• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Problem sa pregrevanjem

NikolaN.

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
05.05.2017.
Poruka
68
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
Pozdrav,
Imam hp laltop, i prilikom instalacije windowsa ventilator je bio izuzerno bucan i laptop vruc, kada se instalirao i pokrenuo sam aida 64 i video da temperatura CPU a ne silazi ispod 90 °C a opterecenje procesora je oko 30%, u pitanju je HP Pavilion dv6

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
14.503
Rezultat reagovanja
10.034
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Intel i9-10900 & Be quiet! Pure Rock 2 Black
Motherboard:
Asus Z490 Tuf Gaming Plus
RAM:
Patriot Viper 4 x 8 GB DDR4 3200 MHz
VGA & cooler:
Palit nVidia 3060 Ti 8 GB
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Kingston NV2 250GB nvme + Western Digital Blue1 TB sata III
Sound:
Microlab MT280B, Sony WH-XB700
Case:
SilentiumPC Ventum VT2 TG + 2 x Bionix P120 PWM PST + 2 x Bionix P140 PWM PST
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Redragon Impact M908 & Cooler Master SK650 & Redragon Diti K585
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 10
To mora što pre da se sredi. To što laptop još uvek radi je O.K. Ali...
Ventilator se verovatno okreće maksimalnom brzinom, jer ne može da oslobodi hladnjak procesora od toplote. Moja pretpostavka je da je u pitanju najčešći problem - prljavština koja je zapušila izlaz toplog vazduha kroz tanka i gusto nanizana rebra ventilatora. najčešće se formira fino "ćebe" or prašine i čega sve ne koje delimično ili potpuno zatvori izlaz toplog vazduga van kućišta. Taj vazduh tada struji kroz unutrašnjost laptopa i zagreva plastične delove (naročito plastični oklop oko matica) koji se nakon odšrafljivanja ili prvog zašrafljivanja lome, jer se postali krti. Ovo je pretpostavka, ne konačna dijagnoza. Ako ne izbacuje topli vazduh kroz rešetke, a čuje se ventilator koji urla, najverovatnije je to. Kad se laptop otvori videćeš šta je stvarno u pitanju.

Ako ćeš sam sređivati potraži na youtube uputstvo kako se rastura dv6. Treba ti malo alata, nešto iskustva i puno strpljenja.

Moj savet je da, ako nemaš nikakvog iskustva, to odneseš u neki ovlašćeni servis za HP koji će moći da zameni loše delove i deliće.

NikolaN.

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
05.05.2017.
Poruka
68
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
On je radio ok i toplota je bila uredu sve tih, dok nisam poceo instalirati windows 10 na njemu, kad sam ocistio hdd i pocela instalacija tad je pocelo pregrevanje

Vrh