EmeraldCube
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 25.06.2016.
- Poruka
- 276
- Rezultat reagovanja
- 168
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Magični Majk
CPU & cooler:
i5 11400 + Noctua NH-D14
Motherboard:
AsRock H470 Steel Legend
RAM:
16 GB DDR4 3000Mhz(zaboravih koje)
VGA & cooler:
Šta god je integrisano na i5 11400
Display:
Msi Optix G241 144hz & Dell SE2219HR 75Hz
HDD:
1TB Samsung SSD + 240GB SP SSD
Sound:
HyperX Cloud I
Case:
BeQuiet Silent base 800
PSU:
Cooler Master 750W 80+ Gold neko
Mice & keyboard:
Keychron V4 & Razer viper ultimate wireless
Internet:
Optika bajo 500 Mb/s
OS & Browser:
Windows 10 pro
Naime, imam problem sa računarom koji je počeo od juče da mi se dešava.
Ovo pišem sa tog istog računara
Upada u infinite restart loop, ALI obrazac ponašanja je malo glup:
- Ukoliko je duže isključen, restartovaće se samo ukoliko igram neku igricu. Nije bitno koja, može da bude neka zahtevnija ili neka fazon darkest dungeon.
- Nakon toga kada dođem do windows login screena i unesem kredencijale, sve okej dok ne upalim ni jedan program. To može biti browser, a može biti steam. Neće se restartovati ako upalim task manager.
- Nekada će se restartovati i čim unesem kredencijale. Pre unošenja kredencijala može proći 15 minuta, ali neće se restartovati i neće se ništa desiti.
Dijagnostika:
- Proverio ram, proverio napajanje i tu je sve dobro.
- Isključim grafičku RX 5700 XT i prikačim na integrisanu i odjednom sve valja, nigde nikakav problem. Celu noć je crnčio cities skyline bez problema.
- Priključim nazad grafičku i upalim igricu i opet restart.
- Probam stress test preko AMD adrenaline software i izdrži bez problema 10 minuta
- Probam opet igricu, opet restart
- Switchujem bios na grafičkoj, isti problemi
- Updateujem drivere(koristio sam neke od prošle godine), isti problemi
- Temperature su sve ispod 60 stepeni
Moja ideja šta može biti:
- Matična mi je malo falična, ne rade joj x2 slota od 4 za ram. Možda je nešto na delu bus-a otišlo pa da me navodi na to da je grafička u problemu.
- Nisam probao radim ceo sistem niti kompletno obrišem drivere pa ih ponovo instaliram jer je posao, ali računam da je i to moguće
- Kondenzatori? Otkačio sam PSU kad sam ga proveravao, otkačio bateriju i ispraznio ih. Svi mi izgledaju normalno i ni jedan nije nabubrio.
Stvari što su se jednom desile:
- Nakon bios switcha nije hteo PC da se uključi. Ventilator na PSU zavrti i odmah ugasi. Otkačim sve jer sam mislio da je naprajanje riknulo, spojim sa ga na zelenu i uzemljenje i uključi se. Znači napajanje radi normalno.
Ovo pišem sa tog istog računara
Upada u infinite restart loop, ALI obrazac ponašanja je malo glup:
- Ukoliko je duže isključen, restartovaće se samo ukoliko igram neku igricu. Nije bitno koja, može da bude neka zahtevnija ili neka fazon darkest dungeon.
- Nakon toga kada dođem do windows login screena i unesem kredencijale, sve okej dok ne upalim ni jedan program. To može biti browser, a može biti steam. Neće se restartovati ako upalim task manager.
- Nekada će se restartovati i čim unesem kredencijale. Pre unošenja kredencijala može proći 15 minuta, ali neće se restartovati i neće se ništa desiti.
Dijagnostika:
- Proverio ram, proverio napajanje i tu je sve dobro.
- Isključim grafičku RX 5700 XT i prikačim na integrisanu i odjednom sve valja, nigde nikakav problem. Celu noć je crnčio cities skyline bez problema.
- Priključim nazad grafičku i upalim igricu i opet restart.
- Probam stress test preko AMD adrenaline software i izdrži bez problema 10 minuta
- Probam opet igricu, opet restart
- Switchujem bios na grafičkoj, isti problemi
- Updateujem drivere(koristio sam neke od prošle godine), isti problemi
- Temperature su sve ispod 60 stepeni
Moja ideja šta može biti:
- Matična mi je malo falična, ne rade joj x2 slota od 4 za ram. Možda je nešto na delu bus-a otišlo pa da me navodi na to da je grafička u problemu.
- Nisam probao radim ceo sistem niti kompletno obrišem drivere pa ih ponovo instaliram jer je posao, ali računam da je i to moguće
- Kondenzatori? Otkačio sam PSU kad sam ga proveravao, otkačio bateriju i ispraznio ih. Svi mi izgledaju normalno i ni jedan nije nabubrio.
Stvari što su se jednom desile:
- Nakon bios switcha nije hteo PC da se uključi. Ventilator na PSU zavrti i odmah ugasi. Otkačim sve jer sam mislio da je naprajanje riknulo, spojim sa ga na zelenu i uzemljenje i uključi se. Znači napajanje radi normalno.