• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Phanteks Enthoo Mini XL

Bor1s

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
10.03.2014.
Poruka
1.276
Rezultat reagovanja
67
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 4770K / NZXT Kraken X62
Motherboard:
ASUS Maximus VII Ranger
RAM:
16GB (2x8GB) 2400MHz HyperX Beast
VGA & cooler:
Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming
Display:
Dell UP2716D 27''
HDD:
Samsung 850 Evo 250GB / Samsung 850 Evo 500GB / WD Green 2TB
Sound:
ROG SupremeFX / Objective2 AMP+DAC / AKG K612 Pro / Beyerdynamic DT880 600 Ohm Edition
Case:
Fractal Design Define R5
PSU:
SeaSonic X-850 850W
Optical drives:
Asus neki
Mice & keyboard:
CM Storm Quickfire Ultimate / Logitech G400s
Internet:
Optika 30 Mbit/s
OS & Browser:
Win 8.1 Pro / Chrome
Zombi, evo ga, stigao na review kod KitGuru-a. 150 funti. :(

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Hvala na brzom linkovanju, sad ce to da se gleda. :D Pogodio sam NDA. :D Sad gledanje pa kasnije iznosim misljenje. Ovako na prvu loptu mogu samo reci da je ta cena vise nego bezobrazna. Msm bukvalno da sam upoznao celo kuciste jos ranije, i nema sanse da to vredi 150 funti(sto je oko 190 evra) po onom sto sam video.
Sad gledanje konacno! :cool:

5rovic

PCAXE Member
Učlanjen(a)
24.10.2014.
Poruka
653
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7-4790k @ 4.8GHZ & Phanteks PH-TC12DX
Motherboard:
MSI Z97 MPOWER
RAM:
2 x 4GB Corsair Vengeance 1866MHz CL9
VGA & cooler:
ASUS R9 280X TOP @ 1200MHZ
Display:
Samsung 1920x1080, 60Hz
HDD:
Western Digital Green 2TB
Sound:
Integrale
Case:
Phanteks Enthoo Pro (black windowed)
PSU:
Seasonic M12-620W 80+ Bronze
Internet:
10down, 2up
OS & Browser:
Windows 8.1 Pro 64bit & Google Chrome
Other:
Apple iPhone 5S 64gb
Odlicno je kuciste to stoji...ima bas dosta mogucnosti

Ne vredi 190e realno, imam utisak da phanteks hoce da stekne premium status medju proizvodjacima...zadnja dva kucista (enthoo evolv i ovaj mini xl) drze cenu dobro...Barem ne stede na kvalitetu kao neki...

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Ustvari kad pogledas sta konkurencija nudi, Evolv vredi tu lovu i sigurno vredi vise od svih njih. Phanteks sigurno nije neko ko sebi tripuje da su premium proizvodjac jer to i jesu, ako neka kompanija to sebi tripuje a fusari sa kvalitetom onda je to svakako Corsair.
Umoran sam sad i smor mi da pisem, videcu da sutra detaljnije napisem sta mislim o Mini XL. A pre toga bi bilo dobro da vidim i procitam jos koji review.
Ja ne kazem da je taj covek koji radi za Kitguru totalna nubara ali sam prasnuo od smeha par puta na neke njegove komentare i na to kako izgovara ASUS. :d

Poslednja izmena:

