Markovic1
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 18.07.2017.
- Poruka
- 59
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
Bavim se računarima dugi niz godina....
Skoro mi se počeo stari računar gasiti i kontam da je struja,jer ploča se čudno ponaša zadnjih godina.....
I odvedem ga na servis,danas sa servisa tip mi govori zamjenio sam ti procesor i hladnjak,otišao ti procesor.
A računar je uredno davao sliku....
Zašto ja nisam provjerio temperature prije odlaska u servis,GLUPI ja,zato što znam da ja vodim brigu o hlađenju.
Najgora stvar što sam vidio prije mjesec dana da mi je hladnjak "labav" i to sam samo preskočio jer mozak mi automatski radi hlađenje je oke.
Radi se o legendarnom procesoru Intel Q8400.
Najgora stvar pitam ga koji si mi novi procesor stavio,ISTI....
Da si u radnji baš isti imao,ne vjerujem ti....
Jeli moguće da se računar restartuje jer jednostavno procesor nije oke ?
Jer računar je radio sa tim labavim kulerom mjesec dana nisam takao kučišta.....
Skoro mi se počeo stari računar gasiti i kontam da je struja,jer ploča se čudno ponaša zadnjih godina.....
I odvedem ga na servis,danas sa servisa tip mi govori zamjenio sam ti procesor i hladnjak,otišao ti procesor.
A računar je uredno davao sliku....
Zašto ja nisam provjerio temperature prije odlaska u servis,GLUPI ja,zato što znam da ja vodim brigu o hlađenju.
Najgora stvar što sam vidio prije mjesec dana da mi je hladnjak "labav" i to sam samo preskočio jer mozak mi automatski radi hlađenje je oke.
Radi se o legendarnom procesoru Intel Q8400.
Najgora stvar pitam ga koji si mi novi procesor stavio,ISTI....
Da si u radnji baš isti imao,ne vjerujem ti....
Jeli moguće da se računar restartuje jer jednostavno procesor nije oke ?
Jer računar je radio sa tim labavim kulerom mjesec dana nisam takao kučišta.....