• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Pomoć

NemanjaRadicevic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
05.04.2023.
Poruka
47
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 10400F
Motherboard:
B560M PRO VDH WIFI
RAM:
Fury Beast 32gb (4x8) 3200mhz
VGA & cooler:
Sapphire pulse RX 6700 XT
Display:
Dell S2522HG
HDD:
SSD: KINGSTON 1TB NV2 M.2 PCIe M.2 2280 SNV2S/1000G
Sound:
Fantech GS202 Sonar + Logitech G Pro X
Case:
METROPOLIS PRO
PSU:
COOLERMASTER MWE White V2 700W
Mice & keyboard:
Fantech ZEUS X5S + Jetion JT-DKB010
Internet:
A1 25/10
OS & Browser:
Windows 10 Pro
Treba mi braćo pomoć oko povezivanja ventilatora na kontroler. Naime skoro sam uzeo 4 venta (freeze a305) i hladnjak (arctic i35 argb) ali nastala su dva problema.. Prvi je taj što na mom kućištu (ms v705) fabrički kontroler može da primi samo 3 venta a ja ih imam 5, tako da sam morao da uzmem još jedan kontroler (ms impero p500). Drugi problem je taj što ja nigde na matičnoj kao ni na ovom fabričkom kontroleru na kućištu nisam našao mesto gde bih trebao da ubodem kabl za rgb od hladnjaka (7 slika) ali koliko sam primetio na ovom p500 kontroleru ima taj kabl (3 slika) tako da bih valjda tu trebao da povežem taj kabl od hladnjaka. E sada da ja ne bih spržio matičnu ili ventove treba mi vaša pomoć da mi objasnite koje kablove bih trebao da povežem i gde?
Takođe me zanima da li je bolja opcija da mi 3 venta budu idalje na ovom fabričkom kontroleru ili i njih da prebacim na ovaj drugi pa da ih bude 5 na jednom uključujući i rgb od hladnjaka (da napomenem samo da od ova 5 venta jedan ne radi, odnosno radi mu samo rgb ali on ovako ne, ostavio sam ga tu čisto eto radi estetike).
Ono što sam ja lično mislio da uradim je da samo ovaj sata kabl i ovaj kabl sa treće slike desno od kontrolera da povežem sa kompom i hladnjakom i da na taj nov kontroler prebacim i ona 3 pošto svakako jedan od njih ne radi tako da će da ih bude 4, a one ostale kablove valjda ne bih morao da povezujem jer ipak imam onaj daljinac (zadnja slika).
*od prve do pete zaključno sa devetom slikom su kontroler, daljinac i kablovi koji su došli sa njima
*šesta slika je jedini kabl od ovih ventova
*sedma je drugi kabl od hladnjaka (onaj prvi od 4 pina sam ubo u cpu fan na matičnoj)
*osma slika je fabrički kontroler od kućišta
 

Prilozi

Vrh