igor123
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 04.03.2023.
- Poruka
- 10
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
Konfiguracija:
Procesor:Ryzen 5 3600 sa fabrickim kulerom
Graficka karta:Sapphire RX 570 8GB
Maticna:A320M-K
Napajanje: VORTEX 80 PLUS GOLD series
RAM: Geil Pristine 8GB 2666 MHz
Pre 4 meseca sam upgradeovao CPU sa ryzen 3 1200 na ryzen 5 3600 i sledecih mesec dana nisam imao nikakve probleme.Prvi problem je nastao tokom igranja valoranta gde bi mi se racunar restartovao u sred partije.Reinstalirao sam drajvere i nakon toga mi je sledecih nedelju dana radilo sve super.Medjutim problem se nastavio nakon nedelju dana.To se desavalo samo u valorantu, a u ostalim igricama je radio sasvim normalno, mesec dana kasnije mi je racunar krenuo da se restartuje tokom igranje lola i nakon toga sam resetovo windows mislici da je neki problem u softwaru.Nakon toga sam usao u partiju valorantu i odigrao celu partiju bez da se pc restartuje i usao sam u sledecu gde se restartovao u 5,6 rundi.Lol mi je radio sasvim korektno tako da sam predpostavio da je problem do drajvera i igrao sam lol sledecih mesec dana.Nakon mesec dana krenulo je da mi se restartuje tokom partije lola i nekad van igrice tokom koriscenja chroma i opet sam resetovao windows ali se problem nastavio.
Pokusao sam da:
-reinstaliram drajvere
-zamenim graficku karticu za GT 1030 ali se kompjuter restartovao i sa njom
-zamenio sam napajanje i restartovao se
-uradio sam windows memory diagnostic check i pokazao je da nema errora
-reseatujem RAM memoriju
-reseatovo sam svaki moguci kabl u racunaru
-ugasio sam automatic restart u windowsu
-zategao sam svaki sraf
-smanjivao sam proccesor power managment ali se restartovao
-formatirao sam C disk i instalirao novu verziju windowsa sa flesa
-updatovo sam sve drajvere za maticnu i upgradovao bios
-ocistio pc od prasine(CPU je na oko 60 C tokom igranja a GPU na 56 C)
-odneo sam PC na servis i ljudi su pokusavali nedelju dana sa raznim stress testovima da ga restartuju ali bez uspeha i da ne znaju gde je problem
Pred mojim ocima sam im pustio lol u custom matchu gde je proslo 15 minuta bez da se restartuje.Odneo sam ga kuci i restartovao se nakon 23 sekundi.Ljudi su mi rekli da pokusam sa drugim periferijama i da su retki slucajevi kada zbog misa ili tastature moze da nastane neki problem i zamenio sam tastaturu za neku staru i PC mi je sledecih sat vremena bio u lolu i nije se ugasio i mislio sam da je problem do toga.Odigrao sam 2 partije bez problema i na 3 partije se na pola restartovao.
Ako neko mozda zna u cemu je problem bicu zahvalan!
Procesor:Ryzen 5 3600 sa fabrickim kulerom
Graficka karta:Sapphire RX 570 8GB
Maticna:A320M-K
Napajanje: VORTEX 80 PLUS GOLD series
RAM: Geil Pristine 8GB 2666 MHz
Pre 4 meseca sam upgradeovao CPU sa ryzen 3 1200 na ryzen 5 3600 i sledecih mesec dana nisam imao nikakve probleme.Prvi problem je nastao tokom igranja valoranta gde bi mi se racunar restartovao u sred partije.Reinstalirao sam drajvere i nakon toga mi je sledecih nedelju dana radilo sve super.Medjutim problem se nastavio nakon nedelju dana.To se desavalo samo u valorantu, a u ostalim igricama je radio sasvim normalno, mesec dana kasnije mi je racunar krenuo da se restartuje tokom igranje lola i nakon toga sam resetovo windows mislici da je neki problem u softwaru.Nakon toga sam usao u partiju valorantu i odigrao celu partiju bez da se pc restartuje i usao sam u sledecu gde se restartovao u 5,6 rundi.Lol mi je radio sasvim korektno tako da sam predpostavio da je problem do drajvera i igrao sam lol sledecih mesec dana.Nakon mesec dana krenulo je da mi se restartuje tokom partije lola i nekad van igrice tokom koriscenja chroma i opet sam resetovao windows ali se problem nastavio.
Pokusao sam da:
-reinstaliram drajvere
-zamenim graficku karticu za GT 1030 ali se kompjuter restartovao i sa njom
-zamenio sam napajanje i restartovao se
-uradio sam windows memory diagnostic check i pokazao je da nema errora
-reseatujem RAM memoriju
-reseatovo sam svaki moguci kabl u racunaru
-ugasio sam automatic restart u windowsu
-zategao sam svaki sraf
-smanjivao sam proccesor power managment ali se restartovao
-formatirao sam C disk i instalirao novu verziju windowsa sa flesa
-updatovo sam sve drajvere za maticnu i upgradovao bios
-ocistio pc od prasine(CPU je na oko 60 C tokom igranja a GPU na 56 C)
-odneo sam PC na servis i ljudi su pokusavali nedelju dana sa raznim stress testovima da ga restartuju ali bez uspeha i da ne znaju gde je problem
Pred mojim ocima sam im pustio lol u custom matchu gde je proslo 15 minuta bez da se restartuje.Odneo sam ga kuci i restartovao se nakon 23 sekundi.Ljudi su mi rekli da pokusam sa drugim periferijama i da su retki slucajevi kada zbog misa ili tastature moze da nastane neki problem i zamenio sam tastaturu za neku staru i PC mi je sledecih sat vremena bio u lolu i nije se ugasio i mislio sam da je problem do toga.Odigrao sam 2 partije bez problema i na 3 partije se na pola restartovao.
Ako neko mozda zna u cemu je problem bicu zahvalan!