• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Potreban novi monitor

Wilson Wilson

Newcomer
Učlanjen(a)
08.01.2021.
Poruka
1
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
AsusPRO i5
CPU & cooler:
Intel® Core™ i5-4460
RAM:
12GB DDR3
OS & Browser:
Windows 10 Pro
Pre svega pozdrav svim forumašima.

Iako forum povremeno pročitam s'vremena na vreme, a znam za isti već duži niz godina, ovo je prvi put da mi je zaista potreban savet, pa sam odlučio da se konačno registrujem.
Čak sam i uputio par drugara na ovo mesto, kada su pravili svoje konfiguracije, znajući da će ovde dobiti najbolji savet.

No da pređem na stvar.
Preksinoć uveče, stari Philips koji je bezmalo doživeo punoletstvo, je otišao u večna lovišta (da ne kažem riknuo). :D
Iako bih rekao da nije u pitanju neki veliki kvar, on je više nego odradio svoje, tako da mi ne pada na pamet da se cimam oko popravljanja, a uveliko je i vreme za promenu i nešto savremenije i bolje.

Što se tiče prohteva, nemam neke posebne želje.
Konfiguracija mi nije high end, štaviše, grafička je dosta slaba, i nisam je menjao od kada sam kupio ovaj računar koji koristim. Nažalost ne mogu da se setim modela, a postoji mogućnost i da je procesor integrisan na matičnu, što nisam uspeo da razlučim iz onoga što sam našao o njoj istraživajući po netu.
Uglavnom, konfiguracija koja je pre nekih 5-6 godina bila uobičajena u kancelarijskim prostorima diljem centralno-zapadne Evrope (ako se ne varam, donesena iz Švajcarske), ali sam je uzeo zbog solidnog procesora i zato što je bila jako povoljna. :)

Sve ovo pišem, čisto da bih stavio do znanja da nema potrebe da se previše fokusirate na postojeću konfiguraciju, jer će i ona svakako biti promenjena (ili nadograđena, ako za istu postoje mogućnosti) u toku godine, ako ne i do kraja februara.

Što se tiče mogućnosti, vezano za kupovinu, ograničen sam na pazarenje kod nas, jer nemam nikog preko grane.
U vezi budžeta, rado bih poslušao savet iskusnijeg, jer iako se može reći da sam gejmer, najzahtevnija stvar koju igram (i koju zapravo ubedljivo najviše igram) je Dota 2. Ostalo su neki stariji naslovi koji mi bude nostalgiju, a ne vidim sebe da u dogledno vreme igram nešto od novijih stvari, mada ko zna. Tako da kapiram da ne bih uložio neku veliku lovu u monitor, ako već nema potrebe za to, ali voleo bih da čujem rezonovanje, tj. da li ima smisla u mom slučaju povećati gornju granicu do koje bih išao.

Jedna stvar koju su mi ljudi sa kojima igram napomenuli, je da je preporučljivo da tražim nešto sa boljim refresh rate-om, iako koliko sam uspeo da skapiram da je 144hz više nego dovoljno (ako ne i 120) i da je sve ostalo teški overkill (izuzev u slučajevima gde se igraju neke najnovije i grafički najzahtevnije stvari, za šta kao što rekoh nisam zainteresovan).

Dakle, otvoren sam za svaki savet i predlog, jer o monitorima zaista malo znam, naročito o novijim stvarima, a tek o kretanjima cene i odnosu cena/kvalitet tek predstavu nemam.

Zaboravih da dodam da u mom mestu imam WinWin + Gigatron radnju (dakle i jedni i drugi su zastupljeni u istoj, gde od skora imaju neki vid saradnje), a ostalo su lokalni servisi, koji su uglavnom skuplji (iako znam da nisu sami tako birali, ali naše tržište), a iskreno nisam ni siguran koliko pouzdani.
Znam da pomenuti prodavci nisu previše popularni ovde (tj. barem ono što pamtim od ranije), ali rekoh čisto da vas upoznam sa svim opcijama koje imam, pošto sam donekle u vremenskom cajtnotu.

Toliko, ako imate dodatna pitanja, ulaziću često u toku dana, pa slobodno pucajte.
Svaki predlog i savet je dobrodošao.

Darko Jankovic

PCAXE Member
Učlanjen(a)
03.05.2020.
Poruka
695
Rezultat reagovanja
587
Moja konfiguracija
Aoc 24g2u. Ja sam ga uzeo,odlican monitor.Kosta oko 20k. Svi se slazu da je best buy u tom cenovnom rangu.

Dom1nat0R

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.09.2015.
Poruka
13.448
Rezultat reagovanja
8.413
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-10700K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard:
ASUS Maximus XII HERO (WI-FI)
RAM:
G.SKILL tridentZ Black-White 32GB (2x16) DDR4 @3600MHz CL17 [F4-3600C17D-32GTZKW]
VGA & cooler:
AMD Radeon™ RX 7800 XT Phantom Gaming 16GB OC
Display:
LG Ultra Gear 27GN850-B [1ms,144Hz, Nano IPS]
HDD:
Samsung 860 PRO 256GB Samsung 860 EVO 500GB 2x Samsung 860 EVO 2TB WD Red 3TB
Sound:
ASUS Xonar Essence ONE / Cambridge Audio Azur 640A V2 / MA RX2+Pioneer TSW306C / Logitech Z906 [5.1]
Case:
Thermaltake Suppressor F51 [Window]
PSU:
Cooler Master V850 [Full modular]
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
ASUS ROG Chakram / ASUS ROG Claymore [MX Brown] / Headset hyperX Cloud Alpha
Internet:
Optical fiber 350mbs/110mbs
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64bit / Google Chrome
Other:
PlayStation 4 PRO CUH-7216B / TV Samsung UE50RU7022 50" 4K
Pozdrav i dobrodosao na forum :welcome:

Sto se tice monitora dobio si odlican savet. AOC Gaming monitor 23.8 IPS - 24G2U BK je monitor koji zaista za novac koji izdvojis daje najvise.
Problem je sto ga trenutno nema u gigatronu a ni u WinWin. To naravno nije problem jer svako salje brzom postom i porucivanje online je i vise nego pozeljna kupovina bar kod nas. Ako ti se nesto ne svidi imas pravo da vratis u roku od 14 dana bez i jedinog razloga da kazes zasto vracas proizvod.
Probaj ovde, zovi radnju i pitaj imaju li na stanju jer vidim da pise kao da ga imaju u radnji.
Ako ne mozes da nadjes kod nas onda se javi ovom coveku

Kod njega sam kupio monitor pre par meseci i prezadovoljan sam. Naravno novo neotpakovano dobijas.

Vrh