• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Pomoć oko odabira laptopa i integrisane ili odvojene grafike???

alexander996

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.06.2019.
Poruka
8
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav svima! Potrebna mi je pomoć oko odabira laptopa i pojašnjenje nekih stvari. Naime, potreban mi je novi laptop za fakultet jer je trenutni gotov, a koristio bi se za autocad, photoshop, programiranje, surf, filmove.. Pročitao sam mnoštvo stvari na ovu temu i ono što sam pokupio kao bitno preneo liku koji bi trebalo da mi pomogne pri kupovini. E sad ono što sam ja naveo pod jako bitno je aluminijumsko kucište, ssd (512gb ili 240 ali da može da se doda i hdd po potrebi), odvojena grafika i jači procesor tipa i5 8gen odnosno ryzen 5 (jer se oni nalaze u cenovnom rangu koji mi odgovara, oko 70-80k). Na sve ovo što sam ja preneo tom liku, on mi je rekao da se alu kućište brže greje od plastičnog i da mi je posebna grafika nepotrebna i da je to bacanje para jer su laptopovi u ovom cenovnom rangu podjednako dobri i sa integrisanom i sa posebnom jer proizvodjači to tako prave. Fazon jačina odvojene i one integrisane na procesoru je u većini slučajeva ista kao kod nekih malo boljih procesora samo sa integrisanom. Molio bih bilo koga ko se razume u ovo da mi pomogne i objasni foru sa kućištem i tom grafikom jer meni ništa nije jasno više. :D

Pakito

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2009.
Poruka
1.476
Rezultat reagovanja
237
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
ACER ASPIRE V5 531G
CPU & cooler:
Intel Core i5 8400 + LC-CC-120
Motherboard:
Asus Z370 Prime
RAM:
32GB DDR4 3200Mhz G.Skill Trident Z b/w
VGA & cooler:
EVGA GTX 970 SC
Display:
2x LG 25UM58
HDD:
120 Samung Evo 840 + 3TB Toshiba P300
Sound:
2.1 white waterdance speakers
Case:
NZXT Phantom 410 white
PSU:
Corsair tx650w
Optical drives:
Asus sdrw-08d2s extern
Mice & keyboard:
Fantech K611 / Logitech MX510 Hero Legendary
Internet:
sbb - 100mbit
OS & Browser:
Win 10 PRO
Other:
Redmi Note 7
Alu kuciste brze odvodi toplotu. Medjutim tesko je za te finansije naci bas alu kuciste, vise je moguce naci imitaciju. Core i5 ili core i7 procesor, su neophodni za rad u autocadu koji vise ram i procesor trosi nego grafiku. za pocetne modele je dovoljno i integrisana, ali ako se radi sa zahtevnim 3d modleiam kasnije, posebna grafika je neophodna poput geforce mx150. To je ako se uzme u obzir autocad. Takodje dosta zavisi i od verzije programa koja se koristi.

Vrh