cebzab
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 06.04.2020.
- Poruka
- 5
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Kako maler nikada ne bude jedan, vec uvek ide u paru ili u trojci, tako da me nije samo ova izolacija u izbegavanju od virusa strefila, vec i kompjuter je morao da krene da umire.
RIP.
Da dodam jos malo ulja na vodu i bratu je crkla grafika u kompu, pa sam odlucio da njemu dam sta moze od mene da uzme, a da sastavim novu konfiguraciju za mene.
Elem. Konfiguracija koju sastavljam je sledeca:
1. Ryzen 5 1600 AF
2. MSI B450 Mortar Max
3. 16gb 3200 mhz (8x2)
4. RX Vega 56
5. Malecko Thermaltake Versa H18 kuciste
6. Napajanje ?????
U ovom kompu koji lagano umire imam neko thermaltake 80+ gold, cini mi se da je 500w....nisam siguran. Staro je i iznemoglo (ima 8-10 godina). Radi dobro, ali ventilator hoce da drnda kada se sabere ukupno po par sati nedeljno.
Ako sastavim konfiguraciju pre nego sto kupim novo napajanje, moze ovo da posluzi za prvu pomoc dok ne nabavim novo.
Tako da eto pitanje. Koje napajanje za ovu konfiguraciju?
Raspoloziva lova: 50-70 eur.
Mada realno gde je 70 tu je i stoja
Ali bilo bi bolje da je 50-70.
Ne zanima me RGB. U stvari, da preformulisem. Zanima me RGB u smislu da ga NEMA.
Ako moze PSU da bude modularan, uf...bog da me pogleda.
Ako ne moze i to je ok, samo da valja za ovu konfiguraciju.
Da budem miran.
Radio sam psu calculator, tamo mi daje opcije od 500w pa na vise. Sve corsair, kao da im duguju pare koliko ih preporucuju.
Ne bih vas davio i gnjavio, ali nisam pametan sto se napajanja tice, posto ne znam koliko srche struje Vega 56.
Od igara igram jedino WoW i LoL sa bratom. Tako da graficka karta ne bi trebala da bude pod velikim opterecenjem.
P.S.: AMD grafiku sam odabrao, jer cu da stavljam Mac Os na ovu masinu.
Plus je sto su povoljne polovne.
Nadam se da sam dao dovoljno informacija.
Svima vam zelim da ste zdravi, pravi i da vam kompjuteri ne riknu. Barem ne dok traje ova agonija.
RIP.
Da dodam jos malo ulja na vodu i bratu je crkla grafika u kompu, pa sam odlucio da njemu dam sta moze od mene da uzme, a da sastavim novu konfiguraciju za mene.
Elem. Konfiguracija koju sastavljam je sledeca:
1. Ryzen 5 1600 AF
2. MSI B450 Mortar Max
3. 16gb 3200 mhz (8x2)
4. RX Vega 56
5. Malecko Thermaltake Versa H18 kuciste
6. Napajanje ?????
U ovom kompu koji lagano umire imam neko thermaltake 80+ gold, cini mi se da je 500w....nisam siguran. Staro je i iznemoglo (ima 8-10 godina). Radi dobro, ali ventilator hoce da drnda kada se sabere ukupno po par sati nedeljno.
Ako sastavim konfiguraciju pre nego sto kupim novo napajanje, moze ovo da posluzi za prvu pomoc dok ne nabavim novo.
Tako da eto pitanje. Koje napajanje za ovu konfiguraciju?
Raspoloziva lova: 50-70 eur.
Mada realno gde je 70 tu je i stoja
Ali bilo bi bolje da je 50-70.
Ne zanima me RGB. U stvari, da preformulisem. Zanima me RGB u smislu da ga NEMA.
Ako moze PSU da bude modularan, uf...bog da me pogleda.
Ako ne moze i to je ok, samo da valja za ovu konfiguraciju.
Da budem miran.
Radio sam psu calculator, tamo mi daje opcije od 500w pa na vise. Sve corsair, kao da im duguju pare koliko ih preporucuju.
Ne bih vas davio i gnjavio, ali nisam pametan sto se napajanja tice, posto ne znam koliko srche struje Vega 56.
Od igara igram jedino WoW i LoL sa bratom. Tako da graficka karta ne bi trebala da bude pod velikim opterecenjem.
P.S.: AMD grafiku sam odabrao, jer cu da stavljam Mac Os na ovu masinu.
Plus je sto su povoljne polovne.
Nadam se da sam dao dovoljno informacija.
Svima vam zelim da ste zdravi, pravi i da vam kompjuteri ne riknu. Barem ne dok traje ova agonija.