Shifter
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 30.10.2009.
- Poruka
- 273
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i5-4670K & Cooler Master: Hyper 212 EVO
Motherboard:
ASUS MAXIMUS VI HERO
RAM:
Kingston HyperX Beast DDR3 2133MHz 2x8GB
VGA & cooler:
MSI GeForce GTX 760 GAMING OC
Display:
DELL U2311H + LG 32LN5400
HDD:
Crucial M4 128GB SSD Sata3 + Samsung F3 1TB HD103SJ SATA2 32MB + Samsung F3 EcoGreen 500GB SATA2
Sound:
SupremeFX on Board
Case:
Zalman Z12 Plus
PSU:
Thermaltake Smart SPS-630M
Optical drives:
Sony Optiarc AD-7240S + TakeMS CardReader
Mice & keyboard:
Microsoft Natural Ergonomic 4000 + Logitech MX518 First Generation 1600dpi on ASUS Echelon Pad
Internet:
Targo Telekom 24/12mbps
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate 64Bit SP1
Other:
HP ProBook 4540s
Ovako.
Imam problem sa racunarom vec nekih pola godine i nikako ne mogu da provalim u cemu je stvar.
U pitanju je konfiguracija iz potpisa.
Dakle.
Core2Quad Q6600 G0 sa Vendetta 2 hladnjakom.
P5K Pro ploca, poslednji bios.
4x1GB DDR2 1066 Kingston Hyperx
Samsung F3 1TB
Crucial M4 128GB SSD
MSI 460GTX 768MB DDR5
ThermalTake 550W.
Problem se manifestuje u vidu toga se jednostavno zablokira i to je to.
Nije plavi ekran. Jednostavno se sve zakuca i ne mrda. Ne moze da se pomeri ni mish. I jedini nacin da se ugasi je drzanje power dugmeta 30sec.
Ili se jednostavno pojavi crni ekran, na kome stoji kursor koji opet ne moze da se pomeri i jedini nacin je da se ugasi i ukljuci opet.
Nekada danima ne pravi problem, a nekada na svakih 5 sekundi.
Pre toga sam mislio da je problem u HDD-u. Posto se windows sporo dizao i kopiranje na istom je bilo veoma sporo do perioda dok sistem uopste nije mogao da se ukljuci niti da pristupim HDD-u.
Proverio sam HDD na drugim racunarima u potpunosti je ispravam i kada sam zamenio SATA kabl kojim je bio povezan radi opet bez problema.
Dignut je svez windows na SSD-u.
Proverio sam RAM as Gold Memory.
Neka ideja?
Imam problem sa racunarom vec nekih pola godine i nikako ne mogu da provalim u cemu je stvar.
U pitanju je konfiguracija iz potpisa.
Dakle.
Core2Quad Q6600 G0 sa Vendetta 2 hladnjakom.
P5K Pro ploca, poslednji bios.
4x1GB DDR2 1066 Kingston Hyperx
Samsung F3 1TB
Crucial M4 128GB SSD
MSI 460GTX 768MB DDR5
ThermalTake 550W.
Problem se manifestuje u vidu toga se jednostavno zablokira i to je to.
Nije plavi ekran. Jednostavno se sve zakuca i ne mrda. Ne moze da se pomeri ni mish. I jedini nacin da se ugasi je drzanje power dugmeta 30sec.
Ili se jednostavno pojavi crni ekran, na kome stoji kursor koji opet ne moze da se pomeri i jedini nacin je da se ugasi i ukljuci opet.
Nekada danima ne pravi problem, a nekada na svakih 5 sekundi.
Pre toga sam mislio da je problem u HDD-u. Posto se windows sporo dizao i kopiranje na istom je bilo veoma sporo do perioda dok sistem uopste nije mogao da se ukljuci niti da pristupim HDD-u.
Proverio sam HDD na drugim racunarima u potpunosti je ispravam i kada sam zamenio SATA kabl kojim je bio povezan radi opet bez problema.
Dignut je svez windows na SSD-u.
Proverio sam RAM as Gold Memory.
Neka ideja?