Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Pozdrav imam veliki problem kupio sam ram od 2GB a imao sam 2 GB i na 1 slot rade oba rama ali na grugi nece imam samo 2 slita da se nije slot pokvario i moze li da se popravi?
Hvala!
Moze biti svasta. Daj malo vise informacija, koja masina je u pitanju, koji procesor, koja ploca? Za pocetak evo nekih razmisljanja:
Probaj prvo da resetujes BIOS na default vrednosti pa onda bocni obe memorije i vidi sta da li ce biti uspeha.
Probaj zatim da podesis rucno timinge i napon pa bocni obe i vidi.
Zatim, da bi utvrdio da li drugi slot uopste i radi, probaj da stavis jednu memoriju samo u taj slot. Ako ne radi -> probaj da ocistis kontakte nekako pa probaj opet.
Zatim, kako se manifestuje problem uopste, da li kompjuter pisti ili jednostavno ignorise RAM iz drugog slota?
Ja imam isti problem imao sam 2gb kingston ddr3 1333mhz i kupio sam isto 2 gb kingston ddr3 1600mhz ali mi prikazuje da imam samo 2gb instalirao sam ponovo windows ali idalje pise da imam samo 2...
Ubacite oba stapa rama u plocu (komp je naravno ugasen),
uradite reset to default za bios, probajte onda.
U 99% slucajeva ovo resava problem kad se doda novi stap rama koji nije iz kompleta.
Probaj samo sa novim stapom,probaj da im zamenis mesta,moguce da se ne vole memorije(desava se retko),stavi samo jednu,postavi na rucna setovanja(1333 i ostale parametre) za sporiju memoriju kako pise na sajtu za tu memoriju i onda tek ubaci sporiji stap i vidi dal radi