Ok, a jel moraju da budu ujednacene latencije?pa ruchno treba da namestish te sublatence jer nisu sve "iste" a na auto ako budesh stavio ne znam kako ce to izgledati... moze CAR da se javi on je uzeo Mushkin...
12979 dinara kosta taj Patriot
Ista prica k'o sa tobom i tih 1600/CL7, druze moj - nisam ni poceo da se igram sa Mushkin-ima... drzim na CL9 k'o mutav, CL8 nece na prvu loptu, treba da cackam napone ko zna cega sve ne, pa zasad i ne dirampa ruchno treba da namestish te sublatence jer nisu sve "iste" a na auto ako budesh stavio ne znam kako ce to izgledati... moze CAR da se javi on je uzeo Mushkin...
Znaci da batalim kompjutere i sav pc hardwareAko se CAR smorio od tih igrarija, Sveto znash shta ti je chiniti onda
Smorio sam se jos pre cirka 5-6 godina - kako sam presao na prokletog Intela, pa mi nije islo od samog starta kao sa AMD-om svojevremeno... a usput i spalih ponesto, pa sam morao dodatno da zavlacim ruku u dzepAko se CAR smorio od tih igrarija, Sveto znash shta ti je chiniti onda
UD5 je (bas) probirljiva po pitanju memorije - ne znam iz kog razloga meni je taj blackline proradio iz prve na nominalnim vrednostima. A mozda te zeza i zestoko OC-ovan CPU - mem ctrl na njemu ?Ista prica k'o sa tobom i tih 1600/CL7, druze moj - nisam ni poceo da se igram sa Mushkin-ima... drzim na CL9 k'o mutav, CL8 nece na prvu loptu, treba da cackam napone ko zna cega sve ne, pa zasad i ne diram
cuj, otidji na Mushkin forum i postavi pitanje, ja sam uvek dobijao ODLICNE savete od njihovih techia koji prate forum nevidjeno dobro.Uzeh ja Mushkin Blackline 2x2GB kit deklarisan na 7-10-10-24 1600MHz 1.65V, ali na tom podeshavanju nece da pali, probao sam i sa 1.7 naponom ali ni da mrdne. Cim spustim CL na 8 pali bez ikakvih problema i prolazi testove.
Neki max shto sam na brzinu izuvkao iz nje je 1864MHz 8-11-11-26 @ 1.8V
Mene zanima koje tajminge da probam da navuchem na 1600MHz?
Pa nije meni fora da navuchem fabrichke tajminge, ja bi voleo da radi na tim tajmingzima bez navlachenjaTo što se ne pali mašina sa tim tajminzima ne znači da neće da radi!
Probaj sa nemim programom iz Win-a da menjaš tajminge.
Ok, hvala za info videcu da postavim tamo pitanjecuj, otidji na Mushkin forum i postavi pitanje, ja sam uvek dobijao ODLICNE savete od njihovih techia koji prate forum nevidjeno dobro.
Vidiš, ja sam imao skroz drugačije iskustvo, čak mi je mod / admin (mrzi me sada da tražim pass) rekao da ne postavljam takva pitanja!cuj, otidji na Mushkin forum i postavi pitanje, ja sam uvek dobijao ODLICNE savete od njihovih techia koji prate forum nevidjeno dobro.
Eh bre, pa valjda ti je bitno kako memorija radi u Win-u?Pa nije meni fora da navuchem fabrichke tajminge, ja bi voleo da radi na tim tajmingzima bez navlachenja
Moguce, znam da i to igra ulogu, probao sam da idem 7-12-12-29 i nece da pali. Sad je drzim 8-9-8-20 i to je koliko vidim stabilno (linix se vrti trenutno). Shto se ovog drugog tiche, ovo je mnogo lakshe reci nego uraditi Ja za sad znam da u Somboru ima (sigurno) dve i5 mashine, ali vlasnike dotichnih ne poznajemMoguce da ti je problem do memorijskog kontrolera u procesoru a ne do memorije. U svakom slucaju probaj memoriju i na nekoj i5-i7 platformi.
Jep I ja sam juche skinuo novioo pa ja ni ne pogledah.. CPU-z posle 1.52.2 je izbacio i 1.53 a 1.54 je sad aktuelan
Mislio sam i ja da nije mozda do toga... mada, meni je masina tada bila na nekih ~4GHz, malo gore, malo dole (testirao u LinX-u tada, a to nikako ne mogu na ovih 4.4GHz, zapalicu kucu , vec 4.2 giga plafon; a dodatno sam jos smanjivao klok, cisto da eliminisem i tu cinjenicu, da me nesto procesor ne koci)... i to je sve pri BCLK-u od 210MHz, nije ni to bas zanemarljiv podatak, pogotovo sto je plafon za ovu plocu vec tu negde, koji korak iznad.UD5 je (bas) probirljiva po pitanju memorije - ne znam iz kog razloga meni je taj blackline proradio iz prve na nominalnim vrednostima. A mozda te zeza i zestoko OC-ovan CPU - mem ctrl na njemu ?