Fearl3ss
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 13.08.2015.
- Poruka
- 2.779
- Rezultat reagovanja
- 386
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
99tb + m2 nvme generation 10
Case:
NZXT RGB LGBT boje, full custom loop water no leak
PSU:
10000w gold 99% +
Znam za to od relativno skoro - kada sam češljao reddit na tu temu, ali ovo su podaci sa nekog zvaničnog testiranja tj IT stranice, nije sa jutjuba, merili su potrošnju bez i sa undervolta. Mogu linkovati ako hoćeš.. RX6800 je u pitanju, spuštena je na 180w, kod RX6800XT verujem da može da se spusti na 220W kao što sam napisao.. dok zadržavaš bazni klok ili približno, bez gubitka perfomansi.Ti znas da AMD ne prijavljuje potrosnju cele karte vec samo GPU chip-a? Ne racuna VRAM uopste. Dakle najvece citanje ces dobiti iz ASIC senzora ili kako a vec nazovu na kojoj genraciji. Tako da ono...nije kao na nVidiji total board power usage. Ne pisem ovo da se raspravljam vec zato sto mnogi i ne znaju. Dakle to sto pise + vram za koji ne pise potrosnja, a nije da ne trosi nista. Zasto to AMD krije, ne bih znao.
Pored toga, imas 75W iz PCIE slota sa ploce i na to 2x150W iz dva 8pinca. Teoretski moze da povuce 375W. Ne kazem da hoce.
AMD RX 6800 Overclocking and Undervolting - from over 240 watts to under 180 watts, it’s all there | igor´sLAB
The overclocking limit of the Radeon RX 6800 XT isn’t particularly large, so the cheaper RX 6800 already looks much more interesting. But you won’t be able to pull out any trees here either…
www.igorslab.de
Poslednja izmena: