micri
Betmen
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 3.527
- Rezultat reagovanja
- 170
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Rupa bez dna
CPU & cooler:
INTEL Core i5-13600KF/NZXT X73
Motherboard:
Asus Z690G-Gaming Wifi
RAM:
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL40
VGA & cooler:
AsRock RX6900XT OC Formula
Display:
BenQ EX2780Q/Hisense 65u8gq
HDD:
Seagate Firecuda 520 1tb/Seagate Firecuda 520 1tb/WD 3TB RED/WD 2TB Black
Sound:
Samsung Q800c/Sennheiser GSP670/JBL Flip 5
Case:
LIAN LI PC-O11D Mini TG black
PSU:
CORSAIR SF Series SF750 Platinum 750W
Mice & keyboard:
Corsair K95 Platinum/Razer Naga 2014/Glorious Model D Wireless
Internet:
Optika 400/80
OS & Browser:
W10
Other:
Apple iPhone 13 Pro Max 128GB/iPhone XS Max 64gb/Logitech F710/Sony Playstation 5 Disc
Ne znam na kakve kanale mislis, ali svi ti televizori iz Madjarske doneti su u Srbiju na foru, iliti "znam coveka sto radi u posti" A ako ne znas coveka sto radi u posti onda je sve to lutrija, da li ces preneti tv ili neJa se izvinjavam ako je pitanje malo "pogresno" ali zbog ovog povecanja PDV-a i generalno lose ponude kod nas - rekoh da pitam ovde.
Da li ima neki drugi kanali/nacin/fore za nabavku jeftinije?
Na ovo pre svega mislim cake da se u madjarskoj kupi? Ako je ista situacija kao sa ljudima koji po forumima i oglasima prodaju televizore iz madjarske?
Koja je fora ako se preko firme nabavlja? Jel to moze svaka radnja tako ili? Tipa pitam komsiju koji drzi trafiku?
Za ostale "kanale" nabavke, ako nisu za post - moze i preko PM.
Ako hoces preko firme da kupis u inostranstvu, onda ces morati da platis carinu i nas pdv, a njihov ne, tako da nista nisi uradio
@Xandar1
PDV u Nemackoj je 20%, povracaj ide od 12 do punih 20%, zavisi od radnje do radnje.
@ZOMBI
Fora je sto sve te zemlje uzimaju direktno od proizovdjaca komponente i uzmaju mnogo vecu kolicinu nego mi, isto tako oni nemaju jednu veleprodaju nego mnogo vise, velika konkurencija=manje cene.
A da, ako je firma u istoj drzavi oni automatski nemaju carinu kao i troskove transporta.
Poslednja izmena: