SrdjanCiric
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 26.02.2019.
- Poruka
- 5
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Postovanje za sve clanove!
Pre 5 dana sam uzeo novi racunar sa sledecim spec:
MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI
Ryzen 7 7800X3D
Evga GeForce RTX 3070TI
RAM G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 6000Mhz AMD EXPO
Vodeno Hladjenje: Arctic Liquid Freezer III 360mm A-RGB
Problem je u tome sto mi se procesor jako greje. Pokusavao sam samostalno u biosu da podesavam, da mu spustam voltazu tj. da ga undervoltam, da stavljam razna podesavanja i nista.
Procesor se grejao na default cim sam update bios na poslednju verziju (nisam koristio beta verziju). Sistem sam uradio Windows 11 sve on 0 i kulturno
Sta mu je problem da se tako greje ja ne znam...
Ostavicu slike dole pa ko moze bilo bi jako lepo pomoci jer je zalost da se ovako dobar procesor greje haha.
Hvala puno svima koji ce pomoci i nadam se da cu otkloniti problem koji majstorima nije problem ja jesam majstor, ali za neke druge stvari.
Sta mu je ciniti?
IDLE TEMP IDE OD 48-55 stepeni
POKRETANJE NEKOG PROGRAMA SKACE SA 55-71 STEPEN
INGAME TEMPERATURA VARIRA od 65-86.3 STEPENI
ovde sam stavio sliku posle igranja igrice (pubg), ali je maksimalna temp bila 86.3 stepena, a varirala je 65,68,75,80 i tako u krug.
Pre 5 dana sam uzeo novi racunar sa sledecim spec:
MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI
Ryzen 7 7800X3D
Evga GeForce RTX 3070TI
RAM G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 6000Mhz AMD EXPO
Vodeno Hladjenje: Arctic Liquid Freezer III 360mm A-RGB
Problem je u tome sto mi se procesor jako greje. Pokusavao sam samostalno u biosu da podesavam, da mu spustam voltazu tj. da ga undervoltam, da stavljam razna podesavanja i nista.
Procesor se grejao na default cim sam update bios na poslednju verziju (nisam koristio beta verziju). Sistem sam uradio Windows 11 sve on 0 i kulturno
Sta mu je problem da se tako greje ja ne znam...
Ostavicu slike dole pa ko moze bilo bi jako lepo pomoci jer je zalost da se ovako dobar procesor greje haha.
Hvala puno svima koji ce pomoci i nadam se da cu otkloniti problem koji majstorima nije problem ja jesam majstor, ali za neke druge stvari.
Sta mu je ciniti?
IDLE TEMP IDE OD 48-55 stepeni
POKRETANJE NEKOG PROGRAMA SKACE SA 55-71 STEPEN
INGAME TEMPERATURA VARIRA od 65-86.3 STEPENI
ovde sam stavio sliku posle igranja igrice (pubg), ali je maksimalna temp bila 86.3 stepena, a varirala je 65,68,75,80 i tako u krug.