• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Problem sa Igrama

Miroslav90

Newcomer
Učlanjen(a)
27.09.2018.
Poruka
2
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav nov sam na forumu imam problem sa igrama kao sto sam naveo u naslovu. Ovako da pocnem kupio sam nov racunar, radilo je sve normalno u igrama I onda je odjednom pao fps u igrama na 20, ne znam sta da radim probao sam recovery vratilo se sve u normalu ali samo na kratko nekih mozda 2 sata i posle opet isto postalo je nepodnosljivo ne znam sta da radim, konfa: i5 8400, gigabyte gtx 1060 3g mini itx oc, crucial ballistix 8g,B360 ds3h , cooler master v3 600w, wd blue 1t,windows 10 pro 64bit.

zacy

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.06.2018.
Poruka
87
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
Da nisi navukao neki mining virus koji majnuje dok igras igrice?
Najbolje bi bilo da reinstaliras windows kompletno i to bi trebalo da resi problem

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Reinstalacija Windows-a, ne recovery ali prije toga probaj sa 3-4 posljednje verzije drajvera. Kada instaliraš drajvere za grafičku izbaci sve osim drajvera i fizike. Onaj GF Experience zna da uništi performanse. Provjeri temperature kartice i procesora i podesi sve na high performance u power opcijama. Bilo bi poželjno da imaš i neki ssd jer je hdd odavno bottleneck za moderne konfiguracije. Ne znam koje igre su u pitanju ali ako ima dosta učitavanja to bi mogao biti realan problem, mada više u obliku trzanja nego fps drop ali nije nemoguće.
Mining virusi se obično aktiviraju kada komp ode u idle i lako je preopoznati s obzirom da kartica počne da vrišti.

Fiki

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.02.2018.
Poruka
944
Rezultat reagovanja
692
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 1600 AF
Motherboard:
ASROCK AB350 Pro4
RAM:
2 x 8GB DDR4 2773Mhz
VGA & cooler:
Fighter AMD Radeon™ RX 6600 8GB GDDR6
Display:
Phillips 24"
HDD:
256GB A2000 NVME + SSD Patriot 120GB + WD Blue 320GB + 1TB Segate
Case:
Blueberry
PSU:
Thermaltake Litepower 550W RGB
Optical drives:
Asus
Internet:
Cable 600/60 SBB
OS & Browser:
Windows 11 64Bit
Other:
Mi 11 lite 5G NE
Reinstalacija Windows-a, ne recovery ali prije toga probaj sa 3-4 posljednje verzije drajvera. Kada instaliraš drajvere za grafičku izbaci sve osim drajvera i fizike. Onaj GF Experience zna da uništi performanse. Provjeri temperature kartice i procesora i podesi sve na high performance u power opcijama. Bilo bi poželjno da imaš i neki ssd jer je hdd odavno bottleneck za moderne konfiguracije. Ne znam koje igre su u pitanju ali ako ima dosta učitavanja to bi mogao biti realan problem, mada više u obliku trzanja nego fps drop ali nije nemoguće.
Mining virusi se obično aktiviraju kada komp ode u idle i lako je preopoznati s obzirom da kartica počne da vrišti.
Nikada cuo za FPS drop zbog HDD-a! Ovo nigde veze. Igra ili radi ili ukoci i cao ako je HDD problem ili stuca!
Za otvaraca teme: To sto tebi ide drop fps na 20, proveri da nisi nasvirao malo previse video settings, drugo je moguce da ti se nesto pregreva i pocne da padaiu performanse i trece sto ti prvi clan rekao, mozda neko majnuje malo :D

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Nikada cuo za FPS drop zbog HDD-a! Ovo nigde veze. Igra ili radi ili ukoci i cao ako je HDD problem ili stuca!
Za otvaraca teme: To sto tebi ide drop fps na 20, proveri da nisi nasvirao malo previse video settings, drugo je moguce da ti se nesto pregreva i pocne da padaiu performanse i trece sto ti prvi clan rekao, mozda neko majnuje malo :D
Da se citiram: "Ne znam koje igre su u pitanju ali ako ima dosta učitavanja to bi mogao biti realan problem, mada više u obliku trzanja nego fps drop ali nije nemoguće".

Fiki

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.02.2018.
Poruka
944
Rezultat reagovanja
692
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 1600 AF
Motherboard:
ASROCK AB350 Pro4
RAM:
2 x 8GB DDR4 2773Mhz
VGA & cooler:
Fighter AMD Radeon™ RX 6600 8GB GDDR6
Display:
Phillips 24"
HDD:
256GB A2000 NVME + SSD Patriot 120GB + WD Blue 320GB + 1TB Segate
Case:
Blueberry
PSU:
Thermaltake Litepower 550W RGB
Optical drives:
Asus
Internet:
Cable 600/60 SBB
OS & Browser:
Windows 11 64Bit
Other:
Mi 11 lite 5G NE
Da se citiram: "Ne znam koje igre su u pitanju ali ako ima dosta učitavanja to bi mogao biti realan problem, mada više u obliku trzanja nego fps drop ali nije nemoguće".
Da citiram: ali nije nemoguće :D Nemoj se ljutis, ali samo kazem da HDD nije sigurno, cisto da ne bi covek gubio vreme oko HDD-a :)

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
OS & Browser:
Win 10 64bit
Da citiram: ali nije nemoguće :D Nemoj se ljutis, ali samo kazem da HDD nije sigurno, cisto da ne bi covek gubio vreme oko HDD-a :)
Ne ljutim se uopšte ali kakvih sam se gluposti nagledao u posljednjih 17 godina ništa me više ne iznenađuje. ;)

Miroslav90

Newcomer
Učlanjen(a)
27.09.2018.
Poruka
2
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Nisam nasvirao video setings igram gta 5 stavio sam samo sve na high, e sad posto mi je mala rezolucija na monitoru 1366x768 na bencmarku mi pokazuje lokan na 59fps i tako je bilo na pocetku sve uredu, i pre par dana pocne da me zeza bude 20/25fps, neki put posle restarta racunara hoce da se vrati normalno da radi.

Vrh