Bor1s

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
10.03.2014.
Poruka
1.276
Rezultat reagovanja
67
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS Maximus VII Ranger
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell UP2716D 27''
HDD:
Sound:
ROG SupremeFX / Objective2 AMP+DAC / AKG K612 Pro / Beyerdynamic DT880 600 Ohm Edition
Case:
Fractal Design Define R5
PSU:
SeaSonic X-850 850W
Optical drives:
Asus neki
Mice & keyboard:
Internet:
Optika 30 Mbit/s
OS & Browser:
Win 8.1 Pro / Chrome
Ustvari kad pogledas sta konkurencija nudi, Evolv vredi tu lovu i sigurno vredi vise od svih njih. Phanteks sigurno nije neko ko sebi tripuje da su premium proizvodjac jer to i jesu, ako neka kompanija to sebi tripuje a fusari sa kvalitetom onda je to svakako Corsair.
Umoran sam sad i smor mi da pisem, videcu da sutra detaljnije napisem sta mislim o Mini XL. A pre toga bi bilo dobro da vidim i procitam jos koji review.
Ja ne kazem da je taj covek koji radi za Kitguru totalna nubara ali sam prasnuo od smeha par puta na neke njegove komentare i na to kako izguvara ASUS. :d
Slazem se da Phanteks jeste premium proizvodjac, iako se ne bavi odavno proizvodnjom kucista....Sve dosad sto su napravili im je vrhunsko i za razliku od Corsaira i slicnih, ne uvaljuju "plastikanere" po premijum cijenama.
A ovaj lik sto je radio recenziju je previse puta izjavio kako mu "nije jasno" sta je Phanteks htio sa ovim kucistem...Ili kako mu je dao plus za kvalitet izrade a onda ga popljuvao sto je tesko. Kuciste je predvidjeno za dual-sistem, nece ga praviti od kartona i alu-folije. :d
Mada ga moram pohvaliti za kritiku za mjesto na dnu za SFX napajanje koje bi kao trebalo da napaja sistem na vrhu. To je stvarno glupost.
Vidjecemo sta ce ostali reci, na celu sa ekipom sa ModZoo-a.

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
To za tezinu kucista mi je bila jedna od najjacih fora. :d Debeo celik=kvalitet bez uvijanja i tezina. Tad sam se zapitao ko mu dade da radi to sto radi. Nije jedini reviewer koji cesto zamera to, ima ih jos gomila medju kojima su najvece legende oni sa techpowerup-a. :d Zale se kad je neko kuciste kao tenk tesko... Ali zato su za svako Corsair i novije jeftinije Bitfenix smece pisali "ekselent konstraksn end bild kvaliti".:rotf:

Fallen

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
30.08.2011.
Poruka
2.884
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
guru3d je jos smesniji, prepisu dimenzije sa zvanicnog sajta proizvodjaca, ni ne trude se da provere da li je to stvarno tako.

Atila ih je pokidao sa svojim recenzijama kucista ako cemo realno.

Za Phanteks, sve to lepo izgleda ovako na "malim ekranima", a video sam fotke Phanteksa koje je stiglo za odredjen sajt i zavrsna obrada je bila katastrofa. Ne znam da li je "felericno" out of the box al' ono je horor.

Bor1s

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
10.03.2014.
Poruka
1.276
Rezultat reagovanja
67
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS Maximus VII Ranger
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell UP2716D 27''
HDD:
Sound:
Case:
Fractal Design Define R5
PSU:
SeaSonic X-850 850W
Optical drives:
Asus neki
Mice & keyboard:
Internet:
Optika 30 Mbit/s
OS & Browser:
Win 8.1 Pro / Chrome
Atila (a i ostali na ovom sajtu) rade odlicne recenzije, zato i nas vecina "visi" ovdje ;), ali nazalost Phanteks kucista na ovom trzistu je nemoguce uloviti za kupovinu/recenziju, pa smo primorani slusati ovakve likove kojima "nista nije jasno"...A za to felericno kuciste, desava se svima, ni oni nisu imuni na greske.

p.s. Cini mi se da se ovo kuciste nece proslaviti, ne zbog kvaliteta vec zbog potraznje za ovakvim proizvodima.

