dubaRA7
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 22.04.2017.
- Poruka
- 114
- Rezultat reagovanja
- 24
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i5 7400
Motherboard:
MSI B250M PRO-VD
RAM:
Team Group Elite 8GB DDR4 2133mhz
VGA & cooler:
Gigabyte 1050ti OC LP
Display:
lg 24mp58vq-p
HDD:
WD Blue 1TB 7200rpm Samsung EVO 860 250 gb
Case:
ms industrial phoenix II
PSU:
lc power 600
Pozdrav drugari, Kada udjem u task manager(tab performance) brzina procesora nikad nije stabilna odnosno kada je mali "cpu utlization" tipa manje od 10% ili 5% meni se brzina smanji čak do 0.9 ghz, kada je veći cpu utilization ide do 3.45ghz pa me zanima šta se to dogodilo, žašto se to dešava i kako mogu da popravim, jer ranije nikada nisam imao problem sa ovim tj. brzina ja uvek bila 3.00ghz i eventualno pri jačem radu upalio bi se turbo boost na 3.5ghz i to je to. Inače u oba slučaja bio je uključen balanced power mode, kada stavim high performance brzina procesora šeta izmedju 3,30-3,45ghz.
Temperature procesora su ok, ima stok kuler, na idlu je oko 35, u gamingu izmedju 50 i 60 stepeni.
Procesor je i5 7400, konfiguracija je stara 4 meseca, inače ja nisam koristio ovaj računar u poslednjih mesec dana i danas upalim kompjuter, udjem u igru, dobijem obaveštenje ( reduced cpu power detected) zatim odem u task manager i vidim problem.
Ako treba još neka informacija javite.
Screenshot Screenshot Screenshot
Temperature procesora su ok, ima stok kuler, na idlu je oko 35, u gamingu izmedju 50 i 60 stepeni.
Procesor je i5 7400, konfiguracija je stara 4 meseca, inače ja nisam koristio ovaj računar u poslednjih mesec dana i danas upalim kompjuter, udjem u igru, dobijem obaveštenje ( reduced cpu power detected) zatim odem u task manager i vidim problem.
Ako treba još neka informacija javite.
Screenshot Screenshot Screenshot