alexander996
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 20.06.2019.
- Poruka
- 8
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Pozdrav svima! Potrebna mi je pomoć oko odabira laptopa i pojašnjenje nekih stvari. Naime, potreban mi je novi laptop za fakultet jer je trenutni gotov, a koristio bi se za autocad, photoshop, programiranje, surf, filmove.. Pročitao sam mnoštvo stvari na ovu temu i ono što sam pokupio kao bitno preneo liku koji bi trebalo da mi pomogne pri kupovini. E sad ono što sam ja naveo pod jako bitno je aluminijumsko kucište, ssd (512gb ili 240 ali da može da se doda i hdd po potrebi), odvojena grafika i jači procesor tipa i5 8gen odnosno ryzen 5 (jer se oni nalaze u cenovnom rangu koji mi odgovara, oko 70-80k). Na sve ovo što sam ja preneo tom liku, on mi je rekao da se alu kućište brže greje od plastičnog i da mi je posebna grafika nepotrebna i da je to bacanje para jer su laptopovi u ovom cenovnom rangu podjednako dobri i sa integrisanom i sa posebnom jer proizvodjači to tako prave. Fazon jačina odvojene i one integrisane na procesoru je u većini slučajeva ista kao kod nekih malo boljih procesora samo sa integrisanom. Molio bih bilo koga ko se razume u ovo da mi pomogne i objasni foru sa kućištem i tom grafikom jer meni ništa nije jasno više.