Taremar
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 09.12.2018.
- Poruka
- 14
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
U suštini radi se o tome da sastavljam komp napokon za mene i sad se samo ja pitam.(Najveći problem je što se ja i ja ne slažemo najbolje).
Naime,odlucio sam se za pocesor AMD Ryzen 7 1800x zbog odnosa dobijenog i cene.Plus u recenzijama kazu da se AMD bolje snalazi u renderima i radu u adobe softverima.
Ali,imam problem oko biranje grafike i ram-a.
Kažu da je bolja kompatibilnost da se uzme Radeon(npr. RX 580 8GB OC DDR5 SAPPHIRE PULSE)
ali vecina bildova na netu je sa GeForce-om,zašto?
Imate li neki predlog za grafiku ne mora da bude u rangu ove moze i slabije nije mi grafika od nekog znacaja ovu sam nasao jeftino pa je zato mogucnost...
I drugo,kažu da je bolje koristiti neku marku ram-a uz AMD tipa G,Skill nego HyperX?
Zna li neko šta je pametno činiti za najbolju iskorišćenost komponenata?
Hvala ljudovi!
Naime,odlucio sam se za pocesor AMD Ryzen 7 1800x zbog odnosa dobijenog i cene.Plus u recenzijama kazu da se AMD bolje snalazi u renderima i radu u adobe softverima.
Ali,imam problem oko biranje grafike i ram-a.
Kažu da je bolja kompatibilnost da se uzme Radeon(npr. RX 580 8GB OC DDR5 SAPPHIRE PULSE)
ali vecina bildova na netu je sa GeForce-om,zašto?
Imate li neki predlog za grafiku ne mora da bude u rangu ove moze i slabije nije mi grafika od nekog znacaja ovu sam nasao jeftino pa je zato mogucnost...
I drugo,kažu da je bolje koristiti neku marku ram-a uz AMD tipa G,Skill nego HyperX?
Zna li neko šta je pametno činiti za najbolju iskorišćenost komponenata?
Hvala ljudovi!