Prolece93
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 28.06.2022.
- Poruka
- 125
- Rezultat reagovanja
- 51
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-7700K - AK400 DIGITAL
Motherboard:
GA-Z270P-D3 (rev. 1.0)
RAM:
Kingston FURY™ Beast DDR4 RGB 2x8 3200mhz
VGA & cooler:
GeForce GTX 1080 Ti GAMING X 11G
Display:
AOC Q3279VWF - Philips IPS 23.8
HDD:
Kingston’s A400, Samsung 980 PCIe 3.0 NVMe M.2 SSD 250gb
Sound:
MS ICARUS C505
Case:
MS Industrial Prism
PSU:
MSI MAG A650GL 650W
Mice & keyboard:
Rampage SMX-R9, White Shark GK-001214 GLADIUS, Logitech G25
Internet:
Yettel Home 4G
OS & Browser:
Win10 pro 64bit, Google Chrome
Other:
Samsung Galaxy A53
Pozdrav svima sa AXE foruma naime problem je sledeci, racunar mi se nakon blagog udarca o moj radni sto zamrzne jednostavno kad kazem blagi udarac moze se i precizirati da je toliko osetljiv da kad stavim nesto na svoj sto na primer flasu sa vodom spustim u blizini kucista racunar se zamrzne (mozete zamisliti kako je meni kada mi se to desi u online mecu u fifa 23) . Mislim da mi se ovo desavalo i mnogo godina pre ali se tacno ne secam kako sam resio problem, e sada radio sam zamenu sata kablova koji su povezani sa mojim SSD i HDD uredjajem, jer ti sata kablovi su mi zaista bili sumnjivi i prilicno labavi onako utaknuti u maticnu plocu kao da ih ona aluminijumska stipaljka na kraju kabla ne pricvrscava dovoljno dobro pa da se i manji prenos vibracije na kuciste odrazi na to da sata kabl bude minimalno pomeren i onda dodje do zamrzavanja sistema. Unutar kucista je neka Biostar H110 MHC maticna ploca koja je mikro formata ako se ne varam pa moja gtx 1080 bukvalno izgleda glomazno naspram nje e tu mi se isto javlja sumnja da je grafika labava u lezistu i da vibracija utice na zamrzavanje racunara, ali grafika deluje prilicno cvrsto na maticnoj jer je pricvrscena sa dva sarafa pozadi , zaista sam skeptican i ne vidim izlaz iz ove situacije.
Za sam kraj moram da napomenem da mi se od pre par dana desava sledece da mi na maticnoj i prednjem panelu kucista ne rade 3.0 usb portovi jednostavno ni jedan uredjaj poput misa tastature dzojstika ne reaguje na 3.0 vec za alternativu koristim one crne za koje ne znam koje su oznake ali mi oni jedinu pruzaju mogucnost da koristim osnovne komadne za normalan rad na racunaru, to me sve navodi na to da mozda polako izdaje maticna ploca i da je na izdisaju. Hvala vam u napred i nadam se najbrzoj mogucoj pomoci koja bi me spasila ove agonije, pisite ako ste imali slicnih problema ili ste culi iz nekih iskustava za ovako nesto, Hvala.
Za sam kraj moram da napomenem da mi se od pre par dana desava sledece da mi na maticnoj i prednjem panelu kucista ne rade 3.0 usb portovi jednostavno ni jedan uredjaj poput misa tastature dzojstika ne reaguje na 3.0 vec za alternativu koristim one crne za koje ne znam koje su oznake ali mi oni jedinu pruzaju mogucnost da koristim osnovne komadne za normalan rad na racunaru, to me sve navodi na to da mozda polako izdaje maticna ploca i da je na izdisaju. Hvala vam u napred i nadam se najbrzoj mogucoj pomoci koja bi me spasila ove agonije, pisite ako ste imali slicnih problema ili ste culi iz nekih iskustava za ovako nesto, Hvala.
Poslednja izmena: