• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Pretvaranje CM Neptona u loop

Aldiin

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
27.01.2013.
Poruka
54
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Pozdrav ljudi!

https://www.youtube.com/watch?v=3oN67UyB5D0

Gledam ovaj video sinoć i dođe mi luda ideja da probam isto napraviti samo gpu + cpu loop. Imam neptuna u drugom računaru te bih ga iskoristio za ovaj eksperiment.
Našao sam jeftino blok za grafičku, ali me zanima par informacija?!! koja crijeva trebam kupiti, koje fitinge, koji rezervoar?
Sa koje stranice je najbolje da poručim stvari, gdje su jeftine, i gdje je brz shipping? EKWB?

Vidim on je kupio vjerovatno u nekoj radni obično crijevo, i obična ona metalna čuda koja su mu poslužila kao fitinzi.

Da li će moći 4x120mm push pull neptun hladiti čitav loop s' obzirom da koristim 1x120mm radijator?? Procesor neću puno dirati, ali iz grafičke planiram izvući baš puno.

Hvala svima

Poslednja izmena:

Erik Crveni

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.03.2013.
Poruka
494
Rezultat reagovanja
13
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Zmago
CPU & cooler:
R9 3900X + EK Magnitude blok D5 pumpa + 2x360mm radijatori
Motherboard:
Aorus X570-I Pro WiFi
RAM:
2x16GB Corsair LPX 4000MHz CL19
VGA & cooler:
Aorus 1080 Ti + EK Full cover blok
Display:
Aoc 32" 2k 75hz
HDD:
970 EVO 500GB + 840 EVO 240GB + 2x4TB WD Red
Case:
Phanteks Enthoo Shift
PSU:
Corsair SFX 600W Platinum
Mice & keyboard:
Logitech G903 +CM QuickFire XT
Internet:
SBB 300/12
OS & Browser:
Win 10 | Waterfox/Chrome
1x 120mm radijator za gpu i cpu? Tesko, jedino ako su neke komponente koje minijaturno greju.

Sto se tice watercooling opreme, nije nigde jeftina, ne mozemo ti reci koja creva jer ne znamo kog promera su ti barbovi na neptonu kada otfikaris crevo. Od toga ti zavisi koje crevo i koji fittinzi.. Rezervoar mozes koji hoces. U principu EKWB je jedan od najkvalitetnijih proizvodjaca, ali nisu najjeftiniji.

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.069
Rezultat reagovanja
2.580
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
16gb HyperX Predator 2666Mhz
VGA & cooler:
SLI - Asus GTX 770 dc2 + EKWB
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Transcend SSD 370s 256Gb RAID0
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
A4Tech - mouse and keyboard
Internet:
Cable
Other:
PROJEKTI: https://www.facebook.com/sspcmodding

Aldiin

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
27.01.2013.
Poruka
54
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
1x 120mm radijator za gpu i cpu? Tesko, jedino ako su neke komponente koje minijaturno greju.

Sto se tice watercooling opreme, nije nigde jeftina, ne mozemo ti reci koja creva jer ne znamo kog promera su ti barbovi na neptonu kada otfikaris crevo. Od toga ti zavisi koje crevo i koji fittinzi.. Rezervoar mozes koji hoces. U principu EKWB je jedan od najkvalitetnijih proizvodjaca, ali nisu najjeftiniji.
Izvinjavam se moja greška. 1x240mm radijator, hlađen sa 4 kulera u pushpull konfiguraciji.. ne znam zašto sam gore napisao pogrešno..

@Nessa tražio sam tu temu i nikako nisam mogao pronaći, hvala ti puno! Još uvijek ću prvo probati ovog neptuna da pretvorim u full loop jer njega imam, a taj alpacool ima poprilicno paprenu cijenu..veliki problem je što neptun nema odgovarajuće navoje za fitinge, pa sve se nekako čini malo gheto, nesigurno..

edit: Kod nas se prodaje za 360km.. preko ovog site-a je 220km što je odlično! Da li je neko uzimao? Pogledat ću još jer je shiping 18 eura što je baš puno.

Što više gledam ove fitinge i ovo, sve sam više zbunjen.. jeste da trebaju 1/4 ali ima 100 vrsta..

Hvala nesi do neba, velika ljudina.

Poslednja izmena:

Aldiin

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
27.01.2013.
Poruka
54
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Prodaje mi lik za 50 eura Eisenberg 120mm. Šta mislite da to uzmem i prodam radijator 120mm za 20 eura. I onda uzmem opet za 50 eura 240mm,crijeva i fitinge? Mislim da je ovo dosta dobra i jeftina opcija, samo me zanima da li su koristili istu pumpu na svakom modelu eisenberge?

Ili mogu da kupim samo npr još jedan 120mm i onda da imam u sistemu 2x120mm? Da li će se isto ponašati kao 1x240mm? Da li će isto hladiti?

Našao sam lika prodaje dosta jeftino 120mm hladnjake pa šta mislite o ovoj iznad opciji? Stavio bih ja 3x120mm ali nažalost kučište podržava samo 2x120mm kulera.. fuj xd

1x EKWB 120mm radijator sa rijedjim percima,
1x alphacool 120mm sa guscim percima

Koji da uzmem ?

Poslednja izmena:

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.069
Rezultat reagovanja
2.580
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
Other:
Nije to losa cena za Eisberg 120 apod ulovom da je u OK stanju i ispravan, pumpa je ista u svim modelima, razlika je jedino u velicini radijatora, dovoljna je za 1cpu, 1gpu i radijator sa dobrim protokom kakvi su Alphacool i Phobya

To kako ces konfigurisati sistem hladjenja je na tebi, ja sam ipak za jedan jaci radijator u odnosu na viise slabijih...

Aldiin

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
27.01.2013.
Poruka
54
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Gledam sad 240mm rad jedva stane u fractal 1000. Moguće je ali, morao bih izbaciti psu cover, pa ne znam gdje bi sa hdd-om i ssd-om. Ubacivanje 2x120mm mislim da nije moguće jer oni jedan do drugog su malo duži od jedno 240mm jer imaju oba imaju ulaze za crijeva i to je izgleda jedan veliki problem.. moram dobro provjeriti da li mogu ugurati ovo u fractalca. Možda uz neki ogroman moding.. sad idem to mjeriti pa da vidim.

https://www.ekwb.com/shop/ek-hfb-fitting-10mm-gold

https://www.ekwb.com/shop/ek-acf-fitting-10-13mm-gold

Koja je razlika između ova dva? Da li 10/13 odgovara loopu?

https://www.ekwb.com/shop/tube-primochill-primoflextm-advanced-lrttm-crystal-clear

Htio sam uzeti hard tubing ali vidim ima samo 10/12 i 10/16?

Poslednja izmena:

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.069
Rezultat reagovanja
2.580
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
Other:
Zato se i zove modding, izazov je sve spakovati, kao sto si video na mom projektu "SS mini" sve je stalo pa pokusaj i ti, dovoljan ti je promer creva od 10/13

Vrh