• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Preporuka za pedantnog servisera/entuzijastu u Valjevu (ili okolini) - RX 6700 XT pregrevanje

Neba

Newcomer
Učlanjen(a)
15.07.2026.
Poruka
3
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav sekiraši!
Potrebna mi je preporuka za nekog pedantnog entuzijastu ili proverenog servisera u Valjevu (ili okolini, mada može i Beograd/Šabac ako je proveren lik) koji bi mogao da mi sredi grafičku kartu.
U pitanju je XFX RX 6700 XT.
Problem:
Pre par dana se desio maler – prosuta je kafa po karti. Odmah je odnesena u lokalni servis ovde u Valjevu gde je očišćena, oprana i testirana. Kartica je potpuno ispravna, daje sliku, prolazi testove, ali se sada opasno pregreva. U gejmingu temperatura skače na 86 stepeni za čas posla, što se ranije naravno nije dešavalo.
Pretpostavljam da ovi lokalni majstori nisu lepo vratili kuler (da ne naleže kako treba), da su promašili debljinu termalnih padova ili su stavili neku najjeftiniju pastu.
Šta mi treba:
Treba mi neko ko je pedantan, ko ima živaca i znanja da otvori kartu, premeri i stavi adekvatne, kvalitetne termalne padove i neku brutalnu pastu, i sklopi je kako bog zapoveda.
Pare stvarno nisu problem, platiću za ruke koliko god treba (i više ako treba), samo želim da se uradi maksimalno pedantno i da mogu ponovo normalno da se igram i ne razmišljam o temperaturama.
Ako znate nekog takvog u Valjevu ili okruženju, javljajte ovde ili u PM. Hvala unapred!

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.897
Rezultat reagovanja
3.499
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
3.733
Rezultat reagovanja
1.108
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999
RAM:
128gb x 2 15 000mhz cl10
VGA & cooler:
RTX 9090 50GB
Display:
8k
HDD:
99tb + m2 nvme generation 10
Case:
Samo RGB
PSU:
10000w gold 99% +
Internet:
lelekom
Jesu ti menjali padove i pastu ?

Reklamiraj lepo kod njih nema smisla da plaćaš drugome. Pitaj chatgpt koja debljina padova ide za tvoj model, i pitaj njih koliko su stavili, ako su omašili reklamiraj im, takođe pitaj i koju pastu su koristili.

Neba

Newcomer
Učlanjen(a)
15.07.2026.
Poruka
3
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Jesu ti menjali padove i pastu ?

Reklamiraj lepo kod njih nema smisla da plaćaš drugome. Pitaj chatgpt koja debljina padova ide za tvoj model, i pitaj njih koliko su stavili, ako su omašili reklamiraj im, takođe pitaj i koju pastu su koristili.
Navodno jesu ali ti ljudi nisu strucni , bolje je posalti ovom momku sa kp platiti 2.500 dinara i biti mirne glave opet bi nesto pokvarili ili poremetili , odustajem od njih vec sam se dogovorio sa covekom sutra mu saljem grafu, hvala u svakom slucaju.Kad bi imao neko u mom gradu samo da je strucan i da zna posao za neke buduce servise .Ovo sam sada resio .

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.897
Rezultat reagovanja
3.499
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
jedan tip, dobro spakuj karticu da ne mlati!

Vrh