5rovic

PCAXE Member
Učlanjen(a)
24.10.2014.
Poruka
653
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7-4790k @ 4.8GHZ & Phanteks PH-TC12DX
Motherboard:
MSI Z97 MPOWER
RAM:
2 x 4GB Corsair Vengeance 1866MHz CL9
VGA & cooler:
ASUS R9 280X TOP @ 1200MHZ
Display:
Samsung 1920x1080, 60Hz
HDD:
Western Digital Green 2TB
Sound:
Integrale
Case:
Phanteks Enthoo Pro (black windowed)
PSU:
Seasonic M12-620W 80+ Bronze
Internet:
10down, 2up
OS & Browser:
Windows 8.1 Pro 64bit & Google Chrome
Other:
Apple iPhone 5S 64gb
guru3d je jos smesniji, prepisu dimenzije sa zvanicnog sajta proizvodjaca, ni ne trude se da provere da li je to stvarno tako.

Atila ih je pokidao sa svojim recenzijama kucista ako cemo realno.

Za Phanteks, sve to lepo izgleda ovako na "malim ekranima", a video sam fotke Phanteksa koje je stiglo za odredjen sajt i zavrsna obrada je bila katastrofa. Ne znam da li je "felericno" out of the box al' ono je horor.
Izgleda odlicno i uzivo. kada salju za sajtove salju pre-production samples...zato se desavaju ti propusti...kada ga puste u prodaju to je mnogo redje

Fallen

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
30.08.2011.
Poruka
2.884
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
^

Kuciste je naruceno iz radnje, nije sample. ;)

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Drive bay je izuzetno ruzan...

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
A? O.o
Kako treba da izgleda po tebi drive bay?

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Po meni, danasnja kucista ne bi trebala da imaju drive bay :) Ili elegantno samo uspravan prorez za taj tip disk citaca.

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Msm da mozes da ga skines...
Na ostalim Phanteks kucistima mozes pa vrv i na Mini XL.
Ja se slazem donekle. Moguce da ne gledas siru sliku. Sta ako nekom oce rezervoar ili rezervoar+ pumpa kombo u optickoj bazi? To je veoma popularno vec godinama i mnoge konmpanije prave to. Sta ako neko oce fan kontroler ili nesto slicno?
Ja kad vidim da kucista imaju opticke baze ja razmisljam odma ovako npr-aha, moz radijator tu i tu, pa lepo staviti rezerviar sa pumpom tu, ako kuciste nema fan hub staviti i fan kontroler ispod toga, pa ako se zbog vodenog mora resiti kaveza za hard diskove ajde da preko adaptera stavim hdd u odd bay, i tako...
Naravno misljenja sam da uvek treba ostaviti opciju da se skine odd bay za one koji zele vise prostora za radijatore napred.

Poslednja izmena:

Bor1s

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
10.03.2014.
Poruka
1.276
Rezultat reagovanja
67
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS Maximus VII Ranger
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Dell UP2716D 27''
HDD:
Sound:
Case:
Fractal Design Define R5
PSU:
SeaSonic X-850 850W
Optical drives:
Asus neki
Mice & keyboard:
Internet:
Optika 30 Mbit/s
OS & Browser:
Win 8.1 Pro / Chrome

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Toliko o tome sto smo pricali da je Phanteks premium brend... Prozor se prelako grebe. Katastrofalno su to odradili. Za sve ostalo im svaka cast ali prozor se nikako ne moze oprostiti.
Btw, iz nekog razloga opet Ameri imaju najbolju cenu za kuciste... Pa bas lepo od Evropskog brenda da radi to.
@Warmaster, eto ti potvrde u review-u koji je boris okacio da se moze skinuti 5,25 inca drive bay ali kapiram da tebi to nista ne znaci posto i dalje ostaju te 3 maske napred.
Omfg pa dal je ovom coveku tesko pomenuti da mogu da se kupe ekstenderi i montiraju na SFX napajanje pa bi onda bili dovoljno dugacki kablovi da dohvate gornji sistem.
Hmm... ispod m-atx ploce, dole gde je mesto za radijator koji moze stati ako se ne stavi druga karta se takodje moglo upotrebiti za hard diskove kao sto je to uradjeno na Corsair Carbide Air 540. Time bi se smanjilo zrtvovanje storage potencijala u slucaju da neko zeli da stavi radijator napred pa da mora izvaditi oba kaveza.

Poslednja izmena:
Vrh