• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

PLAY! ZINE 102 – MART 2017

Sawovsky

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.02.2017.
Poruka
10
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Februar, mala bara puna krokodila, bar što se tiče sveta video igara. Početak godine svakako su obeležile dve velike PlayStation 4 ekskluzive: Nioh, o kome ste imali prilike da čitate u prethodnom broju našeg časopisa, i Horizon: Zero Dawn.

Horizon: Zero Dawn možda tehnički i nije najbolja igra koju smo imali prilike da igramo u februaru, ali nas je lepota i veličanstvenost njenog sveta toliko oduševila, da smo jednostavno morali da se odlučimo da će upravo ona biti igra meseca. To ne znači da nije imala i jaku konkurenciju.

UbiSoft nas je još jednom oduševio njihovim sjajnim konceptom kvalitetnog multiplejera i oprobanog recepta koji smo već imali prilike da vidimo sa Rainbow Six Siege. Govorimo naravno o For Honor. I pored brojnih problema tehničke prirode sa kojima se igra trenutno još uvek nosi, nema sumnje da ako UbiSoft pametno odigra i shvati da treba da uloži u ovaj naslov, da ćemo pred nama imati jednu sjajnu timsku tabačinu koja može prerasti u punokrvni esport. Pre toga, UbiSoft mora da poradi na stabilnosti, mečmejkingu, serverima i… pa svemu ostalom što nije sama igra. Francuzi, ako nas čujete, nemojte da upropastite ovu sjajnu igru lošim odlukama kao što su p2p serveri.

I dok Sony razbija sa PS4 ekskluzivama, Microsoft tone sve dublje i dublje kada je kvalitet naslova na njihovoj konzoli u pitanju. U prilog tome, u ovom broju možete čitati specijal posvećen istoriji katastrofalne politike koju je ovaj IT gigant vodio prema studijima koji rade na igrama za njih i koji je doveo do gašenja mnogih. Dok nestrpljivo čekamo Tekken 7, u ovom broju smo vam pisali o maloj istoriji serijala, sa posebnim osvrtom na Tekken 3, koji ove godine slavi svoj 20. rođendan.

Na kraju, ali svakako ne na poslednjem mestu, donosimo recenziju za Torment: Tides of Numenera, tim pre nego što smo zatvorili ovaj broj časopisa. Drugi veliki Kickstarter naslov iz inXile u koga su uprte oči miliona ljubitelja cRPG igara jer su očekivanja velika – ipak je u pitanju duhovni nastavak jednog od najboljih RPG-a svih vremena – Planescape: Torment. Da li je ispunio ta očekivanja?

O tome, i o još mnogo čemu, pročitajte na stranicama 102. broja časopisa Play!Zine, koje možete preuzeti besplatno na sledećem linku: PLAY! Zine 102 – Mart 2017

 
Vrh