Mare995
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 30.12.2019.
- Poruka
- 13
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 3600x
Motherboard:
B450 Tomahawk MAX
RAM:
Kingston HyperX Fury 2x8gb 3200mzh
VGA & cooler:
Asus Tuf Gaming GTX 1660 Ti 6GB
PSU:
Seasonic GM 650w
Pre par dana sam sklopio nov računar, imam jedno pitanje što se tiče procesora, komponente su skroz nove, i kompjuter je lepo i pažljivo sklopljen, stim što kada sam vadio procesor iz kutije deo gde je stajao štok kuler, donja zaštitna plastika je bila polomljena, i samim tim nije bila zaštita na pasti, malo se skinula na jednom delu, inače u pitanju je ryzen 5 3600x, sad temperatura cpu varira i menja se za 4 stepeni (kada se diže i pada) , ne ide ono klasika po 2, 3 stepena, tipa kad skidam nešto preko torenta ode do 55-60 stepeni, preko hwinfo programa sam gledao, isto i kuler onako radi na tipa 1800 obrtaja pa od jednom ubrza na 2200 pa se vrati i tako sve, e sad ne znam da li je to normalno i tako treba, ili nešto nije u redu. Kao da je procesor opterećen i da dosta toga nešto radi, a svega radi do 15% najviše. Takodje u nekim momentima svih 6 cpu-a onako igraju i prelaze 3.6 mhz. Da li bi trebao novu pastu da stavim, ili nešto drugo je u pitanju, kompjuter sve radi normalno samo sto se taj kuler malo bucnije čuje kada se ubrza i ta cpu temperatura mi nije pouzdana. Unapred hvala na odgovorima.
E sad ne znam da li su vam potrebne ostale komponente. Ostavicu neke slike da pogledate.
E sad ne znam da li su vam potrebne ostale komponente. Ostavicu neke slike da pogledate.
Prilozi
-
9,4 MB Pregleda: 137
-
203,3 KB Pregleda: 150
-
9,4 MB Pregleda: 137
-
9,4 MB Pregleda: 144
-
8,9 MB Pregleda: 155