• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Problem!! -.-

Milos96

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
27.03.2013.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD FX-6300 & Thermaltake Contac 21
Motherboard:
990XA-UD3
RAM:
Muskin 2x4GB
VGA & cooler:
Nvidia GeForce 570GTX GS
HDD:
Seagate Barracuda 1TB
Sound:
Integrisana
PSU:
LC Power Silent Giant 650W
Optical drives:
Samsung
Internet:
Orion 6mb
OS & Browser:
Windows 7 ultimate 64b
Poceo da pisti zvcnik na ploci ne znm zasto.Pre nekih sat vremen samo sam prisao kompijuteru i pomerio kuciste da pogledam nesto,cim sam ga pomorei odma je poceo da pisti.Ugasio sam ga i odma pogledao sta je.Posto nisam na oko video neki problem pokusao sam odma da ga upalim ali odma je poceo da pisti.Pistanje traje 3-4 sekunde i ponavlja se stalno zanci pisti 3-4 sekunde pa onda 2 sek ne pisti pa pisti i tako stalno.Prvo sto sam pomislio da je ram ili grafa.Ugasio sam ga i izvadio napajanje,drzao dugme za paljenje da se kondenzatori isprazne i izvadio sve ocistio,vratio i kreno da palim i o5 pisti.Tad sam poludeo i stvarno nemam predstavu sta je u pitanju.Ako neko moze da pomogne mnogo bih mu bio zahvalan.

miha

Moderator
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.290
Rezultat reagovanja
16
Moja konfiguracija
Mice & keyboard:
cm quickfire tk (brown mx) | cm novatouch tkl & logitech mx performance
OS & Browser:
Debian
za 990XA-UD3 kaze:
Continuous long beeps: Graphics card not inserted properly
tako da proveri grafiku jos jednom ili jos bolje probaj neku drugu

Milos96

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
27.03.2013.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
990XA-UD3
RAM:
Muskin 2x4GB
VGA & cooler:
Nvidia GeForce 570GTX GS
HDD:
Seagate Barracuda 1TB
Sound:
Integrisana
PSU:
Optical drives:
Samsung
Internet:
Orion 6mb
OS & Browser:
Windows 7 ultimate 64b
za 990XA-UD3 kaze:

tako da proveri grafiku jos jednom ili jos bolje probaj neku drugu
nije za taj komp.Taj sam danas uzeo i taj radi perfektno :)

Maticna je WinFast ali ne znm koja jel ne mogu da nadjem di pise koji je model,jako je stara :)

http://www.hardwaresecrets.com/printpage/Foxconn-WinFast-6100K8MA-RS-Motherboard-Review/357

Milslim da je ova maticna ali nisam 100% siguran :)

Evo nasao sam sta je.Sad nije da se hvalim ali stvarno sam pro.Ono sto niko nikad nebi uradio ja jesam i popravio sam ali cini mi se da to nije rajno resenje :)
E sad ovako.Vec sat vremena se bahcem i gledam sta se desava.A to sta se desava sam opisao u predhodnom postu.E sad o5 sam sve povadio i vratio i nista.I posto nisam mogao da nadjem koja mi je ploca i sta bi znacili beepovi isao sam na slepo ali na to sam i najvise sumnjao.Imam 3 mesta za ram.I sasvim slucajno sam primeo da je jedan ram mnogo veci od drugih i kad sam ga vracao tesko je ulazio u slot.E sad do sada je sve lepo radilo sa tim ramom koji je verovatno bio nekako uglavlje ili tako nesto.Ja kad sam pomerio komp izlgeda da se ram pomerio i da je zato pista.E sad mi nije bilo jasno zasto komp ne radi kad izvadim taj ram i ja ga vratim ali ne skroz :))) Samo ga gurnem u slot toliko da ima kontakta sa maticno ali da ga kukice ne stegnu tj. da ne skljocnu da je ram usao nego samo povrsno da stoji.I za pravo cudo komp se uplaio.Posle toga sam izvadio taj ram i nije radio sto znaci da ne radi komp bez tog rama xD :) o5 sam ga vratio samo da legne i sad lepo radi.E sad posto nisam toliko pro i ne znm sta da radim treba mi savet kako to da resim :) Znm da je jedno od resenja da kupim ram novi ali to je DDR i skup je i ne isplatimi se.A da ga vadim ne mogu.Jedino da stoji tamo dok ne crkne tako polu prikljucen :)
Morao sam ovo da podelim sa vama,znm da je dug post ali moze nekome da posluzi ako ima neki slican problem :)

Pozz

Poslednja izmena od urednika:

Darko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
10.05.2009.
Poruka
1.567
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 4770k @ 4.3Ghz + Noctua NH-D14 / Bitfenix Recon
Motherboard:
Gigabyte G1.Sniper 5
RAM:
32GB G.SKILL TridentX DDR3-2400 CL10
VGA & cooler:
Asus GTX 980 Strix
Display:
3x Dell u2414h
HDD:
SSD Samsung 840 EVO 120GB + Samsung 840 EVO 1TB
Sound:
GB SB Recon 3Di @ Logitech Z906
Case:
Fractal Design Define XL R2
PSU:
Fractal Design Newton R3 1000W
Optical drives:
Samsung BluRay Ext
Mice & keyboard:
Corsair Katar + Corsair K70 RGB
Internet:
Netgear Nighthawk R7000 / Gbit
OS & Browser:
Win 7
Svega ti prijatelju, napravi fotku. Tesko je poverovati da tako nesto radi na takav nacin.

Milos96

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
27.03.2013.
Poruka
56
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
990XA-UD3
RAM:
Muskin 2x4GB
VGA & cooler:
Nvidia GeForce 570GTX GS
HDD:
Seagate Barracuda 1TB
Sound:
Integrisana
PSU:
Optical drives:
Samsung
Internet:
Orion 6mb
OS & Browser:
Windows 7 ultimate 64b
Svega ti prijatelju, napravi fotku. Tesko je poverovati da tako nesto radi na takav nacin.
Znm da je tesko poverovati i ja sam bio u cudu :) Njavise zbog toga sto kad ga izvadim ili skroz gurnem da ga uvati lepo nece da radi,a samo kad ga prislonim radi.Napravicu fotku cim stignem :))

Ali sta ti znaci fotka,komp moze biti gasen,ja izvucem ram i slikamm(mada ja nisam takav,ne lazem.sto bi lago kad nemam nikakve koristi od toga).Ali svega mi tako je,slikacu nije problem :)

off

PCAXE Member
Učlanjen(a)
26.05.2013.
Poruka
94
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
FX-6300
Motherboard:
M5a99x EVO R2
RAM:
4+4+2+2
VGA & cooler:
7850 2 GB
Display:
FullHD
Case:
Define R4
PSU:
TT SmartSe 630
OS & Browser:
w7, Kali linux
Ako si nasao resenje onda super, ali nisam do sada video da se nekom usled pomeranja kućišta olabavi memorijski modul. Preće biti da ti grafa labava .. ali ok .. ako si rešio problem tim bolje .. jedno iskustvo više.

Vrh