• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Projekt "Dragons Den" H.A.F 912

CapsLock

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.03.2016.
Poruka
7
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dragons Den
CPU & cooler:
Intel Core i5 4590 - Hyper 412S
Motherboard:
MSI GAMING 3 Z97
RAM:
G.Skill 12GB
Display:
22" TN 1680X1050
HDD:
Toshiba 1TB & Kingston 120GB SSD
Sound:
Pioneer Sound System 5.1ch
Case:
Cooler Master H.A.F 912
PSU:
Fractal Integra M 550
Mice & keyboard:
Cherry G81 Mechanical keyboard - CM Storm Devastator
Lijep pozdrav. Evo da prestavim projekt kojeg imam u planu doraditi jer nije do kraja gotov. Ideje imam na bacanje ali materijala i sredstava za rad bas i nemam tako da ce finaliziranje ovog projekta potrajat sve do ljeta ili jeseni. Pustimo sad to da vam prezentiram moju ideju...

Baza ovog projekta bit ce kuciste Cooler Master HAF912.
Ovo mi se kuciste svidjelo na prvi pogled. Ima onaj bolesni istančani izgled i djeluje jako cvrsto, bas kao sto ga Cooler Master promovira. Poprilicno je veliko naspram svih kucista koje sam imao pa ima dosta prostora za buduce nadogradnje.
Modovi koje cu raditi nisu nista posebno ali u svaki od njih cu uloziti maximalan trud i pokusati da ispadne sto pedantnije a zelim da mi ova zajednica i forum pomognu kako bi dosao na bolje ideje i tehnike tako da projekt ispadne sto bolji.

TEMA ovog projekta je ciljana na crveno crnu izvedbu iako znam da je dosta cesta, tako je izaslo kad sam kupovao djelove. Dragons Den ili Dragons Army kako ga MSI zove.

Ovo je LISTA modova koje imam u planu izvoditi:

1. Staviti plexiglass na stranicu kucista
2. Interijer uljepsati LED trakom
3. Odrezati sve "drive-bayeve"
4. Napraviti PSU cover
5. Obloziti plastiku oko prednjeg panela sa vinylom
6. Kupiti ekstendere u boji za napajanje
7. Obojati hladnjak "Hyper 412S"
8. Staviti 200mm MegaFlow u mjesto gdje je bio 5,25" bay
9. Obojati limice koji stoje gdje i PCI slotovi
10. Kupiti GTX970 ili R9 390 (MSI)
11. Kupiti Kingston HyperX Savage ili HyperX Fury RED
12. Dodati jos LED crvenih ventova
13. Napraviti drzace za HDD i SSD

To je sve sto mi pada na pamet i izvedivo je u mojoj glavi samo treba vremena.

SLIKE VEC NAPRAVLJENIH MODOVA STOJE ISPOD!
MOLIM VAS,ZANEMARITE GPU, to je privremeno rjesenje (HD 4670)!

Do sada, maknuo sam drive bayeve, stavio LED trake i 200mm ventilator, obojao hladnjak...

Mislio sam pitati za podrsku Cooler Mastera ili Kingstona pa mozda cak i MSI da probaju poslati neke sitnice tako da mi pomognu u projektu al ne znam hoce li biti ista od toga.

Slobodno predlažite ideje i promjenite nesto u LISTI ako vam se ne cini dobro. Uvijek sam zahvalan na tome.
Kao sto rekoh ovaj projekt ce sporo napredovati jer novaca bas i nemam ali cim ih skupim ide na ovaj projekt a svaku novinu cu staviti pod UPDATE tako da vi ljudi vidite sto se dogada i da znate da tema nije mrtva.

Uskoro cu stavljati pleksi, za to imam vremena i novaca pa cim krenem, ide update.

TU SE NALAZE SVE SLIKE, U SLJEDECIM UPDATEIMA STAVLJAM IH NA PCAXE FORUM http://www.bug.hr/forum/topic/modding-projekti/projekt-dragons-den-haf912/237463.aspx

CapsLock

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.03.2016.
Poruka
7
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dragons Den
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI GAMING 3 Z97
RAM:
G.Skill 12GB
Display:
22" TN 1680X1050
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master H.A.F 912
PSU:
Fractal Integra M 550
Mice & keyboard:
UPDATE 1

Evo nastavljam sa projektom kao i uobicajeno, svaki dan nesto novo dokle god imam ideja i materijala pa i vremena. danas se bacam u izradu HDD/SSD drzaca sa rupama za kablove koji ce se monitirati izmedu ploce koja drzi maticnu i prednjeg panela.

Ovo su slike rada koji nije u potpunosti gotov ali predvecer bi trebao biti finaliziran. Tu dolazi i SSD.

Uskoro bi pleksi trebao sjesti na panel tako da se lijepo unutrasnjost vidi.

U slike sam stavio skicu kako bi trebao pleksi i drzac izgledati kad je gotovo.

Prilozi

CapsLock

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.03.2016.
Poruka
7
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dragons Den
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI GAMING 3 Z97
RAM:
G.Skill 12GB
Display:
22" TN 1680X1050
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master H.A.F 912
PSU:
Fractal Integra M 550
Mice & keyboard:
Stavljanje vodenog hladenja

Dosla je i ta ideja da se ide na vodeno hladenje. Tu su slike layouta i kako bi trebalo izgledati sa "hardline" cijevima. Djelovi ce najvjerojatnije biti EKWB...

