji može da napravi problem, dok je kod većine drugih top modela to najčešće lepi dobri provereni 3x8pin. Druga stvar, dizajn, stvar ukusa, ali meni se recimo ne dopada što je karta siva. Nit se uklapa u crni build, nit u beli, baš moraš da ne brineš o izgledu celokupne mašine da bi je kupio :D Jedina vizuelno dobra stvar u celoj priči je što su stvarno profi sakrili kabl za napajanje koji ide kroz samu kartu.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.336
Rezultat reagovanja
3.005
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Uzmite model koji je jeftin, a ne da gledate da li je hotspot 80 ili 95c ,jer bez problema rade i do 105c i to nece skratiti zivotni vek kartice niti ce crci zbog toga.
Kartice crkavaju najvise zbog nestrucnog rukovanja ili GPU saga, jer se ukrive od tezine kulera i razlemi se ili jezgro ili memorija.
Sto se tice 16 pin konektora potpuno ste bezbedni, jer te kartice ne trose 450w da mogu da spale konektor, eventualni problem moze biti da kabl nije dobro nakacen na konektor pa ce se problem manifestovati sa nekim krahom drajvera ili plavim ekranom.

Vrh