• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

[Problem] Ne mogu da omogućim Resizable BAR (ASUS B660M-A + TUF RTX 3080)

Bjn97

Newcomer
Učlanjen(a)
10.06.2026.
Poruka
4
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
Pozdrav ekipi na forumu,
Imam problem sa aktivacijom Resizable BAR opcije na svom sistemu, pa bi mi dobro došla pomoć ili savjet ako je neko imao sličnu situaciju.

Procesor: Intel Core i5-12500
Matična ploča: ASUS PRIME B660M-A D4 (najnoviji BIOS)
Grafička karta: ASUS TUF RTX 3080 10GB (najnoviji vbios i na performance i na quiet mode)
Windows 11 (GPT particija)

Znači apdejtovao sam sve moguće, bios, vbios na oba moda, omogućio sam u biosu Re-Size BAR support, uključio Above 4G Decoding, isključio CSM...

Ovo mi izbcuje u GPU-Z.
Unaprijed zahvalan na pomoći...

Prilozi

L@l0

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.07.2026.
Poruka
288
Rezultat reagovanja
174
Moja konfiguracija
Mani se RE-BARa na nvidiji jer su beskorisni i neces dobiti nista.
Osim toga treba da updateujes sam bios graficke sto NIKAKO ne preporucujem ako ti grafa radi kako valja.

Ovo je sve to ti treba, ali kao neko ko se zezao sa svim tim a imam 3090, nikako ne preporucujem jer je gubljenje vremena. Negde ces dobiti 5% a u vecini naslova izgubiti i do 12% perfomansi. Osim toga moras da znas da forsiras reBAR u nvidia profile inspectoru, sto je posebna za***ancija za svaku igru/naslov.
67671

67672

Poslednja izmena:
Vrh