Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Vadio sam mreznu karticu iz kompjutera dok je radio. I dok sam vadio vidio sam varnicu i kompjuter se ugasio.
Da li sam sprzio maticnu ili je nesto drugo u pitanju?
Pocetnicka greska. Platio si skolu, nadam se da nije previse skupo placena. Ja ne vadim ni RCA iz zvucne dok mi nisu ugaseni racunar i pojacalo.
Osnovno pravilo je pre svakog zahvata na racunaru
1. Ugasis napajanje pozadi (ukoliko napajanje poseduje prekidac)
2. Izvadis naponski kabli iz napajanja
3. Pritisnes POWER button da isisas svu struju koja je ostala u sistemu
4. Koristis antistaticku narukvicu ili jeftinija varijanta prislonis obe ruke na kuciste da izvuces iz sebe elektricitet
Prilikom servisiranja IZBEGAVATI nosenje pamucnih majci i ostale garderobe
99,9% si sprzio nesto cim je sevnula varnica, to je tako jasno. Pitanje je samo sta je zveknulo. Verovatno maticna. Koja je maticna u pitanju?
Pa vidi brate to bi bilo najbolje. Da mi neka radi oko racunara a ja samo da dajem smernice i uzivam u pogledu
p.s. ne bih uopste gledao u racunar
A ona pita pa jel ovde treba da udje a ja vicem tu duso tu a i ne gledam u racunar, pa nece ma sta nece sreco pa nece udje a pa to je osmopinac a ti guras u pogresnu rupu
Ne volim da pise u temama gde ne mogu da pomognem but I just had to :
Pazi, ako je high end masina, vise ti se isplati da gledas u racunar dok se spaja a ovo para sto nisi dao na zamenu spaljenih komponenti da iskoristis na korisniji nacin