Poz,
Potreban mi je savet za kupovinu novih delova za PC. Nisam godinama pratio tržište hardvera, pa mi trebaju smernice za trenutno stanje na tržištu.
Gledao sam postojeće teme i imam neku okvirnu sliku, ali bolje da pitam
Trenutna (pra)stara konfiguracija:
Ryzen 5 1400 CPU
Zotac GTX 1050 OC 2GB GPU
MB - Gigabyte B450M DS3H
CPU kuler - LC PowerCosmo Cool LC-CC-12
Napajanje - LC Power LC600H-12 600W
SSD - Kingston KC600 512GB
RAM - Kingston HyperX Fury 8 (4x2) 3200MHz
BUDŽET je nekih 70-80k din (što manje to bolje, nisam ja neki gejmer, za surfovanje YouTube i Twitch mi je dovoljno i ovo što trenutno imam, ali novije igre ne mogu da pokrećem jer traže bar 4GB VRAM-a). Pa imajte to na umu
Komp bi uglavnom bio za "gejming" + multitasking (milion tabova + youtube + twitch + koznaštajoš istovremeno
). Od igara uglavnom igram MMORPG (ESO, GW2 i slično) poneku MOBU i single player RPG. Ništa spektakularno. Uglavnom isključujem spec. efekte, travu i takve gkuposti jer me to nervira u igrama.
S aktuelnom konfiguracijom ne mogu da pokrećem novije MMORPG (razumljivo, samo 2GB GPU), kontam da bi 8GB VRAM-a bilo dosta za ono što meni treba.
Voleo bih ako bi konfa mogla da pokreće Elder Scrolls VI, ako izađe (ikad) u narednih 5 godina
Zadržao bih SSD iz stare konfe, verovatno CPU kuler i ne znam da li još nešto (memorija?)
Ako postojeća konfa može da se nadogradi za to što meni treba i to mi je ok.
Help
Potreban mi je savet za kupovinu novih delova za PC. Nisam godinama pratio tržište hardvera, pa mi trebaju smernice za trenutno stanje na tržištu.
Gledao sam postojeće teme i imam neku okvirnu sliku, ali bolje da pitam
Trenutna (pra)stara konfiguracija:
Ryzen 5 1400 CPU
Zotac GTX 1050 OC 2GB GPU
MB - Gigabyte B450M DS3H
CPU kuler - LC PowerCosmo Cool LC-CC-12
Napajanje - LC Power LC600H-12 600W
SSD - Kingston KC600 512GB
RAM - Kingston HyperX Fury 8 (4x2) 3200MHz
BUDŽET je nekih 70-80k din (što manje to bolje, nisam ja neki gejmer, za surfovanje YouTube i Twitch mi je dovoljno i ovo što trenutno imam, ali novije igre ne mogu da pokrećem jer traže bar 4GB VRAM-a). Pa imajte to na umu

Komp bi uglavnom bio za "gejming" + multitasking (milion tabova + youtube + twitch + koznaštajoš istovremeno
S aktuelnom konfiguracijom ne mogu da pokrećem novije MMORPG (razumljivo, samo 2GB GPU), kontam da bi 8GB VRAM-a bilo dosta za ono što meni treba.
Voleo bih ako bi konfa mogla da pokreće Elder Scrolls VI, ako izađe (ikad) u narednih 5 godina
Zadržao bih SSD iz stare konfe, verovatno CPU kuler i ne znam da li još nešto (memorija?)
Ako postojeća konfa može da se nadogradi za to što meni treba i to mi je ok.
Help