Sasa1991
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 13.09.2018.
- Poruka
- 182
- Rezultat reagovanja
- 8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 2600
Motherboard:
Asus Strix B450 F-Gaming
RAM:
Geil Evo 2x8GB 3000Mhz
VGA & cooler:
Asus Strix RX480
Display:
LG 27MP59-G
HDD:
SSD kingston 120GB Seagate 500GB
OS & Browser:
Windows 10 64bit
Pozdrav svima, imam veliki problem sa racunarom,probacu sto bolje da vam izlozim sve. Imam Asus Strix B450 F Gaming plocu, Asus Strix RX 480 graficku, 2x4gb 3200mhz i ryzen 5 3600 koji je radio na ovoj ploci i sa ovim komponentima, naravno odradio se update bios kako bi procesor mogao da radi, sve je bilo super nekih nedelju dana, onda se prvi put desilo da racunar nije hteo da se upali, iz cista mira... Prvo sto mi je palo na pamet je da iskljucim-ukljucim produzni kabal i hvala bogu to je dalo rezultata, racunar se upalio. Da bih posle par dana prodao ryzen 5 3600 i uzeo ryzen 5 2600 (razlog nije bitan) dosao sam kuci, lepo stavio procesor ali racunar nije hteo da se upali... Posle toga sam izvadio bateriju sa ploce, vratio je na mesto posle par sekundi i racunar se upalio, mislio sam da je drama zavrsena, ali kada sam povezao racunar sa monitorom, nije bacao sliku... Par puta sam ga resetovao, isto se desavalo... Na ploci gore se upalila crvena lampica koja pokazuje da CPU nesto ne valja. Odneo sam racunar u servis, gde je jos uvek... Rekli su mi da su nekako upalili racunar tj da je digao sistem jedno 3x i kada su hteli jos par puta da pokusaju da ga upale, da bi bili sigurni da je sve u redu, posle toga opet nije zeleo da digne sistem. Danas npr opet se upalio, podigao je sistem i kada bi ga resetovali, opet bi se slika izgubila... Cackali su nesto oko rama, menjali slotove, ostave samo jedan stap od rama i nekako pokaze sliku tj digne sistem, posle kada ga resetuju opet nista... Zna li neko u cemu je problem? Da li je maticna pobrkala lonce? Da li je mozda do graficke, procesora ili rama? Pomoc bi mi bila dragocena... Ja sam kod kuce izvadio oba stapa-rama i stavio 2x4 Geil Evo Forza, opet nije zeleo da digne sistem...
Posto je ryzen 5 2600 kupljen preko Kp-a i mislio sam da je problem u procesoru, prodavac mi se kune da je procesor ispravan i da dodjem kod njega da peobamo na njegovom racunaru, on ima nekog drugara koji je ovo izjavio, kada mu je covek ispricao kakav problem imam. Da li je mozda u pravu? Da li bi to trebalo da se uradi, kako bi se racunar vratio u normalu da tako kazem.
Posto je ryzen 5 2600 kupljen preko Kp-a i mislio sam da je problem u procesoru, prodavac mi se kune da je procesor ispravan i da dodjem kod njega da peobamo na njegovom racunaru, on ima nekog drugara koji je ovo izjavio, kada mu je covek ispricao kakav problem imam. Da li je mozda u pravu? Da li bi to trebalo da se uradi, kako bi se racunar vratio u normalu da tako kazem.
Prilozi
-
375,4 KB Pregleda: 153
Poslednja izmena: