warmaster
Moderator
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 2.687
- Rezultat reagovanja
- 8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Vec neko vreme planiram da napravim home automation sistem za stan, i evo posto sam bez posla i imam vremena na pretek, poceh da ga realizujem. Projekat je baziran na Arduino (Funduino) hardware-u koji se povezuje sa programom koji razvijam u Java okruzenju, i besplatnim TTS engine-om. Jos je u ranoj fazi razvoja (Arduino sa komponentama treba da se poruci), te za sad radim radim na osnovnim funkcijama programa, dizajnu, i sematskim planovima stana.
U attachmentu je slika projekta kako izgleda za sada (software), kad stignu kompenente, uslikacu sve zajedno sa kucistem.
Za sada ne planiram korisnicka podesavanja u vidu dodavanja uredjaja u samom software-u, menjanja ip adrese arduino servera, custom pozadina itd, samo su hardcoded, ali ako budem planirao da pustim u komercijalnu upotrebu bice ta mogucnost implementirana.
Software za sada razvijam samo za windows i android platformu (ako neko hoce preko telefona iz kreveta da upravlja, ili pak planira da napravi ugradni android uredjaj za zid kao ja).
To bi bilo to za sad, kako budem napredovao, tako cu editovati i kaciti nove slike, video kako funkcionise itd.
Komponente:
Funduino Mega 2560 R3 Mega2560 REV3 ATmega2560-16AU Board
8-channel relay control panel PLC relay 5V module
LCD Keypad Shield of the LCD1602 character LCD input and output expansion board
Ethernet Shield W5100 R3 UNO Mega 2560 1280 328 UNR R3
Plexi kuciste za kacenje na zid (rucna izrada)
Funduino Mega 2560 R3 Mega2560 REV3 ATmega2560-16AU Board
8-channel relay control panel PLC relay 5V module
LCD Keypad Shield of the LCD1602 character LCD input and output expansion board
Ethernet Shield W5100 R3 UNO Mega 2560 1280 328 UNR R3
Plexi kuciste za kacenje na zid (rucna izrada)
U attachmentu je slika projekta kako izgleda za sada (software), kad stignu kompenente, uslikacu sve zajedno sa kucistem.
Za sada ne planiram korisnicka podesavanja u vidu dodavanja uredjaja u samom software-u, menjanja ip adrese arduino servera, custom pozadina itd, samo su hardcoded, ali ako budem planirao da pustim u komercijalnu upotrebu bice ta mogucnost implementirana.
Software za sada razvijam samo za windows i android platformu (ako neko hoce preko telefona iz kreveta da upravlja, ili pak planira da napravi ugradni android uredjaj za zid kao ja).
To bi bilo to za sad, kako budem napredovao, tako cu editovati i kaciti nove slike, video kako funkcionise itd.
Prilozi
-
473,4 KB Pregleda: 388