CAR
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 16.04.2009.
- Poruka
- 1.694
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-920 @ 4.4GHz (21x210) HT-off / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
3x2GB Mushkin Blackline PC3-12800 CL7 1600MHz @ 1680MHz 7-9-7-24 1T
VGA & cooler:
PowerColor Radeon HD 5850 @ 950/1275MHz
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Crucial RealSSD C300 128GB / Samsung Spinpoint F4EG 2TB
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Cooler Master Real Power M1000
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Logitech MX 1100 / Logitech Wave Keyboard
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
Apsolutno se slazem... ali, sad kako je, neka se bar proba bez poliranja baze, jer je nakon toga prica sasvim drugacija. A i cisto poredjenja radi, sa IFX-om, kome takodje nije sredjivana bazaPaaaa, bilo bi interesantno da se uporedi TRUE vs. IFX vs. Megahalems stim da bi ja polirao sva 3 da vidimo pun potencijal i tu mislim da ce razlike biti jako male. Sa nepoliranim bazama razlika moze da bude velika i mislim da se upravo zbog toga javljaju velike razlike u raznim testovima. Takodje, nijedan od ova 3 coolera se ne uzima "slucajno", pa je realno ocekivati da ko zeli maksimalne performanse i kupuje ove coolere odradi i poliranje.

Bar da se ima ista/slicna osnova za poredjenje... sa krdzavim bazama

I ovde se slazemI jos da bi test bio sveobuhvatan, treba koristiti isti ventilator na low i high rpm, treba probati bar 2 vrednosti napona i treba probati na procesorima i sa 2 i sa 4 core-a.

). Tako da sigurno moze da se probere bolji i losiji TRUE npr. u zavisnosti od serije, ali posle obrade dodju na isto.
Pa zar svaki super kuler mora da bude malo neravan što se tiče baze?! Jel moguće da je iz te klase jedino Scyte Mugen 2 totalno ravan za koje znam, bar su tako rekli na nekom testu na xbitlabsu ili gde sam već čitao..