Corsair 2x8gb 3200mhz@d47: imaš li već ram i koliko?
Nije besmisleno ako si limitiran budzetom, sa druge strane ako ne ides na neku nindza grafiku am4 je vise nego dovoljan.Razumem da su pare kod većine nas problem, ali bih morao da se složim s kolegom, jer sam i ja mišljenja da je u 2025. besmisleno kupovati novu AM4 konfiguraciju. Da se radi apgrejd postojeće, zbog ograničenog budžeta, to bi imalo smisla. Ovako, kupovina mrtve platforme je bacanje para.
Ne znam AM5 mi deluje bas dosta skuplje...Razumem da su pare kod većine nas problem, ali bih morao da se složim s kolegom, jer sam i ja mišljenja da je u 2025. besmisleno kupovati novu AM4 konfiguraciju. Da se radi apgrejd postojeće, zbog ograničenog budžeta, to bi imalo smisla. Ovako, kupovina mrtve platforme je bacanje para.
kako namestis latencije? meni na def expo KF560C30 u aida64 daje oko 68ns, ne znam dal da ih jos dodatno utegnemLično bih dodao 50e i uzeo AM5 kombinaciju sa Ryzen 5 7500F ili polovan 7600. Ti procesori sa brzom memorijom sa nisko podešenim sekundarnim latencijama, plus mali PBO su brži od 5800X3D. Plus futureproof.
od ovog sto si postavio am5 sa 7500f bi te izasao 50-70evra skupljeNe znam AM5 mi deluje bas dosta skuplje...
To su odlicne latencije, nemoj cackati bez veze za stvari koje samo neke beznacajna sintetika vidi.kako namestis latencije? meni na def expo KF560C30 u aida64 daje oko 68ns, ne znam dal da ih jos dodatno utegnem
Samo CS2 i LoL igram, 1080ti, Smart Pro RGB 650W Bronze, kuciste standardni ATX@d47 : ako bi neko dao predlog koliko bi koštala slična am5 konfiguracija onda bi znao da li je dosta skuplji.
Da li bi se računar koristio za igranje, a ako da: kojih igara?
Koja grafička karta, koje napajanje? Da li je kućište mikroatx ili itx?
Malo više informacija ne bi škodilo.
Apsolutno netačno, sekundarne latencije itekako boostuju fps na AM5, mogu da se utegnu 50% brže.. U CS2 sam recimo low fps dobio sa nekih 180 na 240.To su odlicne latencije, nemoj cackati bez veze za stvari koje samo neke beznacajna sintetika vidi.
Drtugo ako vec meris sa aidom, onda pokreni sistem u safe modu pa ces videti da su latencije jos bolje.
Ma dobio si 200fps vise, covek ima 68ns latenciju kud ces bolje, najbolji kitovi sa OC pa na 50 ns, koliko je to frejmova?Apsolutno netačno, sekundarne latencije itekako boostuju fps na AM5, mogu da se utegnu 50% brže.. U CS2 sam recimo low fps dobio sa nekih 180 na 240.
Uruk, javi se u PM, pa ti saljem.. ako ti je hynixAdie 100% stabilno prolaze 99% kitova i nikad ne puca, provereno.
Smejem se , sta da radim, ti ocima skeniras kartice i znas da li valjaju ili ne, msm ok, neka te poslusa pa da pravi od gotovog veresiju.Ogromna je razlika ko ima 240hz monitor, više nemaš stuttere.. A Dakula se po običaju smeje i lupa gluposti u isto vreme.. stvarno ne vredi trošiti reči pored njega.
Evo i ovde pokazano koliko AM5 voli ručne tajminge :
Pa kolika je razlika u fps između RX6800 i 6900XT recimo, pa isto tolika otprilike.. a ovo je besplatan fps.sad ne znam , ali po meni ovde na fotki 1% low i nije neka razlika. 84 vs 99.