Prilozi

CapsLock

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.03.2016.
Poruka
7
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dragons Den
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI GAMING 3 Z97
RAM:
G.Skill 12GB
Display:
22" TN 1680X1050
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master H.A.F 912
PSU:
Fractal Integra M 550
Mice & keyboard:
UPDATE 2

Drzac je djelomicno izraden, potrebno ga je podosta urediti glede ovih rupa i montiranja. Diskovi su dobro pricvrsceni i HDD ne radi vibracije uz to stoje tik uz ventilator pa bi im kako-tako trebalo olaksati rad/vijek.
Donji dio se nece ni vidjet jer ce doci PSU cover koji ide cijelom duzinom casea. Bit ce akrilni. Kasnije ce doci jos dva ventilatora naprijed. Sljedeci update ce vjerojatno biti plexiglass rad na stranici.

Prilozi

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.069
Rezultat reagovanja
2.580
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
16gb HyperX Predator 2666Mhz
VGA & cooler:
SLI - Asus GTX 770 dc2 + EKWB
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Transcend SSD 370s 256Gb RAID0
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
A4Tech - mouse and keyboard
Internet:
Cable
Other:
PROJEKTI: https://www.facebook.com/sspcmodding
Dobro dosao na PCAxe, lepo je videti i kolege iz komsiluka! Podrzavam svaku akciju ovog tipa i samo napred sa izvedbom. Ono sto moram da primetim da nisi bas pedantan u radu, za pocetak moras poraditi na tome da sve bude savrseno, nemoj dozvoliti sebi propuste kao pri izradi HDD nosaca gde su rupe za pristup konektorima na HDD aljkavo odradjene!

S'druge strane koncept ti uopste nije los, e sada od tebe zavisi kako ce na kraju sve to ispasti!

Ono sto bih ja uradio je da umesto ta dva 120mm venta stavio jedan od 200mm tako da na frontu budu 2 x 200mm

Srecno u daljem radu i tu smo ako zatreba savet :wave:

CapsLock

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.03.2016.
Poruka
7
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dragons Den
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI GAMING 3 Z97
RAM:
G.Skill 12GB
Display:
22" TN 1680X1050
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master H.A.F 912
PSU:
Fractal Integra M 550
Mice & keyboard:
Naravno, negdje sam vec naveo da nosac nije do kraja izraden pogotovo mjesto oko kabela. Danas se bacam u turpijanje i brusenje rupa te cu ih pokriti nekim vinylom ako nadem nesto. Rupa za HDD nije dobro pozicionirana kao sto se vidi i bit ce okrenuto samo na drugu stranu. Slike su bile cisto da se vidi kako ce izgledati taj nosac.

Poslednja izmena:

CapsLock

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.03.2016.
Poruka
7
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dragons Den
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI GAMING 3 Z97
RAM:
G.Skill 12GB
Display:
22" TN 1680X1050
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master H.A.F 912
PSU:
Fractal Integra M 550
Mice & keyboard:
UPDATE 3

Izrezana je stranica kucista i pleksiglass u gotovo slicnom mjerilu (visak 1.5cm tako da ostane za lijepljenje). Jos nije potpuno gotovo ali tako bi trebalo izgledati. Jos malo pobrusiti papirom i zalijepiti. Kad sve to napravim i montiram, ide slika kucista. To cu najvjerojatnije napraviti popodne kad kupim odgovarajuce ljepilo.

Prilozi

CapsLock

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.03.2016.
Poruka
7
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dragons Den
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI GAMING 3 Z97
RAM:
G.Skill 12GB
Display:
22" TN 1680X1050
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master H.A.F 912
PSU:
Fractal Integra M 550
Mice & keyboard:
UPDATE

Cooler Master mi je poslao tri JetFloa za moj projekt, nakon cekanja napokon su mi dosli u ruke i vec nakon desetak minuta pronasli su svoje mjesto na kucistu. Predivno izgledaju, nisu bucni, guraju podosta zraka na niskim okretajima, imaju odlican build quality znaci gumene antivibracijske rubove, odlican bearing i jako je tezak ventilator, dosta cvrst. Do sad sam odusevljen. Nadam se da ce CM poslat jos toga.

Ogromno hvala COOLER MASTERU na podršci ovog projekta!!!

Nakon ovoga slijedi dodavanje RAMa koji ima crveni heatsink, tipa G.Skill Ripjaws X DDR3, pravljenje akrilnog PSU covera sa urezanim logom i dorada prednjeg panela.

Nazalost slike se nece ucitati ne znam zasto al zato ih mozete pogledati na bugu: http://www.bug.hr/forum/topic/modding-projekti/projekt-dragons-den-haf912/237463.aspx

Poslednja izmena:

Mi-Los

Banned
Učlanjen(a)
23.02.2016.
Poruka
331
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Ja sam pre imao ideju za mod verovatno jedan od retkih gde bi dva najaca hardware branda bila spojena.
Jedan za graficku i napajanje mozda i RAM a drugi za maticnu i zvucnu.
Naravno ja sav hardwara imam ali je bolje kada su samo 3 branda u modu i bedak je sto Samsung koji bi mi dobro dosao za SATA III i M.2 ne pravi memorije a brand koji pravi memorije ne pravi M.2 ni PCI-E SSD. Idealno bi bilo kada bi Intel pravio memorije. Njima bi taj posao dobro isao verovatno.

Ali ja bi koristio kuciste od starog Mac G5 koje sam vidjao prilicno jeftino. Ono bi zahtevalo prilicne modifikacije ali bi to bio siz totalni...
To je aluminijum...Trebalo bi tu kupiti aluminijumske ploce i staklo i seci, bio bi to veliki zadatak da kuciste zadrzi detalje spolja i unutra, morao bi da ide kupovni motherboard tray verovatno, ali bi vredelo na kraju. Sa jedne strane Apple Logo sa druge stakleni prozor sa Apple Logom u uglu.
Pogotovu ako bi imao dva OSa.

Vrh