• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Prespor laptop na solidnim specifikacijama, zasto?

nixysx

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2016.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Prespor laptop
Ovako, pisem sto bi se reklo live iz besa i u 2 ujutru lupam laptop. Naime imam HP laptop nekih 6 godina sa sledecim specifikacijama:

Intel Pentium neki, dual core na 2.4Ghz

4GB RAM, x2 DDR3

GEFORCE GT 9600M GT 1GB

Windows 7

I laptop je uzasno spor, nenormalno. Skoro je i prazan. Sistem radjen pre 2 nedelje, sa windows 8.1 sam se vratio na 7 i bukvalno nista ne mogu da radim odmah od kad ga ukljucim. Radi bukvalno kao da imam single core processor na 2Ghz i 512MB rama sa windows 7 ali bukvalno. I onda odjednom mi se desi da skroz pocrni slika i dole u uglu mi pise u fazonu kako je Nvidia driver prestao sa radom, tj. ono not responding i nakon toga laptop radi odlicno, skroz brzo bez ikakvog kocenja, ali mi se to ne desi uvek. Takodje nekad se desi da uopste ne koci, skroz brzo i okej radi od samog startovanja sistema ali to je prererko kad.

Od instaliranih programa imam samo:

Nero 6

iTunes

Google Chrome

Torrent

Sony Vegas 11

League of Legends

Na local disku C

Imam slobodno 49GB od 74

Dok NA "D" imam 86GB od 488GB

Svaka pomoc mi je dobro dosla jer mi je ovako vec par meseci koji god windows da instaliram, padam u iskusenje da instaliram xp znaci

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Poslednja izmena:

sinisa93

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
06.01.2016.
Poruka
65
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core2Quad Q6600 @ 3.2 GHz - 1.37V / LC Power LC-CC-95
Motherboard:
ASUS P5Q PRO
RAM:
8GB DDR2 800MHz
VGA & cooler:
EVGA GeForce GTX 960 SC
Display:
BenQ G2110W
HDD:
WD Green 1TB
PSU:
LC Power LC600H-12 V2.31
Mice & keyboard:
MS Missile
Internet:
m:tel ADSL 20/10
OS & Browser:
Windows 10 Pro
Ako su instalirani odgovarajuci drajveri onda sam gotovo siguran da ti je graficki cip pri samom kraju ili ti se opasno pregrijava. Provjeri za pocetak temperature sa nekim programom (npr HW monitor) pa javi rezultate...

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

nixysx

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2016.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa skinuo sam onaj Nvidia Experience i on je sam instalirao drajvere, tako da nije do njih. Što se tiče temperature, proverao sam pre i grafička je uvek imala visoku temperaturu, kad igram igrice dodje i do 95 stepeni, čim sam to video odneo sam ga u servis da mi stave pastu i rekli su da paste ima, da je sve okej ali laptop je takav "predvidjen za igrice" kao i cela ta serija HP Paviliona, ne znam sad tačno seriju, nije ni bitno uglavnom graficka u miru ima oko 60-80 stepeni, tako od kad sam prvi put izmeri temperaturu (2013. godine). Čak sam jednom dok sam igrao league of legends stavio sve na high i zakljucao na 60 fps, sve je radilo odlično i imao sam 60 fps, sve normalno i odjednom se zakocio posle nekih sat ipo vremena igranja i iskljucio se, znao sam da se pregrejao te ga vise nisam ni palio i od tad izbegavam na high da igram igrice.

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Ajde sada lijepo ubij taj GeForce experience pa probaj ponovo. Opšte je poznato da dotični softver ubija računar...

nixysx

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2016.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa hajde probacu i to, od kad sam ovo pisao, skoro dva dana nisam ga ni ukljucivao samo dzabe da se nerviram, a njegov brzinom nadam se da cu uspeti da otvorim my computer kamo li da instaliram experience...

shmajser

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
15.03.2016.
Poruka
65
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
HP laptopovi serije Pavillion imaju vrlo loše izvedeno hlađenje i CPU i GPU, tako da će ti temperature uvek biti visoke osim ako ne dodaš još materijala (bakra) na heatsink (što sam ja uradio i sada su temperature osetno niže). Ako nisi skoro čistio laptop od prašine preporučujem ti da to odradiš. Ako nastavi da ti zeza GPU vidi da odneseš kod nekog da ti uradi reballing GPU-a, jer je vrlo čest slučaj da se grafički čip odlemi iz socketa zbog visokih temperatura. Ja sam na divljaka radio (zagrevao čip let lampom, doduše neki su zagrevali i u rerni) i dodao još po 3mm debljine limove na heatsink kod GPU i CPU i evo radi laptop već par godina bez problema (uz redovno čišćenje od prašine).

nixysx

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2016.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Image1463143415.594370.jpg
Ovo je situacija posle 10 minuta nakon sto sam ga ukljucio, i samo skinuo HWMonitor

nixysx

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2016.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Bam, upravo mi se ovo sada desilo da se pojavilo nvidia driver not responding i sa 100 stepeni spustila se temperaturu na ovoliko, za 10 sekundi!?

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
100°C i ti još pitaš šta je problem :) Otvori laptop, očisti i zamjeni pastu i na procesoru i na grafičkoj i nabavi postolje za hlađenje za laptop pa probaj.

nixysx

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2016.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Odneh ga u servis, jer ne smem da otvaram sam laptop, strah me je jer sam tako jedan vec s***ao, dok racunar smem, to ono, nikakav problem. Ali nisam tacno siguran, jer temepratura pise 100 stepeni i u roku od 10 sekundi ona padne na 60, sto je malo cudno? Sve jedno cak mu je i sistem pao, pisalo je samo ono "starting windows" i mnogo me je iznervirao, nisam mogao da se cimam s njim i odneo sam ga u servis sve da mu srede.
Hvala vama na odgovorima u svakom slucaju

Vrh