gx-x
Display Guru
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 7.700
- Rezultat reagovanja
- 2.341
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Na AMD (to je do njegovog mem. ctrl.) SVE memorije po defaultu rade na 1T covece... eh... Jos na Zen 2+ mem controler i poslednji updejti biosa, radi cak i hyperX predator na njima, na 1T naravno, default direkt iz XMP-a koji mu kaze jok, 2T mora, AMD kaze, pst! 1T i to radi. Brutalno su sad to izveli.Isprobavao i E die i B die na jednim i drugim pločama. B die A0 i A2 revizije čipova. Na Z490 ne možeš 1T da dobiješ ni na kom B die ramu(ni na Apex XII koja je najbolja ploča za treniranje rama) , dok na AMD bez problema.
Ako je negde rekla kazala, onda je to kod tebe, jer si ti video, a ja lično probao. A OC mi je svakako uža specijalnost, pa znam šta pričam.
Sent from my MI 9T using Tapatalk
I to sto pricas sad ja razumem, ali razumem i gde to pripada, a to nije ovde, ovi ljudi ne klokuju maltene nista (AMD ljudi) vec pitaju koja memorija radi sa X plocom. Hocu da kazem da to ovde nije argument jer ovde to maltene nikog ne interesuje. DObici od toga u relanom radu i gejmingu su maltene nevidljivi osim ako ne vrtis bas test i meris stvari, al to je tvoje igranje, ne igranje koje masa radi, upali igru i igra....
Ja sam inace mislio da ti nisi uspeo ni neki 10600K da dignes na 4.5GHz na z490 plocama, sto meni, probao ne probao , deluje da moze biti samo do procesora jer to je nista frekvencija. Ako nisi uspevao 5GHz, e to vec nije za ovde, jer to je vec debeo oc za vijanje rezultata, vec sam objasnio.
Idu ryzeni 3600 na 4.6GHz lako, kolko ih vidis overklokovanih ovde?
I zato opet, skroz drugi svet kolega, nije ovo oc forum...