• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Problemi sa prastarim kucistem

Jovica84

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.03.2013.
Poruka
125
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ne mozes iz Windows-a, pokreni ga iz DOS-a, bolje ce da radi, ne moze da se sredi hdd ako ti je to isti hdd sa kog je i trenutno podignut sistem.
E jbg. :D

Neka zavrsi sad ovako pa cu ga jos jednom provrteti iz DOS-a, samo mi objasni kako posto ne umem

mitarus

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
1.097
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 2500K & LC-CC-95
Motherboard:
Gigabyte GA-H77M-HD3
RAM:
2x8GB Kingston HyperX FURY 1866MHz
VGA & cooler:
XFX RX480 8GB
Display:
AOC Q3279VWFD8
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB
Sound:
Creative X-Fi XtremeGamer SB0770
Case:
Fractal Design Arc XL
PSU:
Thermaltake Smart SE 630W
Mice & keyboard:
Logitech MX518 | Logitech UltraX Premium Black
Isto kao i Hirens, skini butabilni .iso, narezi na disk i pokreni sistem sa CDa. Moguce je da i na Hirensu imas neku verziju HDD Regeneratora, proveri.

Moje misljenje je da HDD Regenerator nece uspeti da ti sredi taj osteceni sektor hard diska, makar iz mog licnog iskustva 5 puta nije bilo moguce kod hard diskova koji su imali tako veliki broj gresaka pracenih takvim usporenjem. Doduse, ovi diskovi koje sam ja pokusavao da povratim su imali greske u prvoj polovini, najcesce na samom pocetku.

Jovica84

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.03.2013.
Poruka
125
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
O.k, sad mi je jasno zasto potencirate testove komponenti pre nego sto se podigne sistem

Na Hiren's-u postoji par programa za reparaciju, DRevitalize 1.2 i HDAT2 4.9B1, provericu sa njima ali cu u svakom slucaju formatirati disk i ne koristiti poslednjih 20 giga

Jovica84

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.03.2013.
Poruka
125
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pokusacu sutra u kancelariji da skinem Hirens, kazite mi samo sta da radim kad ga otpakujem.. BurnAware Professional ima opciju Make boot ISO i da li u njega da stavim sve fajlove iz foldera gde sam otpakovao Hirens ili kompletan folder?

a c a

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
770
Rezultat reagovanja
24
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Propus@Deneb
Motherboard:
Foxconn
RAM:
Hyper X
VGA & cooler:
AMD
Display:
Samsung
HDD:
WD5000AAKX i WD20EZRZ
Sound:
int.
Case:
690IIa
PSU:
Seasonic
Optical drives:
Pioneer&Liteon
Mice & keyboard:
Chicony&Logitech
Internet:
SBB D3
OS & Browser:
7Ux64/XPSP3
Skines ISO i ne otpakujes nista. Skini besplatan program za rezanje Imgburn i instaliraj ga. Kad kliknes na ISO ponudice ti opciju da ga narezes pomocu Imgburna, to i uradi. Namestis u BIOS-u da se botuje sa CD/DVD-a i to je to, kad ti se pokrene disk imaces brdo opcija u njemu, izaberi hdd regenerator za pocetak, a kasnije mozes da probas i mhdd i hdat2 ili oficialni program proizvodjava tvog hdd-a (svaki ima svoj program).

Jovica84

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.03.2013.
Poruka
125
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Znaci ne diram RAR u koji je Hirens zapakovan, i samo ga narezem kao ISO fajl

mitarus

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
1.097
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-H77M-HD3
RAM:
VGA & cooler:
XFX RX480 8GB
Display:
AOC Q3279VWFD8
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB
Sound:
Case:
Fractal Design Arc XL
PSU:
Mice & keyboard:
Ako je .iso fajl zapakovan u .zip ili .rar, prvo ga ekstraktuj. Kada imas .iso fajl spreman, narezes ga sa Imgburn koji ti je Aca spomenuo. Opcija u programu je "Write image file to disc".

Jovica84

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.03.2013.
Poruka
125
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
E to, posto jeste zapakovan

Koristicu BurnAware Professional, stavicu Burn Image

Jovica84

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.03.2013.
Poruka
125
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pomocu EASEUS Partition Master 9.1.0 Home Edition sam isekao poslednji deo harda, smanjio sam kapacitet na 55 giga, za svaki slucaj

Provrteo sam memotest sa Hiren's-a i nasao je mnogo gresaka, to je verovatno uzrok svih mojih muka u zadnjih par godina

mitarus

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
1.097
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte GA-H77M-HD3
RAM:
VGA & cooler:
XFX RX480 8GB
Display:
AOC Q3279VWFD8
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB
Sound:
Case:
Fractal Design Arc XL
PSU:
Mice & keyboard:
Izvadi memorije, ocisti kontakte na memoriji gumicom za brisanje (lagano dok ne povrate sjaj), ocisti slotove na ploci od prasine (mozes da izduvas, pa onda prodjes starom cetkicom za zube npr., nemoj samo cetkama sa vlasima zbog elektriciteta). Probaj oba modula, ako nece zameni im mesta, a ako opet nece, probaj zasebno po jedan modul. Moze da se desi i da su ti jako losi slotovi na ploci, pa RAM moze da se klati. Moja sestra ima jednu takvu krsh MSI nForce2 plocu, moduli se klate moraju da se nameste prema procesoru, ali kod tebe je najverovatnije jedan modul gotov, desava se.

Od pocetka je zvucalo kao da je do memorije.

Jovica84

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.03.2013.
Poruka
125
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Cudo bi bilo i da se ne desi, 6 ili 7 godina ih niko nije dirao :P

O.k, sutra cu sve to pazljivo da odradim.. mozda i proradi pa ne budem morao da bacam pare na drugu. Hvala

Vrh