• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Problem sa desktopom

dmirkov

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2017.
Poruka
8
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav ljudi ,

Novi sam pa nemojte zamjeriti sta , treba mi mala pomoc .

Desava mi se da prilikom paljenja racunara krene da buta windows i onda se sam restartuje ili desi se da se upali ali sve radi ali nema slike na monitoru a graficka uredno radi , ono sto mene brine da li je do napajanja

Imam TT 650 W napajanje a slijedece komponente ,

Maticna ploca ASUS Z170 Pro Gaming / Aura ,
Intel i7 6700K
Graficka Kartica GTX 1070 G1
RAM ADATA 16GB 3000mhz DDR4
1 x 500GB HDD
1 x 1TB HDD
1 x 128 GB Kingston SSD (SISTEM)
1 x 256 GB SSD

Cooler na procesoru je Colermaster hyper 103
1 x Led stripe
4 x 12mm ventilatori sa LED osvjetljenjem

Mis i tastatura su Cooler Master MasterKeys Lite L
Monitors ACER 28"

Naveo sam ovo zbog napajanja ne znam da li je dovoljno ovo 650W ili je neki drugi problem

Takodjer Kablovi su modovani (MIXER) pa se bojim da mozda i do toga nije mada ne vidim razlog da bi bilo.

Uglavnom PC nakon 2-3 restarta radi normalno i nemam nikakvih problema u radu medjutim desava se da pri prvom paljenju ne upali npr Graficku , ili ne upali USB portove (mis i tastatura ne rade)

Svaki savijet je dobro dosao

(instaliran je windows 10 pro , zadnji driveri , nemam nikakvih CRACK iagara ili programa.

Eto ljudi pisite i hvala :)

Zaboravih dodat takodjer Graficka kartica nije direktno na ploci , posto je kuciste ThermalTake P5 imam onaj ekstender kako bi graficka stajala uspravno.

Poslednja izmena:

DarkSide

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
05.01.2016.
Poruka
1.235
Rezultat reagovanja
192
Moja konfiguracija
jesi li probao sa obicnim kablovima od napajanja kako se ponasa. meni je mixer isto radio kablove i decko je stvarno za svaku pohvalu ali cisto testiraj da bi ih eliminisao... probaj i sa integrisanom grafikom kako se ponasa... te dve stvari su nekako najlakse pa bih ja tako uradio. napajanje verujem da je i vise nego dovoljno...
mada moze biti i nesto do ploce kad pominjes da ti se ne pale usb portovi nekad... mozda da apdejtujes bios ili vratis na default ako si nesto menjao...

Poslednja izmena:

dmirkov

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2017.
Poruka
8
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
jesi li probao sa obicnim kablovima od napajanja kako se ponasa. meni je mixer isto radio kablove i decko je stvarno za svaku pohvalu ali cisto testiraj da bi ih eliminisao... probaj i sa integrisanom grafikom kako se ponasa... te dve stvari su nekako najlakse pa bih ja tako uradio. napajanje verujem da je i vise nego dovoljno...
mada moze biti i nesto do ploce kad pominjes da ti se ne pale usb portovi nekad... mozda da apdejtujes bios ili vratis na default ako si nesto menjao...
Probat cu bez kablova , mada mixer zaista je uradio vrhunski posao , integrisana radi ok to sam probao , BIO je na zadnjem updateu :S nisam vise pametan sta da radim , jedino sto mi jos pada na pamet da nije problem u ovom PCIe ekstenderu jer mi se ovo desavalo i na staroj ploci .

DarkSide

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
05.01.2016.
Poruka
1.235
Rezultat reagovanja
192
Moja konfiguracija
mixer je stvarno za svaku pohvalu, meni je slao i onaj tester da i sam testiram pre montiranja... nego cisto rekoh da testiras jer se mozda nesto savilo, izvuklo, ostetilo...
pa onda taj ekstender najvise smrdi cim kazes da si i ranije imao taj problem... a to za usb portove verujem da je nesto do ploce... jel to napajanje novo?

dmirkov

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2017.
Poruka
8
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
mixer je stvarno za svaku pohvalu, meni je slao i onaj tester da i sam testiram pre montiranja... nego cisto rekoh da testiras jer se mozda nesto savilo, izvuklo, ostetilo...
pa onda taj ekstender najvise smrdi cim kazes da si i ranije imao taj problem... a to za usb portove verujem da je nesto do ploce... jel to napajanje novo?
Sve je novo , ne vjerujem da je do mikserovih kablova , probat cu da je ubacim direktno u slot bez ovog exstendera.

Vidim da po netu ima tema sa ovom 1070 karticom , navodno ponekad jednostavno nece da pusti signal na monitor i to je ono sto se meni desava , provjerim jos varijanti , nesto mora da upali :)

DarkSide

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
05.01.2016.
Poruka
1.235
Rezultat reagovanja
192
Moja konfiguracija
probaj bez ekstendera svakako ako vec sumnjas u njega pa javi ako resis...
srecno :)

dmirkov

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2017.
Poruka
8
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
probaj bez ekstendera svakako ako vec sumnjas u njega pa javi ako resis...
srecno :)
Evo nesto gledam da nije do ovog problema , navodno u BIOsu treba postavi PICe Boot to Legacy moguce da je i do ovoga po deafultu vjerovatno je stavljeno da buta integrisanu pa to brka malo.

Probam sve pa svakako javim mozda nekad nekome pomogne :)

DarkSide

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
05.01.2016.
Poruka
1.235
Rezultat reagovanja
192
Moja konfiguracija
pa moguce da ga zeza taj ekstender... nisam ga nikad koristio pa ne mogu da kazem da je do njega 100%. integrisana grafika se automatski gasi u biosu kad ubodes neku dedicated pa proveri kako ti je podeseno...

dmirkov

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
30.01.2017.
Poruka
8
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
pa moguce da ga zeza taj ekstender... nisam ga nikad koristio pa ne mogu da kazem da je do njega 100%. integrisana grafika se automatski gasi u biosu kad ubodes neku dedicated pa proveri kako ti je podeseno...
Provjerim sve ,hvala puno ja javim svakako :)

DarkSide

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
05.01.2016.
Poruka
1.235
Rezultat reagovanja
192
Moja konfiguracija
samo polako i sve proveri... odlicna je to masina i ne bi smela nikako da zeza...

wenja

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
27.01.2017.
Poruka
11
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
FX 8320
Motherboard:
asus m5a78l-ml
RAM:
kingston hyperx 8gb
VGA & cooler:
asus r9 290
HDD:
WD 1tb
PSU:
Thermaltake 730w
OS & Browser:
Windows 8.1 chrome
ja sam imao slican problem i reinstal sam windows i posle mi sve radilo

DarkSide

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
05.01.2016.
Poruka
1.235
Rezultat reagovanja
192
Moja konfiguracija
pa moze i to da bude jer je win smece...

DarkSide

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
05.01.2016.
Poruka
1.235
Rezultat reagovanja
192
Moja konfiguracija
odlično, zanimljiva ti je masinica ;)

Vrh